MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, June 2, 2010

dinner @ studio cafe

aku kan..kalau amrul ada mula la pening nk cari makan kat mana..nak makan pon susah kan..hahaha..amrul selalu sound mcm tu..asal tanya nk g makan mana?aku jawab ntah la..mana2 je la janji kenyang, itu ayat standed kekeke...

skang ni amrul rajin ajk try kedai2 yg tak pernah try, aku ni plak pesen suka g kedai2 yg aku penah aje..pasal takut g kedai2 yang xpenah g takut xsedap..heheh..so ari sabtu tu pusing2 g carik kedai makan..sudahnye..jam dah pukul 11...nak makan dlm2 shopping complex mana buka dah..amrul pon ajak makan area wangsa maju dekat2 wangsa wak tu...

round2 area kedai cheng ho tu..aku tros ckp kat amrul jom kita makan kt cafe zahid af la..amrul pon mmg carik western,redah je la..dah lapo time tu xkisah dah sedap ke tak sedap ke janji makan...dah lama aku nk ajak amrul try makan sini tp asik2 xjadi je hehe..akhirnya dapat juga rasa makan kat cafe zahid ni

gambar restoran aku goggle je
menu..
ada 2 nama menu yang ada nama zahid & nita : BBQ chicken nita & nasi goreng Za8
view kat studio cafe xde live band plak malam tu, tu ada gambo tokei kedai ngan aweknyetshirt ijau tu jaclyn victor punya & merah tu plak flop poppy punya siap ada sign
nampak x damia mana???tu ha blakang tu kat sofa aku campak dia kekeke..dah tido damia time ni
muke orang lapo
air bandung cincau +apple juicemenu amrul : fajitas chicken sedapp!! ala2 kebab menda ni...
ni inti kebab tu dia letak dalam bekas ala2 sizlling tu berasap2 dia anta kt meja
cara nak makan letak ayam tu dalam roti ala2 kebab tu letak sos, gulung ngapp masuk dlm mulot hehehe...
ni aku punya..tengah dok kemarok steak, sirloin steak sedap!
komen pasal food dia: tak sangka plak aku makanan kat sini sedap2 belaka..ehehe...aku takut nk try dulu, sebab takut tak sedap..hahaha..tp tgk menu2 org lain pon mcm nasi goreng kampung zahid tu mcm sedap jek...

location restoran ni selang 1 buah kedai dari cheng ho je..berjiran plak zahid & amy search ni hehehe...

Address:
9, Block D, Jalan Wangsa Delima 10,
Wangsa Link, Pusat Bandar Wangsa Maju 53300 Kuala Lumpur.
For reservations, contact 03 4142 4420 or fax 03 4142 9205.

P/s : disebabkan ramai yang tanya harga..aku letak sini la ek..terpaksa edit..hehehe..aku segan sebenornya nk taruk harga...jangan fikir yg bukan2 ek..xde niat pun nak menunjuk...atas permintaan ramai..cewah..ramai la sgt..

harga fajitas chicken (kebab) RM 16.9
Sirlion steak RM25.9
Air apple RM7.9
Bandung cincau RM5.50

sekali sekala bole la..makan mahai2...kalu selalu tokei balak pon bankrap..ekekeke...

32 ribu orang memberikan idea bernas:

Ena said... [Reply to comment]

sedapnye menu2 tu nana..

akak tetiba teringin pulak.. huhu

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

huhu sedapnya roti ala2 kebab tu..

mmg rajin jalan2 cari makan betoi.. hehe

mama tisya said... [Reply to comment]

br buka ke..cz tk perasan lak sebelah cheng ho...price die ok tk..ke mhl?nmpk menarik menunya

mummy_ayu said... [Reply to comment]

menarik gak tu untuk di try...

FIESYAH said... [Reply to comment]

pagi2 dah cite pasal mkn...huuu..huuu..baby dlm perot ni dah tendang2 mcm nak je g ctu...nampak sedap2 je menu tu rase ape x lagi...

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

sedapnyer tgk menu2 dia... ndak2 tgk steak yg nana mkn tuh.. terliur plak.. nak try pon jauh ler pulok.. huhuhu!!

azura samsuddin said... [Reply to comment]

mmg kena try ni, thanx nana sbb 'perkenalkan' hehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

oooo kedai nie zahid tue punya yer .. tgk menu dia mcm bestttt .. beso2 ;-)

[-suziey-] said... [Reply to comment]

oo cafe ni sblh amy search tu kan/.aah sedap tp bol tahan gk regenya..hiks..standard la kan..artis pnya

Yana said... [Reply to comment]

ermm tgh lapor ni...
krak kruk perot aku, tgk gbr je pon da meleleh...hehehe

Nida said... [Reply to comment]

semakin tembam ler pipi si Amrul kalau hari2 macm ni..hehe

Hezesuze said... [Reply to comment]

walaaweiii suh depa buka cawangan kt klang ler....huhu

jauh seh nk pegi wangsa maju tu semata2 nk makan jek ..aduaaiii

SyaNa said... [Reply to comment]

price dia camne??
ok tak? bleh try kan kedai2 artis ni :-)

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, ada 2 keping gmbr je nmpak..satu gmbr baju tuh, satu gmbr inti kebab dgn roti tuh..eh tp nmpak cam sedap la roti dgn inti kebab tuh...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

memang nampak pun dah sedap ni...tak pernah pun makan sirlon steak tu...sedap ke nana?? rasa apa?

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe xjauh kak wangsa maju ngan ampang meh la terjah sini

Nana said... [Reply to comment]

fiza-aha...kedap tu mmg sedap tak tipu nye
ehe kita ni time amrul ada je bole la jalan2 cari makan..kalau x dok diam2 kat umah

Nana said... [Reply to comment]

eryn-dah lama da buka..taun lepas lagi...mmg dekat ngan office tp xpenah plak nk try lunch kt sini hehehe

entry sudah kasi edit taruk harga heheheh

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe ye la mmg menairik mana tau kan kot dah xtau nak g makan mana bole la try sini..insyallah tak mengecewakan rasa dia

Nana said... [Reply to comment]

syah-heheh..sorry lak..kang mleleh plak air lior bb tu
mmg sedap la makanan kt sini puas ati ngan harganye

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-hehehe ala...kak ritu ada tgk JJCM wesstern nye tempat makan kt kuantan mmg menarik tmpt dia..rajin2 buka fb jjc tgk tmpt makan bez2

Nana said... [Reply to comment]

azura-hehe..sama2...pasni ramai la pakat terjah cafe zahid ni

Nana said... [Reply to comment]

diana-time aku pegi xde plak si zahidnye..kata malam minggu ada live band time aku g tu xde pon

Nana said... [Reply to comment]

suziey-ahh pandai pon penah makan sini ke?tu la hage tu standed la.kedai artis kan hehe sekali sekala ok la..

Nana said... [Reply to comment]

yana-heheh..ala dekat je weh ko kalau nk pegi..kentut pon dengar

Nana said... [Reply to comment]

kak nida-hehehe...xpela..tembam2 pon saya sayang

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-hahah akk amik no tipon tu call ckp suh buka branch kt klang hehehehe

ala kak..mcm xbiasa je datang kl kan...kalau g jalan tar tu xjauh dah singgah wangsa maju LRT ada...ekekekek

Nana said... [Reply to comment]

syana-utk kau aku dah edit entry ni taruk harga

skali skala bole la try kan...seb baik sedap kena la ngan harga

Nana said... [Reply to comment]

ana-aik apa masalahnye?orang lain ok je...kdg2 blog ni bengong skit try lagi ek sampai nampak seme gambar ehehehe

komen ihkas daru hati : yes mmg kebab tu sedap beso2 dia nye ayam

Nana said... [Reply to comment]

ayu-ntah la bagi kita sama je macam beef steak yang lain xde beza pon..

mama tisya said... [Reply to comment]

kedai die yg ujung skali tu ye...oo lama dh ek buka...tkperasan lak time mkn cheng ho ada studio cafe ni..hah okla tu ltk rege...utk rujukan kwn2...abaikn kalo ada yg ckp nk menunjuk2 tu...nanti ada gk org tnye kn,pnt nk jwb smua komen...ehhehe

Nana said... [Reply to comment]

eryn-tu la...kita mmg nak letak harga juga senang kawan2 tau kan....
tp takut nanti orang kata nk berlagak plak hehe tp peduli la kan kita nye kita nye suka la ngeh2x

kedai ni kalau kita masuk ikut pondok polis tu kita akn jumpe studio cafe dulu pastu ada satu kedau tengah2 pastu baru cheng ho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...