MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, June 3, 2010

Hari tanpa plastik

sabtu lepas g menyoping barang dapo kt tesco tengah2 dok bayar tu kan aku pelik sebab tengok customer depan aku xmasukkan barang2 dalam pastik tp dia tros bubuh brg2 dia bli dalam troli penuh plak tu troli dia..

pastu turn aku bayar plak aku tanya budak cashier tu nape xbagi plastik??dia cakap setiap ari sabtu HARI TANPA PLASTIK utk negeri selangor..so mmg diorang xbagi plastik..kalau nak kena bayar 20 sen satu plastik.xmau aku bayar satu pastik 20 sen kekeke..klw tgk brang2 aku mau 10 pastik aku rasanye..singgit bole beli gula2 hahahah...

sian aku kan ketinggalan pasal isu ni..baru tau ari sabtu mmg xde plastik..hehehe pasni nk g soping kena bawa eco bag la gamaknye..sian si amrul sampai umah dia amik beg balik kampung sumbat seme barang2 soping bawa nak atas hahaha...tq la awak seb baik awak ada..klw tak saya la ngangkut seme barang2 tu ngan xde pastik

huduh bebenor kan seketol2 barang aku sumbat dalam troli
ni lagi huduh hahah... sumbat je dalam bonetbagus gak dia buat kempen mcm ni kan?dengar kata kat penang mmg dah xpakai plastik dah betul ke?

38 ribu orang memberikan idea bernas:

Ibu Ayra said... [Reply to comment]

nana, btol la...ari sabtu ari tanpa plastik beg di s'ngor...aritu masa antar adik ros masuk pusat asasi UIA, gi OU... beli pampers anak sedara kat guardian, takde plastik beg...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

ah ah...bagus buat cam ni...

jagalah alam sekitar sedunia...ekekekeke

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

nana mmg kt selangor hari sabtu mmg hari tanpa plasik ... so standby le beg yg recyle tue dlm ekte senang ... eh kt tupai2 kt dgn dewan bahasa tu ada set stemboat yer??? lama giler dah tak pegiii

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

haha k.nana baru tau ke?? a'a mmg sbtu skang kene bwk plastik sendiri.. huhu leceh kan??? rasa nya tak leh lah nk beli brg dapo hr sabtu..tak sesuaiii :)

Joo Joo Craft said... [Reply to comment]

hehehe..dah lama la sis..tahun ni br start..sumer market x pakai beg plastik hari sabtu termasuk laa 7E

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

hahaha campak je dlm bonet..macam nak buat berbiaga je gamaknya.. hehehe

fyi, yg tak tahannya kedai cd SPEED pon buat camtu gak..huhu..kedekut nak beli sumbat DVD dalam sling bag..hahaha

ita cutevirus said... [Reply to comment]

sebab tu la kalo ita shopping kat tesco ita bawak big blue beg tu... huhuhuuh..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

*berniaga

Ena said... [Reply to comment]

heheh..

nasib baik ada superhero kan nana.. :)

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

haha... sib baik ader cik abe.. klu tak mau fengsan bwk brg takde plastik...

damia pkai fitti yer??? airel pon pkai fitti.. tapi jimat kan??? fitti murah..

[-suziey-] said... [Reply to comment]

aku slalu lupe tershopping hr sabtu..kadang ade beg sopping dlm kete..kadang xde ha main lambak je la cam ko tu..ekekek;p

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

heheheh,thats y adiah GA aku shopping bag tu weh ;p

momguess said... [Reply to comment]

ikut mcm den
stanby kain batik dlm kete
so ko letak je brg2 tu ikat ngn kain batik
selain tu kegunaan kain batik time ko kesejukan dlm kete
blh buek selimut iyo
hahahahha

Afne said... [Reply to comment]

aritu shopping brg rmh kt care4 pn diorg charge dua posen sehelai plastik. kena la byr. tak koser nk angkut brg2 naik rmh even naik lif hehe. next time kena prepare reusable bag tu la gamaknya.

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, kat jusco pun..kalau x silap, skrg ni hari sabtu kebanyakkan semua shopping kompleks xde plastik bag..

Nana said... [Reply to comment]

ros-hahah kita sendiri pon baru tau minggu lepas..kesian kan?nampak sgt kita ni mmg dah lama xsoping ari sabtu

Nana said... [Reply to comment]

ayu-tu la nye..tp dia still ada lg beg pastik tu klw nak kena cas,bukan ke elok jg dibagi langsung pastik tu kan?baru kira bkesan kot kempen tu

Nana said... [Reply to comment]

diana-tu la pasni kena bawa eco bag tak pon xyah g soping ari sabtu hahaha
yes..kt tupai2 tu ada set steamboat dah lama dah...klw g sana jgn lupe amek tomyam kelapa sedapp

Nana said... [Reply to comment]

fara-tu la kesian kan..baru tau hahah
mmg rasanye xkuasa la nk soping ari sabtu hahaha..

Nana said... [Reply to comment]

joojoo-tu la ramai yg kata dah lama..tp kita ni baru je tau haha mcm dok dalam utan plak xtau perkembangan kekeke

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehe kedai vcd pon xbagi pastik ek?ingt soping2 complex je..tp kita bli brg kek ari sabtu tu ada plak dia bg pastik

Nana said... [Reply to comment]

ita-nk kena cari gak la pasni hehe

Nana said... [Reply to comment]

ena-hahah tau xpe..dah la banyak barang kecik2 klw seme brg beso2 senang skit nk angkut

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-tu la nye seb baik amrul ada
ahh damia pakai fitti time ada sale RM24.90 je..tp kdg2 tu kt tesco cepat abes belasah je beli mana2 pampes yg murah

Nana said... [Reply to comment]

suziey-heheh mmg pasni aku ketak note ari sabtu ari yg diharamkan utk soping heheheh

Nana said... [Reply to comment]

zt-agak2 ada lebih bg aku satu hahaha

Nana said... [Reply to comment]

kak guess-hahaha sabo je la banyak kegunaan nye kak..kot2 boco datang bulan pon bole wat pakai time2 emergency kan

Nana said... [Reply to comment]

afne-hahah tu la kan..kita ni seb baik amrul ada klw amrul xde pon aku rasa mmg bli juga pastik tu

mest time afne soping tu edy xde kan?

Nana said... [Reply to comment]

ana-ahh..dengar2 gitu juga...aiseh..leceh plak kang dah tbiasa bli brg ada pastik pastu pastik tu wat recyle jadi pastik sampah heheh

SyaNa said... [Reply to comment]

haah every sabtu mmg takde plastik
aku kalo gi tesco mmg bwk eco bag
tp gi JJ selalu lupa
sekali tu time soping jenuh la sumbat baju dlm hbag.nasib hbag besar

Nana said... [Reply to comment]

hehe aku ni mna bawa hanbeg klw kuar berjalan..buatnye time beli bra ke pantis ke malu je kan nk usung sana sini xde pastik hahahaha

mama tisya said... [Reply to comment]

oo ingtkn tau:-p..kt jusco pn sama tiap ari sabtu no plastik tp kalo mcm p guant.c4,tesco bli brg2 dapur ari sabtu mmg perit gk la nk menghangkut brg2 itu...tkpela...lpsni kena p ari ahad la tkpn ari biasa kalo tkmo byr 20sen/...ehhehe

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

hehe..baru tau ek. kite 1st time kena mase kat jusco few mth lepas. mase tu oklah brg sket so beli jugak plastik 20sen. pastu ade sekali kat giant terlupe, so kena gaklah angkut sume masuk troli. nasib brg tk berapa byk ms tuh. skang ni kalau nk beli/shopping byk2 kat giant/tesco, mmg tak pergi dahlah ari sabtu..malas nk angkut barang tu satu2 dlm bonet kete..=p

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

larrr...igt kan dah tahu :P

eli sejak penah kena skali, kalu eli igt, eli xkan p shopping hr sabtu heheh susah la xde plastik ..

MamaDamia a.k.a Haiza said... [Reply to comment]

muahaha saya malas nak serabut2...so saya dah istiharkan HARI SABTU ADALAH HARI TANPA SHOPPING BUAT SAYA...boleh gitu??...ekekeke

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hehe tu la maknanye kita dah lama tak soping ari sabtu hehe tu yang tak tau tu
mmg pasni xde la nak beli barang dapor hari sabtu sebab xmau bayar 20 sen kekekeke

Nana said... [Reply to comment]

eli-hehehe aritu ada la kakak cakap..pastik kat giant kena bayar 20 sen tak tau plak yang dia cas tu ari sabtu hehehe
mmg pasni xkuasa nk soping brg dapor ari sabtu

Nana said... [Reply to comment]

haiza-hahahah tu la kan..saya rasa nk istyihar gitu juga lah heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...