MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, June 8, 2010

kenangan terindah

nak join sila klik sini ye

memang jadi impian aku...di seprise sewaktu hari jadi...selama 26 tahun, belum pernah aku menerima kejutan di majlis hari jadi...kisah ni berlaku pada 14 jun 2009..jom aku cerita sikit

hari tu hari jadi aku yang ke-26 & kebetulan minggu tu amrul tak balik KL...& kebetulan plak hari jadi aku tu aku demam...so memang aku melepet je kat umah dari pagi sampai tengahari, damia pun aku hantar bagi mak jaga sebab mmg xlarat...nak bermanja ngan en.suami xde la...ini la antara dugaan2 hidup berjauhan..bila masing2 sakit...xde sape yang nak tolong jaga..kena la jaga diri sendiri....

hari tu..aku agakkecik hati dengan amrul...sebabnye dia langsung tak wish birthday aku...aku tunggu dari pukul 12 tengah malam...sampa pukul 11.45 pagi...xde pon sebarang call / wish dari suami tercinta...tak lama...dalam pukul 12 tenghari..amrul call wish happy birthday & siap nyanyi2 lagi...aku marah..tanya kenapa lambat wish?amrul cakap dia tido..sebab duty...

ok la...dah sengeh2 dengar dia nyanyi2 tu aku pun sambung tido balik..kepala dah pusing2 baring je dari pagi...tak laa tu..aku dengar bunyi hon motor depan rumah mak & tiba2 dengar suara amrul bagi salam...

"assalamualaikum...." tiba2 aku toleh...lah!! amrul depan muke pintu umah mak aku! sambil tesengeh2 kerang dia bawa sebiji kek secret recipe kegemaran aku....aku yang sebelum tu melepet..berbaring terus sehat, segar bugar bila en.suami yang baru je 15 mnt call tadi yang kata konon2 ada kt kluang rupanya2 ada kat KL!

aku terus menjerit..."awak tipu..tadi kata kat kluang!!" hahahah..rasa nak nangis tau time tu...nak2 kami dekat 2 minggu tak jumpa....serius aku memang tak sangka...amrul sanggup buat keje gile mcm tu...bayangkan malam tu dia duty & balik keje pukul 6 pagi dengan tak cukup rehat dia bole bawa moto dari KLUANG nak balik KL semata2 nak buat seprise masa hari jadi aku!!

nak dijadikan cerita...masa birthday aku tu , lepas je celebrate2 & amrul ajak keluar makan, malam tu amrul terus gerak balik kluang...& keesokan harinya...amrul call aku cakap dia kena pukau...habes wallet, telefon & barang2 berharga lesap...kejadian tu terjadi masa amrul berhenti rehat kat kawasan rehat pagoh.

sedih gila aku time tu....dia balik nak buat seprise kat aku...susah payah bawa motor jauh2 last2 malam tu dia kena rompak...itu yang buat aku susah nak lupa kenangan dia seprise aku masa birthday tu...

sampai hari ni..aku masih teringat2 lagi suprise yang amrul buat kat aku tu...memang amrul ni penuh dengan seprise...memang tak bole jangka apa yang dia nak buat.mcm contoh selalu2 yang aku dapat seprise, dia kata minggu tu keje, xbalik..tup2 pukul 3 pagi call aku suruh buka pintu tgk2 dah ada depan umah...

paling lawak sekali masa aku mengandungkan damia...aku call dia..tanya minggu ni balik x??amrul jawab tak balik....kena keje katanya...time tu aku gayut guna telefon rumah kat rumah mak aku telefon tu letaknye kat dapur so aku xnampak klw ada orang masuk dari pintu depan..tengah2 aku borak dengan amrul yang konon nya dia kat kluang tu tiba2 pelik sebab dengar suara dia makin lama makin dekat..sekali dia cakap cuba tengok belakang....hahahaha aku gelak gila2 time tu...seprise sangat!

thank you sayang...
orang demam yang terus sehat..dapat seprise dari en.suami

8 ribu orang memberikan idea bernas:

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

heee..sweetnya..suke wat suprise rupenyer en amrul yek..papa Zara mmg jenis tk reti nk suprise2 nih..=p

ibuayu said... [Reply to comment]

wah seronok ye...dpt suprise yg mcm2

Ena said... [Reply to comment]

seronoknya.. bertuah la nan sbb dapat asbn yg jenis ske surprise.. heheh.. memg terkenang2 la tu kan!>.

Asma said... [Reply to comment]

Salam...

suke suprise!!!hhehehe

tq, sudi join kontes..tunggu pemenangnye nnti k =)

Nana said... [Reply to comment]

lily-heheh mgm suka wat seprise..mcm2 kdg2 tu idea nk wat seprise

Nana said... [Reply to comment]

ibuayu-ala seprise yg biasa2 je kdg2 tu xde bg adiah pun tp kita suka hahaha

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe tu la..tgk muke mcm ganas2 xreti nk jiwang2 hahaha

Nana said... [Reply to comment]

asma-hehe ok..tq sudi terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...