MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, June 18, 2010

kete masuk lubang!

haih.....aku tak tau la kenapa...semalam hari paling malang, paling stress, paling tension...sebenarnya macam2 jadi kat aku semalam..start dari pagi nak pegi keje, sampai la balik keje mmg macam2 terjadi...malas aku nak list kan seme kisah2 malang aku semalam....

kemuncaknya....perkara malang yang terjadi kat aku semalam ialah....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
hah! kete aku termasuk dalam lubang longkang yang ditutup dengan papan lapis!
serius..memang aku tak perasan langsung ada papan yang cover lubang longkang tu...
kejadian ni malam tadi kat petronas...masa aku nk g amek duit, tgh2 cari parking aku pun jalan la kedepan sikit sekali bommm!! kete senget sebelah! aku dah lembik lutut dah...aku dah agak ni sure ada lubang kat depan ni...keluar je kete..tengok2 mmg dalam gila lubang longkang tu..besi cover longkang tu dah hilang (ni mesti kes orang2 curi besi longkang ni!!) mmg betul2 menyusahkan aku la....

aku pun tgh2 panik terus call amrul (walaupun aku tau..amrul bukan boleh buat apa pun..dia kt kluang sana..)aku ckp eh xpela..saya try minta tolong ngan orang2 kat petronas ni...xsempat pun aku nk minta tolong, tiba2 datang sorang brother & pakcik try utk reverse kete aku...tapi xbole...sebab kena dalam 6,7 orang utk angkat kete tu yang dah tersangkut kat dalam lobang...

xlama pastu datang la sorang...sorang insan2 yang baik hati nak tolong aku...dalam 7,8 orang gitu tolong tolak ke belakang & akhirnya...dapat pun keluarkan tayar kete aku dari lubang tu..yallah....nasib baik la ada diorang yang baik hati nak tolong...

aku tiba2 suara mcm pakai mic..terus aku cakap TERIMA KASIH SEMUA....TERIMA KASIH BANYAK!!! berkali2 aku ucap tq kat diorang...nasib baik xde pecah apa2 kete aku...cuma ada calar sikit la kat bumper tu....

lepas je kete tu bole kuar aku terus g sound kat staff petronas...suruh dia pasang la tali merah putih tu..supaya tak kan ada orang lain akan terkena mcm aku...mmg serius..xperasan...dia tutup longkang tu ngan papan lapis tu...

p/s: dalam kelam2 kabut sempat juga aku amek gambar ni hehehe..dah tu telefon mmg kat tangan..sebok dok call adik aku kt umah suh datang tolong sama...terus snap la..gambar ni..kenangan..pasni peringatan utk diri sendiri & kawan2...berhati2 & selalu la berwaspada...jgn bawa kete dalam keadaan stress...hehehe mcm ni la jadinye

32 ribu orang memberikan idea bernas:

Cik Wanie said... [Reply to comment]

alhamdullilah,
nasib baik x jadi apa2 kan akk,
bahaya tol lah kalau parit berlubang nie,
mmg skg nie pencuri dok cari besi tue,
kat umah wanie pun dah 3x hilang kak,
skg nie mcm malas nak letak bei,
huhuhuhu

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ye lasib baik tak de apa apa...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

seb baik ada lagi org2 kita yg mmg baik hati dan ada rasa nk tolong kan..kalo tak mau nanes duk situ sorang2..

~ana~ said... [Reply to comment]

ya allah nana...alhamdulillah ko x apa2...
seb baik la ada org yg prihatin tlg ko kan..

zura@iwan said... [Reply to comment]

uishhhh bahya tu kan x nmpk lobang....tu nasib baik keta...kalu motor ke...adeiiii teruk gamaknya...nasib baik hg x de apa2..depa org petronas sepatutnya letak tanda amaran kt citu...haizz...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

bagusnya rerami ada tolong ko nana .. bagusss ko gi sound staff kat situ .. kena ler amik tindakan seb org lain kena lak

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

La..siannya nana..dahla sorang2 w/o en hubby..nasib baik ramai org yg sudi dtg tolong kan..kereta tu pon nasib sket jek calarnye..huu

♥MAMA♥ said... [Reply to comment]

tu la pasal, kejadian camni pun penah blaku kat akak, tensionn kn...nasib baik la ada lg insan2 yg sudi tlg kite waktu tu

siti nurkhijah said... [Reply to comment]

org msia ni kan baik-baik hati..
tambah2 plak depa tgk pompuan..hehehe

Ya ALya said... [Reply to comment]

my hubby pernah terjadi macam ni....sebab bw keta dalam keaadaan stress....tersangatla tidak elok kan.....

** atie + aisyah ** said... [Reply to comment]

ayoyo kakak nana... nasib baik takde ape2... mmg patut staff petronas tu kene sound... takde otak betul.. dorg tak pk ke bende tu sume bahaya..

FIESYAH said... [Reply to comment]

huh! nasib lah tempat awam...time kasih lah yg sudi tolong akak...

atty's said... [Reply to comment]

adoi nana..seram sejuk kty baca.
kty ni kalo pasal kete .risau sikit.sbb mcm2 gak dah jadik kt kty
nasib nana tade apa2..kete pun okeh ..spotrim semua okeh ke tu nana.bengkok tak .

Hezesuze said... [Reply to comment]

sib baik ko xde ape Nana...pengalaman tu....

Nana said... [Reply to comment]

wanie-tu la...mmg org suka sgt curik besi longkang ni diorang tak fikir bahya kt orang laib mmg bangang je

Nana said... [Reply to comment]

ayu-tu la nasib xpape calar sket je kete tu huhuhuhu

Nana said... [Reply to comment]

fiza-tu la....kita ni dah gigil2 lutut jadi mcm blur kejap xtau nk buat apa hehehe

Nana said... [Reply to comment]

ana-tu la lahamdulillah xde pape...mmg seme baik hati kat situ..tolong tanpa di minta pon...terharu rasa

Nana said... [Reply to comment]

zura- itu la aku ckp...klw kete ok lagi klw moto?mmg teros masuk dalam lubang tu dah aku rasa....
orang petronas tu ingt letak papan lapis tu org tau kot ada lobang..apa da

Nana said... [Reply to comment]

diana-tu la terharu aku rasa..ada orang sudi bg bantuan...blom sempat pon aku nk minta bantuan...

yela..aku xmau jadik kat org lain baik kita amik tindakan mencegah kan

Nana said... [Reply to comment]

lily-itu la...paham kan mcm mana situasi kita?nsib baik seme org kat situ sudi nk tlg

Nana said... [Reply to comment]

mama-hehe penah kena gak ek...nasib baik ada org tolong kan..buatnye tempat kita kena tu bukan laluan orang masak juga tu kan

Nana said... [Reply to comment]

siti nurkijah-hahahah tu la agknye diorang tgk sebab mangsa nye seorang pompuan tu yg diorg beria2 nk tlg kot hahahahha

Nana said... [Reply to comment]

alya-heheh yeke..mmg pon..jiwa tak tenang time drive mcm2 fikir, kita jadi tak concentrate kt jalan

Nana said... [Reply to comment]

atie-tau xpe..kita dah geram time tu xpeduli dah..sound je...xmau orang lain jadi mangsa...atleast dapat pahala kan... tp dosa gak sebab sound orang tu hahahahahahah

Nana said... [Reply to comment]

syah-tu la..buatnye kena kat jalan xramai orang maska juga tu kan..dah la kita sorang2 pompuan

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-tu la..mmg seram kak..saya dah gigil2 dah time kena tu
tadi dah cek gitu2 je...tgk xde pape pon...cuma calar sket kt bumper je

Nana said... [Reply to comment]

kak heze- itu la..nasib baik juga sya tak bawa damia sekali semalam

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

ya rabbiiii..nasib la ada org tolong..ye la, kalu nk tolak pkai enjin je mmg tak jalan..nk kena tolak pakai kederat org laki..kalo amrul ada dekat kl pun rs nya x sempat nk sampai kt nana hehhe sempat org kt situ yg tlg hehe

tp eli geram gak kalu org main letak papan lapis je..menyusahkan org..kita bwk kete mana nk nampak..ishh sib baik nana xde pape

Nana said... [Reply to comment]

eli-tu la nasib baik ramai orang baik ati kat situ..kita dah nebes dah
tau xpe..klw amrul ada pon mmg xdan dia dtg kete tu dah bole kuar dari lobang hehehe
mmg nyusahkan...buatnye org lain mata sparow mcm kita mmg xnampak la... masuk je lobang tu

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hahhah sori wei aku tergelak plak..ekkeke:D sori sori...

Nana said... [Reply to comment]

suziey-hehehe aku pon pas je kete tu naik aku gelak juga hahahah lawak pon ada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...