MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, June 7, 2010

laporan : terkunci dalam toilet

Tarikh & Masa: 4 Jun 2010 - 8p.m
Lokasi: Dalam Toilet @ umah
Mangsa: Aku
Pesalah: Damia
alkisah......jumaat lepas aku nak mandi, masa tu dah pukul 8 malam time tu berdua je ngan damia kat umah...aku ckp damia tunggu jap ibu nak mandi tau..damia plak ckp nak mandi....aku cakap xbole..sebab damia dah mandi..tunggu kat luar tau..time tu aku cepat2 lari masuk dalam bilik air & terus kunci pintu

elok je pas abes mandi..aku buka pintu tapi xbole...rupa2nya damia dah kunci pintu tu dari luar,aku panggil damia suruh buka pintu tapi..damia melalak....aku panggil lagi damia...amik kan telefon ibu bak sini cepat.. (kengkonon nak call amrul suh balik cepat skit) & aku intai celah pintu toilet tgk damia masuk dalam bilik sambil menanges2 cari telefon aku pastu dia keluar dia cakap xde...telefon

adoi...aku dah saspen dah ni..aku cuba tarik pintu tu bawa keluar tangan bawah pintu (pintu toilet aku jenis plastik so bole tarik la sikit nk intai kat luar.aku tengok damia menanges2..mmg kesian hahaha..tapi apa kan daya..aku terkunci dalam toilet tu..puas aku panggil damia suruh buka tp dia xnak aku tgk dia menyorok tepi pintu bilik

sudahnye..aku dah xtau nak buat apa..dengan damia yang kejap2 menanges pastu diam..pastu nanges...aku pun buka tingkap toilet & aku jerit sekuat2 hati (sampai tekak aku perit 2 hari hahahah...sebab aku jerit dengan sekuat hati)panggil adik aku kat bawah.FYI aku ni kan duduk ngan mak..kira umah mak aku tu 2 tingkat & aku duduk kat tingkat atas, tapi tangga nak naik umah aku bukan dalam rumah tp luar rumah mak aku (faham x?hahahah)

aku jerit panggil adik aku suruh naik atas cepat.nasib baik..adik aku dengar...lepas tu aku dengar dia tanya kenapa???aku jawab damia kunci aku dalam toilet time tu aku dah dengar dia bantai gelak gila2..pastu xlama adik aku pun naik atas & teros buka pintu toilet sambil ketawa gila babi.hahahaha aku plak bila dapat keluar..terus aku gelak2 sampai kuar air mata hahaha..xleh tahan..lawak gila...

nasib baik...malam tu aku lupa nak kunci grill & lupa nak lock pintu..kalau x...tak tau la berapa lama aku akan terperangkap dalam toilet tu..nak tunggu dia cari kunci spare sure lambat punya sebab banyak sgt kunci umah mak aku tu

bila aku tanya damia kenapa damia xnak buka pintu?tau dia jawab apa HANTU...sambil tunjuk kat dapor...heheh kedudukan toilet aku ni letaknye kat lorong nak ke dapor & malam tu aku xbuka lampu dapor so agak gelap la..tu pasal la damia xbuka

lepas dapat keluar aku terus call amrul tp aku xmampu nak berkata2 aku cuma bole cakap damia kunci saya dalam toilet...pastu aku dah gelak.....sampai keluar air mata...si amrul teros gelak hahaha adoi la siot...

sebelum ni, amrul pun penah kena kunci ngan damia, masa tu aku keje.amrul ckp dia panggil damia suruh buka pintu & amrul pandai..dia umpan damia mandi kolam (sebab dalam toilet tu ada kolam plastik damia)amrul ckp damia buka pintu cepat..jom mandi kolam..damia jawab mandi kolam?ok..jap tau...sambil pegi kat pintu toilet & terus buka...hahaha...

lepas je kejadian tu aku terus suruh amrul buka kunci kat luar tu biar ada lock kat pintu dalam je...hahaha...adoila la xleh aku kenangkan smpai arini rasa nk gelak lagi....

utk mengelakkan pisang berbuah 2x aku terus suruh amrul buka kunci yang dekat luar tu haha..serik aku..xmau terperangkap lagi

36 ribu orang memberikan idea bernas:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said... [Reply to comment]

huhuhu...tragis...sib baik la ko dok ngan mak ko...kalu betulnya ko dok umah sendiri berdua jek...tak ke naya...plak tu umah ko jauh dari umah jiran...camner tu????;P

mama tisya said... [Reply to comment]

kejadian camtu tisya pernh buat tp neneknye jd mangsa...ekkekek...

nasibaik adikmu dgr jeritan kakanye..kalo tk sure lama lg bertapa dlm toilet...heheheh

Adlin a.k.a Kyra MomS said... [Reply to comment]

hhahaha ni gelak sampai kuar air mata gak ni hehehe...lawak la damia..sib baik suara ibu cam tarzan kalau tk sampai ayah balik la ibu terkurung dlm toilet heheh

*∽ IZAN ∽* said... [Reply to comment]

lorrr.. camne mamanya leh terkunci nihhh!!! memang harus panikkkkk!! seb baik rumah berkunciii... !Izna pernah anak terkunci dlm bilik air.. tau la mak/paknye kat luar nak buat apa.. ni kalau maknya yang dah terkunci.. boleh menjerir sekuat hari je laa... adoiiii! tu yg suara Nana sampai hilang tuh!! isk isk isk.

Afne said... [Reply to comment]

nana, blh buat drama siot. tp kan tgk gmbr damia senyum comel cenggitu nak mrh pn tak sampai hati woooo

mcm hana klu dia kata nk mandi jgn le kita kata tak payah sbb dia dh mandi kt sikul (school) mau dia melalak kasi siap hentak2 pintu kayu dang-dung-dang-dung.

firahadifa said... [Reply to comment]

ahahahaha... mmg funny sgt la.. kite pon bole Imagen cam na masa tue.. mesti tergelak2 keluar air mata gak

aZuRa AhMaD said... [Reply to comment]

isshhh...sib baik x jd apa2..yerlah..ibu terkurung..anak lak nangis kat luar...

Yana said... [Reply to comment]

ya allah la hai..kekeke damia2 buat aku tergelak je..memg klakar la aku bc pon da t'gelak cm org gile kat sini..pas tu bole plak die nanges tu smbil cr hp..

Fieza79 said... [Reply to comment]

nasib bek bkn tgal berdua..lau tak cm na? agak2 nape damia nangeh2 taknak buka pintu ye..bahaya btol kan..?

Yan said... [Reply to comment]

adeh sorila nana... mmg tergelak2 baca entri ni...
kenapa ade lock kt luar ekk..
seb duk ngan famili.. buleh jerit2 mtk bukak pintu.. klu duk sendiri.. tgl berdua ngan damia je cemanela gaknyerkan... kene tunggu amrul balik la jawapnyer..

SyaNa said... [Reply to comment]

hahahaa
ibu degil la tu smp damia kurung dlm toilet
:-)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

kui kui kui...lawak tul baca citer nana ni..ader akal pulak damia kunci ibu dia tu..hahahaha..tumpang gelak sakan ni...

ann @ hatiberbunga said... [Reply to comment]

hahaha...
sabo je la si damia ni. hihi..
nasib baik ada insan yg mendengar jeritan mu itew. klau x, camner la agaknya. hehe..

Ibu Ayra said... [Reply to comment]

nana, ros pun ayra penah kunci dalam toilet mcm tu. time tu kami pun berdua ja di rumah. dah ler pintu depan berkunci. tapi nasib baik bila ketuk2 panggil trus ayra buka balik kunci tu... pastu trus beli safety gate... dah serik...

Nana said... [Reply to comment]

izan-hahah klw aku duduk jauh dari orang aku rasa aku akan cuba pecahkan pintu toilet tu

Nana said... [Reply to comment]

eryn-ahahah tisya pun penah wat gitu ek..tu la pasal..nsb baik la diorang dengar klw x mau tido dalam toilet agaknye heheheh

Nana said... [Reply to comment]

adlin-hahaha dh mmg mcm tarzan dah pon...serius..perit gilerr tekak lepas tu...

Nana said... [Reply to comment]

izan-tu la..xtau mcm mana damia bole pegi kunci dari luar...mmg sakit gile tekak lepas tu perit hahaha lawak gile la.

Nana said... [Reply to comment]

afne-hahah tau xpe...aku ni bila keluar tgk damia ngan muke kesian baru pas melalak mmg xjadi nak marah hahaha...kesian pon ada geram pon ada

uih hana lagi ganaih ye ketuk ngan kayu hehehe

Nana said... [Reply to comment]

afida-masa dalam toilet tu panik tu jgn cakap la..mcm2 terfikir dalam kepala..buatnye damia terkunci plak dalam bilik mcm mana la plak...hehehe

Nana said... [Reply to comment]

kak zura-mmg risau gak time tu..takut damia buat menda bukan2 kita plak dok terperangkap

Nana said... [Reply to comment]

yana-hahah serius mmg lawak..tgh dia nanges2 aku ckp damia amek telefon ibu..dia benti nanges jap smpai ckp ha?tipon ibu?dia pon masuk dalam bilik cari2 xjumpe pastu melalak ckp xde telefon...

Nana said... [Reply to comment]

fiezah-tu la..nasib baik uah ak kat bawah je
damia nanges sebab lorong kat bilik air tu gelap..sebab xbuka lampu tu yang dia takut dia cakap HANTU

Nana said... [Reply to comment]

yan-hahaha xpe..sila tumpang gelak.
lock kt luar tu fungsi nye nak kunci bilik air tu sebab damia ni pantang nampak blik air terbuka sure dia masuk nk main air.

tu nasib amrul ada kt KL..buatnye amrul kt kluang time tu lagi haru..hahahah

Nana said... [Reply to comment]

syana-hahaha aku plak yg kena kurung kan..patut aku yg kurung damia heheheh

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hahaha tu la...apa la yang dia xpuas ati kan ibu dia ni smpai sanggup kunci ibu dia dalam toilet

FyZa said... [Reply to comment]

haha..sumpah lawak..x larat nk gelak..haha

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hahhahahah wei aku dh alami bende tu..lag teruk wei..sbbnya asben aku kt toilet sebelah..n aku kt toilet dlm master bedroom..aQeel dok kunci dr luar..pastu dia g kat area mesin basuh n dia plak terkunci dr luar..ha amik ko..sume org xde kt dlm umah..aQeel kt luar umah..aku n hubby dlm toilet..at last aku risau giler aQeel senyap jek..aku tetiba jadi hulk kopakkan pintu toilet..seb bek plastik je..

siti nurkhijah said... [Reply to comment]

hahaha..
rupanya-rupanya ramai yg penah kena cam ni termasuk aku...

lia said... [Reply to comment]

aku tersengih2 sorg2 baca n3 nih...

tp damia pandai la kunci pintu tu he3...

atty's said... [Reply to comment]

salam nana...sorry ye nana..
kty pun tergelak guling2 nie hah..wakakakka

amrul pandai .dia umpan ..ngn mandi kolam .ekekeke.

cont gelak lagi

Nana said... [Reply to comment]

fyza-hahaha...sila la gelak..akk ni dah gelak separuh mati dah aritu

Nana said... [Reply to comment]

suziey-hahahaha...lagi lawak kisah kau...aku batai gelak mcm orang gile kat umah ni hahahha
aku dah ada plan mcm kau tu kopak pintu tapi tu last choice la...hehehe.

Nana said... [Reply to comment]

siti nurkijah-hahaha alamak ada lagi mangsa2 lain ke ehehehe

Nana said... [Reply to comment]

lia-tu la...mmg kunci tu rendah je, sampai xyah nk jengket2..pasal la gatal tangan dia nk kunci aku tu aku pon xtau la hahahahha

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-hahaha tu la pasal..
amrul tanya saya..awak tak pandai umpan...kan damia tu suka mandi kolam ajak la dia masuk dalam bilik air ajak mandi kolam sure dia buka pintu tu

tapi..time tu kita dah panik otak xbole nk jalan nk fikir idea2 nak suh damia buka pintu hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...