MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, July 19, 2010

buat baik dibalas jahat

cite nye gini...satu aritu aku buka la pesbuk..sambil2 tgk friend list tiba2 nampak kwn lama yg aku dah lama xdengar kabar...

aku dengan baik hatinye nk tanya kabar la kat dia..so aku chatting la pesbuk tu...aku tanya dia..pekaba?apa cite skang...

tetiba tekejut beruk mak nyeh aku dia balas gini:

"HA ADA APA PENYEBOK???
SEBOK LA KAU NI!!!!

kalau korang kt tempat aku, apa korang buat ek? meh aku bg jawapan objektif bagi korang pilih:

A : penampo kuat2 sebanyak 40 x
B : tuang air panas gelegak2 tu
C : pijak2 muka dia kt pesbuk tu
D : semuanya dia atas..

ok sila la pilih jawapan korang ek...jawapan aku E tiada dia atas iaitu block saje nama dia dari friend list aku abes cite..hehe aku tak la sekejam mcm jawapan2 objektif tu...tp kan sakit gak la hati aku...aku tiba2 nk tegur dia dengan cara baik dia bole balas mcm gitu plak...aih..geramnye aku...pas dia reply mcm tu teros time tu gak aku block nama dia.

p/s : makhluk allah yg dimaksudkan bukan la terdiri dari kalangan kwn2 blogger aku yg baik2 ati ni...dia xde kena mengena ngan dunia blogger.

30 ribu orang memberikan idea bernas:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said... [Reply to comment]

tak yah layan la orang cam gitu...kalu aku la kan...lempang jek dia laju2...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

la..pulak...apsal yg dia hangin tu? buat dek jer la..kalu ayu pun hangin ...ntah menda tah...

::Mamalyna:: said... [Reply to comment]

wah...amat2 mendatangkan marah...kes saya plak, nama saya diblock dari terjah blok sepupu sendiri sebab die mau lari dari bayar utang...tensen tau!!

Adyshariz said... [Reply to comment]

mcam ni punya org pon ada...huh eksen btui

[-suziey-] said... [Reply to comment]

lor sengalnya..btl tu..buang je la dr fren list..tu bkn fren namanya..lenkali tnya kbr aku..ekekeke;D

Afne said... [Reply to comment]

nana, afne tau nana mmg bijak. blok je dr friend list fb tu. pastu.. tulis kt status nana terang2

saya sdh buang anda sbb saya tak mau menyebok dlm dunia anda.

klu ada org sampaikan kt dia lg bgs hahahaaaa

atty's said... [Reply to comment]

kalo kty pun kty blocked je..

munna said... [Reply to comment]

tak patut betul ...

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

e! sgt no menes!! teruk betul..agak nya org lain kot kak yg on9 kan dia pya acc fb..maybe.. tp mgkin iye pon betul jugak kan..ishhh mmg ni manes lah!!

delete adalah lagi bagus! bijak kak nana!! :D

Hezesuze said... [Reply to comment]

cess!! bedebah punya kawan....kalo akak , kompom terus block dia dari FB....huhu

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

perghhhh...org tanya khabar pun tak leh ke??? sombong lah tu....cuba jawab baik2 ...musuh nana kot...ekekek

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

ni mesti musuh ketat dlm selimut ni..kekeke tanya khabar pon nk melenting! kekeke

BUNGA said... [Reply to comment]

adoi.. sakit hati kalau jmpa org mcm ni.. tanya kabar pun salah..tak perla.. sabar jela banyak2 yer..

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

betul ke x kwn ko tu?hmm..mayb die igt 'mesra' sgt kot soklan die tu..bagus dah delete =)

JuE-aNNa FaUZiE said... [Reply to comment]

slam perkenalan NANA..jue suka baca n3 dalam blog nana nie..best pulak mesti nana ni orang yang happy good luck kan..pasal n3 ni..jue pun buat macam nana hapuskan dia dalam kamus hidupku..buat menyemak aje..tanya cara baik macan ni dijawabnye...tak patut langsung...

Nana said... [Reply to comment]

izan-hahah sian plak kan nk lempang hahahha tu la malasss nk layan

Nana said... [Reply to comment]

ayu-xtau la pasal apa tiba2 nk marah menepos kot hahaha

Nana said... [Reply to comment]

mamlyna-wah...bole gitu?mau lari bayar utang block nama ek dia ingt dia bole lari dari allah ke?dha utang xmau bayar iskk geram plak

Nana said... [Reply to comment]

adyshariz-tu la..tetiba plak tu nk marah2 angin kus2 dia dtg kot hahahha

Nana said... [Reply to comment]

suziey-yela..aku pon salah tanya kabar..xde paedah tanya kabar dia kan...tanya kabar ko elok juga hehhe

Nana said... [Reply to comment]

afne-sebab kita xmention nama dia kt sini cuba klw kita mention sure ada org tlg sampaikan hahaha

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-tu la abes cite kan..block je senang

Nana said... [Reply to comment]

munna-mgm xpatot..xsekolah btol

Nana said... [Reply to comment]

fara-klw org lain sure dia ckp dia bukan empunya badan iye x?biar la dia dah block pon heheh

Nana said... [Reply to comment]

kak heze- itu xlayak dipanggil kawan tu tp sawan hahaha

Nana said... [Reply to comment]

ayu-klw musuh kita, mmg kita xkan addnye dia nye pesbuk tu or xkan approve nye klw dia nk jadi kawan hehe pelik gak apa la salah kita kt dia tetiba nk emo2 gitu

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheh walluhualam..klw dia musuh mmg xde la nama dia dlm friend list tu kan..ni kata pon friend...

Nana said... [Reply to comment]

bunga-heheh org yg dgr pon sakit ati kan...tu la sabar la ni mcm2 peel ada kan

Nana said... [Reply to comment]

zt-hehe ye mmg kwan aku..kwn lama...heheh biar la dia ntah apa angin dia tiba2 nk marah

Nana said... [Reply to comment]

jue-tq ek sudi baca blog saya..terharu tau hehehe
tu la dah hapuskan dia dalam kamus hidupku jugak hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...