MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, July 20, 2010

makanan raya

ari sabtu lepas kan aku raya...sebab dah abes ganti puasa..ngeh2x.pagi sabtu tu aku bodek2 la mak aku suh wat lontong..sebab aku tingin nk makan...(bese la klw wat sendiri mana sedap mcm air tangan mak kan...heheh..alasan... sebenarnya malas muahaha..) mak aku ckp lenkali la buat..tunggu time kakak2 aku datang, so ramai2 bez skit klw nk wat makan2...

elok je..permintaan aku di tolak mentah2 oleh mak aku kan..tetiba adik aku datang bawa lontong, jiran seblah bagi 2 plastik..wah...korang tau x perasaan aku time tu?rasa nk sujud syukur je sebab permintaan aku nk makan lontong di kabulkan oleh allah...ehehehe...serius..mmg rasa kembang kempis idung bila mak aku ckp "la..baru je kita dok sebut2 pasal lontong tiba2 dapat lontong..mmg rezeki kau la..."mak aku cakap.hehe...tq la kt jiran aku tu yg tau2 je aku mmg nk makan lontong...

lontong pemberian jiran yg baik ati...tp kan..lontong mak aku juga tersedap di dunia heheh...
pastu tengahari tu plak aku tetiba datang rajin kan, saje2 gatai buka peti ais umah mak tgk ada banyak ikan so aku ckp kat mak, meh la orang buat laksa..dah lama xmakan laksa ni...so ni la dia..laksa dari air tangan ibu damia..sorry la ek gambar agk kureng memuaskan pakai tipon jek..malas nk charge battery kamera yg dah kong

23 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

yum yum...sedap tu..air tangan ibu memang tak leh lawan..kan?

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

fuh...laksa tu juga menguji hati aku.....lama tak makan laksa...

nana, lenkali kalau turun kluang...ajak amrul b/fast kat kedai wak tunot...kg tengah...try dia punya lontong and soto...sedappp....

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

mmg rezeki kak nana!!

Echa said... [Reply to comment]

wah.. selamat hari raya nana... hehehehehehe

Ena said... [Reply to comment]

hehe..
a'a memg rezeki la namanya tu kan!
aka pun dah lama tak pekena lontong tu.. tingin.. pulak..

Hezesuze said... [Reply to comment]

uiks laksa fev akak tu...huhu
so raya ni tempahan kuih tat open tak??? ngeee

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

best tu laksa penang... dahla pose nih... huhu!!

[-suziey-] said... [Reply to comment]

woooo aku paham perasaan ko..mmg sgt2 bersyukur...phewww...cewah mcm aku plak yg raya..hehe..

tp xpnh jemu la mkn nasi impit ngn rendang..ouh xsbr mau raya..

momguess said... [Reply to comment]

2-2 makanan den suko

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

mmg rezeki ko nana,bkn sng tau tibe2 org nk buat lontong nih ;)

Nana said... [Reply to comment]

ayu-air tangan ibu la paling sedap dlm donia kan hehehe

Nana said... [Reply to comment]

zana-wah yeke...hehe ok2 nanti kita ckp kt amrul lawak plak nama wat tu kan eheheh ish xbaik gelak nama org

Nana said... [Reply to comment]

fara-ahh rezki org sambut raya hehehe

Nana said... [Reply to comment]

echa-hehe tq...

Nana said... [Reply to comment]

ena-tu la..baru je sebut dah muncul lontong mcm magik je rasa hehehe

Nana said... [Reply to comment]

kak heze- bukan kueh tat la..sarang semut hehe tgk dlu mcm mana...tkt asst xde ehhehe

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-hehe giliran akk plak mleleh tgk gambo2 makanan mcm saya mgu lepas time pose mcm2 kwn2 post psl makanan hehehe

Nana said... [Reply to comment]

suziey-hahah tu la aku nk terangkan pon xtau mcm mana perasaan tu eheh
btol2 nasi impit ngan rendang mmg xkan jemu di makan

Nana said... [Reply to comment]

kak guess-aih samo la kita nye taste

Nana said... [Reply to comment]

zt-tu la..aku pon heran gak mcm mana org tu bole wat lontong ek?ke dia dapat mimpi aku nk makan?hahahaha

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

laksa memang best...nak2 laksa kelantan..lemak berkrim...tapi laksa penang pun best jugak..suka bubuk telur rebus bagi pekat kuah dia...

Nana said... [Reply to comment]

ayu-kita suka laksa penang lg dari laksa kelantan hehe owh buh telor rebos utk pekat kan kuah ek br tau

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

wow weeeeii.. lapar plak aku tgk laksa ko tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...