MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, July 2, 2010

SEKS bagus untuk kulit

ni aku jumpe artikel dalam paper utusan semalam, saje nk share bab2 seks ni seme suka kan muahahaha....jangan ingat aku saje2 reka ek menda ni..fakta ni bukan auta hehe aku tau la malam tadi malam jumaat kekekek....

Seks itu banyak manfaatnya. Antara yang biasa kita dengar ialah membakar kalori, menenangkan fikiran, mengukuhkan hubungan dan sudah tentu mengembangkan zuriat. Tapi yang ini jarang kita dengar – seks bagus untuk kulit. Seperti dinyatakan pakar seksologi Dr. Gloria G. Bramer, ternyata seks bukan saja bikin awet muda tetapi jua menjadikan kulit lebih cerah dan lembut

KULIT BERSINAR

Hubungan seks dapat melancarkan pengaliran darah. Ini sekaligus membantu mengalirkan oksigen ke kulit dan membuatnya terlihat lebih cerah, seks turut membantu membuang racun-racun di dalam tubuh dan membuat bibir terlihat lebih penuh. Wow!

KULIT BERSIH

Seperti juga ketika bersukan, seks dapat mengurangkan tahap hormon dan kemudianya menyeimbangkannya. Kesannya kulit menjadi lebih cerah dan rambut juga terlihat lebih sihat

KULIT TIDAK KERING

Kulit kering boleh diatasi dengan meminum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Fungsi seks juga seperti air iaitu melembabkan kulit supaya tetap sihat. Ini kerana dengan seks, darah akan mengalir lebih efisien. Tetapi ini bukan bermakna keperluan air dalam badan boleh digantikan dengan seks

KULIT LAMBAT KEDUT

kita biasa lihat rakan sebaya tua daripada umurnya. mungkin itu tandanya dia kurang aktif Melakukan hubungan seks. Melalui seks, kolagen akan dikeluarkan yang fungsinya dapat mencegah binti-bintik pada wajah dan memperlambatkan kerepot. Dalam hal ini, tentu sekali seks tidak ada tandinganya dengan ,mana-mana masker atau perawat muka.

Sudah jelas bukan betapa besarnya manfaat seks. Jadi, jika anda sebagai isteri bosan untuk melakukan seks, fikirkan sahaja manfaatnya pada kulit anda. Tidak perlu susah-susah untuk rawatan muka, goda sahaja suami.

p/s: jimat duit kan? tak yah g wat facial kekeke....

25 ribu orang memberikan idea bernas:

ita cutevirus said... [Reply to comment]

tteeeeeeeet!!!! eheheheheh... good info... **double thumbs up**

C-Tiey Hamid said... [Reply to comment]

seperti kata Ustazah yang dtg ofis ni bg tazkirah setiap Jumaat, kepuasan dalam hubungan suami isteri boleh menghalang dari terkena kanser rahim dan dalam masa yang sama boleh mengekalkan bentuk badan seseorang wanita....*

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

wowie..bagus bagus..org laki memang xleh tahan lama..2hr skali dh mula "mencari" hahhah

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

org laki
ari2 nak tpi itulah..
klu dah penat..
ehehhhehhe..
baru abis pose..
aku suke!!

Nana said... [Reply to comment]

ita-eheheh rajin2 kan la diri ek nk kulit lawa kekekek

Nana said... [Reply to comment]

ct-wah..baru tau ni bole mengahalang kanser rahim..good info tq

saveme_zero said... [Reply to comment]

i like this info..muahahaha

~ana~ said... [Reply to comment]

eh info yg bagus ni..terrrrrsgt la bagus nya..hah3x...thanks nana..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

hahaha..lawak kenyataan eliza tu...habis tu kalau yg sokmo outstation cam mana???

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

k.eli!ahahahahaha jeng..jeng..jeng..

nana~kalo camni la kena selalu la gamaknya! ahahahaha

juelee said... [Reply to comment]

sejak peknen ni takde mood langsung patut la muka tak berseri hahaa

Nana said... [Reply to comment]

eli-heheheh klw gitu sian la amrul kan..cakar dinding je kejenye kekekekek

Nana said... [Reply to comment]

ayu-ari2 mau ke?kakakakak
aku ni tgh pose ni kaber2 skit pangai hahahahha

Nana said... [Reply to comment]

sue-haha. i know everybody like 2

Nana said... [Reply to comment]

ana-heheheh sila praktikkan selalu info ni kekekekke

Nana said... [Reply to comment]

ayu-klw sokmo outstation tu tok laki kena kuar duit lebih skit kasi bini maintain muka sebab kulit xberapa lawa deh muahahhaha

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheheh fiza nye kulit licin bersih je sure selalu gagagagagaga..jgn marah gurau2 manja

Nana said... [Reply to comment]

jue-hahah biasa la tu..peknen mmg xde mood tp nanti nk dkt2 banak sila la ada kan mood tu ek..senang kasi banak klw selalu on hehehe

kak long ni mmg xleh dinafikan mmg kulit kusam sebab jarang berjumpe kekekeke

zura@iwan said... [Reply to comment]

penah bc gk info ni...tp x sure kt mn....anyway thks...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

hahahahah.. ya btol..
nana, renung²kan & selamat beramal.. =)
i loike, tp huhuhhuuu.. pjj jugak!!!

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

oh..oh.. gitu ya... thanks for info

Nana said... [Reply to comment]

zura-hehe welcome..pasni rajin2 la ek jgn malas2 nanti kulit xcantik kekekekek

Nana said... [Reply to comment]

lily-hehehh tu la...mmg nk beramal pon tp kita senaseb la kan..PJJ tu psl kulit xberapa lawa ni kekekekek

Nana said... [Reply to comment]

rina-hiks...welcome

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

WOW...he he heh e

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...