MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, July 15, 2010

tapai ubi goreng

korang penah makan tapai ubi goreng tak?aku biasa makan sebab mak aku rajin buat.klw mak aku g pasar dia bli tapai tu pastu dia goreng tros xde celup2 tepung mcm goreng pisang tu..

ari ahad lepas ms nk g mandi amrul ajk bli tapai ubi goreng.aku dah pelik dah sebab aku mmg xpenah jumpe mana2 kedai goreng pisang yg ada juai tapai ubi goreng ni..dia ckp bulan lepas ms dia g mandi ngan kwn2 dia, dia singgah tepi giant permata bli goreng pisang, sekali dia ternampak ada tapai ubi goreng ni, tu yg dia try bli

pastu dia ckp sedap...ceh baru ahad lepas dia bgtau aku kt situ ada juai tapai ubi goreng..padahal dah sebulan lebih cite dia mkn tapai ubi ni dia xcite pon..heheh..rasa dia mmg sedap...tp kalau tapai tu betul2 manis lagi la sedap...& lg satu klw ada hitam2 tu pon lg sedap sebab tu tandanya tapai tu manis.

ni la dia tapai ubi goreng...mcm org ngidam je aku ni semalam terasa nk mkn blk keje tros g cari hehe... 2 ketoi RM1
pastu ada plak bayam goreng saje nk try..em rasa dia mc bayam goreng la hehee...
p/s: klw korang nk tau kt mana kedai goreng pisang ni, dia kt ngan giant permata kira berdepan pizza hut.kot2 la klw korang tingin nk makan & kebetulan plak lalu situ kan boleh la try..nama kedai tu goreng pisang akak.so far mmg aku xpenah jumpe tmpt lain yg ada juai tapai ubi goreng ni, bila aku cite kat mak aku, dia pun terkejut sebab dia penah ckp xde pun orang buat juai tapai ubi goreng ni

ala..kalau nk wat sendiri pon xsusah..bli je tapai ubi tu pastu celup tepung mcm nk wat goreng pisang tu..settle...nk lg sedap makesure tapai btol2 manis.

25 ribu orang memberikan idea bernas:

C-Tiey Hamid said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
juelee said... [Reply to comment]

sy pantang makan benda berangin nie.. kang angin satu badan mulalah pening segala.. huhu

nak lagi ubi ooooo memang pantang ooo kalau berani tanggung risiko leh la try hehehe..

~ana~ said... [Reply to comment]

nana...sedap nya tapai ubi...hu3x..

[-suziey-] said... [Reply to comment]

oooo inikah rupanya tpaai goreng...hmm xdpt byg rsdia..kena rasa ni,..bayam greng tu baru je beli kt sabah hr tu..xsedapla..hahahahahah

mummy_ayu said... [Reply to comment]

tak pernah makan tapai goreng..tapai pernahla..sedap ker? nak kena try nie..

ummi sofiyyah said... [Reply to comment]

ummi mmg suke mkn tapai, tapi tapai pulut...tapai ubi kureng sket..tapi resepi baru nampak sedap..nak kene try la ni..tq for sharing..

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

sdp lah tapai goreng tu..tapi tapai goreng blm try lagi..sedap ke kak?? tak masam??

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

tak pernah tahu pon tapai ubi ade org buat goreng..ehehehe...nxt time klu jumpe lehla try..=p

Nana said... [Reply to comment]

jue-aih muda2 lagi dah angin ek..kak long xleh makan nangka banyak2 je nanti mula la nyucuk2

Nana said... [Reply to comment]

ana-hehe klw org pantai timur sure penah makan kan hehe

Nana said... [Reply to comment]

suziey-ahh..bayam tu tak sedap pon heeh aku saje nk try mcm mana rasa dia

Nana said... [Reply to comment]

ayu-sedap...tak caya cuba try..lagi sedap klw tapai betul2 manis

Nana said... [Reply to comment]

ummi-kita lak tak suka makan tapai plut tapai ubi suka kwl yg goreng je mak buat hehe try la ek resepi baru ni

Nana said... [Reply to comment]

fara-xmasam la..klw tapai betol2 masak dia manis kan..so klw goreng tu dia jadi keras skit la xla lembik2 mcm blom goreng

Nana said... [Reply to comment]

lily-hehe...kita ni penah makan sebab mak yg buat kt kedai2 xpenah jumpe lg ada org juai ni baru 1st time jumpe

Hezesuze said... [Reply to comment]

akak suka makan tapai ubi tp xpernah lak makan tapai ubi goreng...huhu

haruss coba nie..

~♥ iella ♥~ said... [Reply to comment]

nak rasa ckit...

Ena said... [Reply to comment]

tapai ubi goreng tu akak suka jugak.. kalau kat belah pantai timur biasa jumpa tu nana.. selalu memg ada la.. tapi betul kata nana kena yg betul sedap la kan.. tapi akak nie tak suka sangat kalau manis..

bayam goreng akak tak pernah dengar ni pertama kali.. heheh

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-sedap kak..tak tipu punye

Nana said... [Reply to comment]

iella-hehe meh la dtg kramat sy banje

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe ye la kak saya rs sape2 org pantai timur sure penah makan kt sana mayb ada juai kan...saya lg suka yg manis2 tu kak hehe
bayam tu xsedap pon hehe

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

uish..pestime dgr tapai ubi leh jd goreng.. tapai ubi mmg sedap giler ahhh... tp kalo dah digoreng msti tak rasa tapai dh kan..

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehe saya kureng makan tapau ubi tp klw goreng saya suka plak sebab dia xlembik2 mcm yg tak dgoreng hehe tp still rasa tapai lg

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

AYU SUKA MAKAN tapai ubi goreng ni...sedap..kat kelate banyak....

tapi JB mana nak cari????? huhuhu

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe tu la oghe2 klate sure tau kan
alah..klw xde at sendiri je ayu..bli tapai dah siap tu goreng hhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...