MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, July 28, 2010

terengganu - part 3

habis je g lepak2 kt pantai geng2 konvoi kata nk tido satu malam...klw ikutkan plan xsure lg nk stay ke nak balik kan..tp memasing dah penat..ktorg pun cari la chalet2 tepi laut nk tido satu malam..tp malangnye..dari 1 chalet ke 1 chalet seme dah penuh...bak kata tokei2 chalet seme..ari isnin ada konvo UMT so banyak chalet2 dah full.

ronda punya ronda..jumpe gak la chalet yg kosong tp pantai...tp bilik kena share2 sebab ada 3 chalet je yg kosong...tp amrul decide nk amek chalet sendiri...nk privacy sket ngeh2x....so ktorg nye chalet jauh la skit dari chalet rombongan konvoi tu...ktorg stay kt kamal guest house..mula2 nk duduk seri malaysia marang, tp dah penuh..xkisah la...apa2 pun janji dpt tido sudah kan...

tempat kami menginap 1 malam..jadi la..dah seme chalet penuh kan..ni je ada..chalet ni kena jalan jauh skit nk ke laut.dalam 300 meter gitu tp xla jauh sgt pun..cuma kami malas je nk mandi laut
amrul ckp pelik plak ek kt sini milo ais pun pakai piring heheh...
bekpes mkn nasi dagang...pergh..terbaekkk amrul lak mkn laksam xdan nk amek gambo dia dah ngappdamia kt kampung orang dah buat mcm umah sendirimenda wajib bli klw g ganu...kopok lekor..singgah kat kedai 008 kelulut
ni la dia kopok lekor aku bli 2o hengget, bole kata ikan saje..xde tepung langsung! sedap.satu bungkus ada 10 batang =RM5posing kt signboard kopok lekor
menyoping kopok
otw balik nampak pantai kemasik tgk je dari luar
pantai kemasik
ok tu saje la cite2 kat ganu...xckp masa la nk g jalan2 masjid kristal seme...2 ari je pun kan..mana dan nk rayau2...xpela..janji dapat bli kopok lekor sudah..ehehhe...mcm aku mmg dah banyak kali singgah terengganu..sebab dulu2 masa balik kampung nenek kt kelantan selalu gak lalu terengganu.amrul plak, ni 1st time dia jejak terengganu...

bg aku sepanjang perjalanan ke terengganu ni mmg xmembosankan..sebab view dia cantik...sepanjang jalan bole nampak laut...& kampung2 kt tepi jalan seme cantik je...tingin nk ada kampung mcm tu..tepi laut penuh ngan pokok2 kelapa...

mmg xpuas berjalan setakat 2 ari je..xpela next time nk dtg lagi terengganu, nk ronda abes satu terengganu nanti...bila ntah?heheh

20 ribu orang memberikan idea bernas:

Hezesuze said... [Reply to comment]

mmg kalo pergi tganu xsah kalo xbeli kopok lekor kan....hehehe

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

tak de tepung losong mmg sedap giler ah! mana nk cari eh..malas la plk dr kelantan nak p tganu jauh la plk nk balik KL..

tudia beli 20rggit terus.. huhuhu eh jap kalo 20rggit dia kira sebgkus 5rggit ke kira 20rggit bape batang kopok tu

mummy_ayu said... [Reply to comment]

bestnye jenjalan..

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, keropok lekor 008 tu pun famous gak tuh.antara kategori keropok lekor sedap la..

xpe nana, next time bleh lg cuti2 kat trg...

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

mana2 pon, kopok lekor kt ganu mmg terbaek dari ladang... klu beli kt kuantan nih, byk tepung... tak beshhhh.....

nana tau tak... org ganu tak pggil kopok lekor tau.... org ganu paggil kepok getel... sbb kan kepok tuh kita gentel2 jadik panjang gitu... heheh!!

Shida said... [Reply to comment]

kopok lekor 008 kat kelulut memang terbaek kat teganu...nana,lain kali kalo dtg teganu,lalu Paka,singgah umah kita ek...

[-suziey-] said... [Reply to comment]

wooo bestnye la g ganu..haihhh..kopok leko yg lazat:D

Ena said... [Reply to comment]

akhirnya nana jumpa juga tempat keropok yg best kat Trg tu.. ;D
pasni mesti rindu kan trg & kopok yeh nana.. hihi

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

ns dgng & kopok, mmg wajib kan!!

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-kopok tu menda wajib bli hehe yg lain2 sunat je hehehe

Nana said... [Reply to comment]

fiza-mgm sedap gile rs ikan saje..dalam sebungkus tu dia ada 10 batang dia juai rm5

Nana said... [Reply to comment]

ayu-heheh bukan selalu dpt jalan2...tp tu la sekejap sgt xpuas rasa

Nana said... [Reply to comment]

ana-ktorg tau pun sebab ada kwn amrul duduk area kelulut tu dia yg suggest bli situ.
mmg tingin nk g pulau2 kt ganu sana redang, perhentian...aih bila nk sampai

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-mmg tak syak lagi...btol ckp akk mana2 kopok area ganu mmg sedappp.
tp kan kt area tanjung lumpur ada kak kopok lekor sedap

Nana said... [Reply to comment]

shida-oo terbaik ek..patut la sedapp
hehe shida dok paka ke?aritu mmg lalu pun area paka tu kat kwasan petronas tu ek

Nana said... [Reply to comment]

suziey-yes...kopok lekor diorg mmg terbaekkk kan shedappp

Nana said... [Reply to comment]

ena-ahh mmg pun kak..rindu ngan pantai dia yg bersih & cantik tu...
rindu ngan kopok leko sedapp aih...

Nana said... [Reply to comment]

fara-yes...klw g ganu jgn lupe makan menda2 tu seme hehehe terbaikk dari ladang

Echa said... [Reply to comment]

waaaaa.. pesal aku tertinggal ko pegi ganu ni wei... beh nyeeeeeeeeeeeee...

Nana said... [Reply to comment]

echa-hehe ala sebab kau pun bz oliday kt kl kan tu pasal xpasan hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...