MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, August 26, 2010

baju raya

ari jumaat tu pas buka gerak g jalan TAR, kengkonon saje la nk sebey2 je..kaler apa yg menarik utk tema tahun ni...pastu tiba2 terpandang kat satu baju kurung budak kaler merah kain jenis cotton sulam.pastu terdetik dlm ati..eh tahun ni kaler merah pon ok juga ni...

ok xpela..saje sevey je kan..round nye round aku xjumpe plak bj kurung budak kaler merah yg kira berkenan di hati..cuma satu tadi tu je la yg aku jumpe..bila patah balik kt kedai mula2 tu tros aku decide nk bli je la baju tu utk damia..lgpun senang la skit ada guide kan utk aku carik kaler baju aku & amrul plak pasni.

baju damia dah settle..dari RM40 tawar2 dapat RM35.pastu pusing2 lagi..dari mula sampai ke hujung tiba2 ada satu kt kedai tengah2 aku ternampak baju orang dewasa yang sama sejibik mcm baju damia yg aku bli tadi.dengan tanpa memikirkan apa2 aku tros rembat je baju tu...sebab tgk tinggal 6 helai je..nk cari last mnt takut xde saiz plak kan...so baju raya aku pon dah settle...

tinggal baju melayu amrul je blom carik lagi..tunggu amrul balik cuti raya 3hb nanti nak g jalan TAR lagi, pastu nk cari la 2,3 pasang baju kurung buat raya ke-2, & 3

baju raya cik damia merah nye mak ngah hehe..

baju raya aku fuh! dah lama gile xpakai kebaya ni..sebab xde bj kurung kan..kebaya pon kebaya la..nk sedondon ngan anak punya pasal
baju raya kami dua beranak.material sama cotton sulam
dah lama gile aku xg anta baju kt tailor mmg stiap kali raya bli baju siap je..senang..

36 ribu orang memberikan idea bernas:

juelee said... [Reply to comment]

erk ktorg pun merah juga.. sebab angah nak pakai baju tahun lepas aje..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

uish.. merahnye! kompom lawa ni kalo bergambar! ekekeke

Ena said... [Reply to comment]

wahhhh..cantiknya.. akak suka.. ok la tu.. wat raya tak yah over2 sangat.. akak suka simple camtu je.. tu la kan bila sedondon ngan anak & suami rasa puas hati je.. ;D

BUNGA said... [Reply to comment]

wah.. merah mak ngah..hehe
rezeki tu.. boleh pulak jumpa baju anak dgn mak yg sedondon..

p.s: saya x pernah beli baju siap.. sebab x pernah ada saiz. kena tempah baru puas hati. huhuhu...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

cantik...tak pernah lagi color merah..next year...emmmm....

Adlin a.k.a Kyra MomS said... [Reply to comment]

hahaha berani tu buat tema warna merah heheh kita tk pernah lg buat warna ni...
suka sbb sedondon ngan anak sama meterial pulak tu pandai nana cari

mama tisya said... [Reply to comment]

wah sedondon gtu..amrulnye tkde ke sedondon skali camtu...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

cantiklah nana...ah ah ayu pun beli ready made jer senang sikit..

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

mak aihhh... merahnya makngah... jgn kene kejor lembu udah ler... heheh!!

~ana~ said... [Reply to comment]

merah...cantik!!!

Fieza79 said... [Reply to comment]

best nya..sedondon warna dn corak..! lawa pakai pg raya nnt...

momguess said... [Reply to comment]

cantik wey

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

cun...mmg cun.
uish...untung nana dpt cari baju sedondon ngan si damia..yelah..bukan senang nak cari baju yang sedondon and sama corak cam nie kalau beli siap....ada takde pun...kalau jenis kain kosong tu byk ler..nie jenis bercorak plak tu..sejibik sejibon coraknyer...cam pi beli kain and then hantar kat tailor.....

zura@iwan said... [Reply to comment]

wahhh...sedondon u....ni kaler maroon kan...

Hezesuze said... [Reply to comment]

wah!! baju raya sudah siap dibeli ...akak tempah jek uols...

tak selesa beli yg ready made...tapi kalo badan akak cam uols mmg beli ready made jek murah & cantik2 kan...

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

nana,dlm otak aku nipon mcm nk merah je thn ni, bestnye dpt jmpe baju ko n damia sedondon,tu yg aku nk carik tu tp xtau kt ner,kene turun jln TAR ke,haihh apai xsuke crowded2 tu

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

ye btl tu..mmg pakat beli je..senang..

Nana said... [Reply to comment]

jue-alamak..sama la plak yea...btol2 boria pulau pinang ni hehehe

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehe kita xde lagi baju kurung kaler merah

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe tu la kak..saya pon suka simple2 je...xreti nk pakai over2 kekekek

Nana said... [Reply to comment]

bunga-hehe kitorg mmg bli siap je..so far saya kita ni ok la nk cari cuma klw cri lst mnt size banyak dah abes la

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe samala xpenah lg pkai kaler merah

Nana said... [Reply to comment]

lin-hehe kebetulan plak lin ada sama patern rembat je la.xpenah lg pkai kaler merah ni hehee

lia said... [Reply to comment]

da macam ko pakat tempah lak utk baju ko n damia....

Nana said... [Reply to comment]

ERYN-amrul nye lom carik lagi tgu dia blk cuti kena cari sedondon juga

Nana said... [Reply to comment]

ayu-tq..heheh kita mmg suka bli siap je..senang kan lst mnt leh carik

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-heheheh dah ler raya kt kampung tahun ni mau kena kejor

Nana said... [Reply to comment]

ana-maseh...ehhehe

Nana said... [Reply to comment]

fieza-hehe kebetulan plak ada sedondon kan rembat je la..

Nana said... [Reply to comment]

kak guess- tq kak :)

Nana said... [Reply to comment]

zana-hehe tu la..rezeki la kot dapat sedondon ngan damia mcm last year warna je sama corak damia nye plain je kita ada bunga2

Nana said... [Reply to comment]

zura-ahh aku rasa maroon ke merah??ehhehe

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-hehe kita ni malas nk anta tailor...bli siap je senang sebab size pon senang dpt

Nana said... [Reply to comment]

zt-hehe aku tekejut tgk eh ada plak sedondon baik nye kaler same corak malas nk fikir2 bli je
ala...ckp kt apai tu skali sekala je trn tmpt sosak hehe

Nana said... [Reply to comment]

fara-hehe tu la nye senang kdg2 bli siap lg murah dr tempah kan

Nana said... [Reply to comment]

lia-heheh kebetulan lak ada sedondon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...