MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, August 4, 2010

bila semut membuat sarang

malam isnin lepas aku dapat sms dari kak hanita, katanya:

"salam..kak hanita dari bukit petaling, nak oder kuih sarang semut 3 balang.tp nak oder dulu ari jumaat ni satu balang utk rasa"

bila aku tanya mana akk dapat no telefon saya?katanya dia google je kuih sarang semut pastu ternampak blog aku..hehehe..

so dah kebetulan semalam aku cuti kan, sempat gak la aku buat kuih yg kak hanita order ni, sambil2 tu buat utk rasa juga..yela dah setahun xbuat kan...takut kang adunan dia xjadi ke apa kenala try dulu buat sebelum jual...

so ni la dia pojek aku ngan mak aku semalam...wat 100bj kuih sarang semut, 50pcs utk kak hanita, yg lebihnye aku dah rasuah ank2 buah utk jadi assistant aku wat kuih bulan pose nanti.pastu ada la skit bw g opis bg kwn2 rasa.

kuih sarang semut hasil dari jari jemari yg xberapa lentik hehehe
bila semut membuat sarangorder dari kak hanita, malam kang dia mai amek kt umah
sample skit bawa g opis
stok butter dalam peti ais.2nd row tu penuh ngan butter ada 40 ketol seme, jgn roboh dah la rak tu heheh...
p/s: kepada sesiap yg rasa nk order tu tempahan still di buka yea...

14 ribu orang memberikan idea bernas:

wantie said... [Reply to comment]

wuish... banyaknya butter. aku barujer ingat nak gi cari butter wat stock untuk buat kuih raya..

tak leh jadi ni, lepas kerja ni mesti kena gi cari stock ar.

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

wahhh... rancak wat bisnes yer... bulih gak wat blanjer raya kan!!!

akak nih xde nak bisnes bagai... wat kuih, anak yg ngap dulu... x smpat raya pon... hahahah!!!

Ena said... [Reply to comment]

maaa aiahhh!! banyak nye butter..
bagus la nana nie..
chaiyok2x..

maaf ye akak nie kurang makan sikit kuih nie.. mungkin lom jatuh cinta kagi.. tak pernah order setakat nie.. rasa2 aje ada tu pun jarang..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

rajin nk membuat kuih...kita tk pernah bljr lg buat kuih ni..mcm malas..hrp tolong wan n mak dohkan jadi rupa kuih je adala..hehehe

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said... [Reply to comment]

huhuhu...sangat rajin ok...aku jugak yang malas...huh

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

mak aiii..byknye semut!!

kak! cane nak ordr?? jauh aaa nk amikk..leh pos ke?? ;p

[-suziey-] said... [Reply to comment]

umangaih byknya butter ko borong..hiks

Nana said... [Reply to comment]

wantie-hehe tu sebab ada sale butter dpt rege murah tu yg aku borong tu

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-hehehe jadi la sikit2 tambah duit poket utk raya kan..share ngan mak wat sesama...

Nana said... [Reply to comment]

ena-heheh tu butter utuk stok buat kuih org oder & kek coklat sekali dah alang2 ada less bli la banyak2

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheh saje2 je suka2 cari duit lebih..penat tu mmg penat tp bila dpt hasil sengeh smpai tlinge hehheeh

Nana said... [Reply to comment]

izan-heheh rajin utk cari duit lebih..ye la raya ni mcm2 nk bli kan saje suka2

Nana said... [Reply to comment]

fara-heheh ok nanti kita deal camne ek

Nana said... [Reply to comment]

suziey-ada less ritu kt giant tu psl aku rembat banyak2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...