MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, August 19, 2010

kejadian di stesen petronas

semalam g la isi minyak, pastu bila parking je kt tmpt minyak tu ada sorang mamat pekerja
( orang bangla) petronas tu suh buka but depan, aku heran gak xpenah2 aku g petronas dia suh buka but depan.ok la xpe..aku pun buka...

pastu mamat bangla tu cek2, dia buka cooler tank, tros dia ckp kak..ni kena tukar ni bahaya!! sambil buat muka saspen.aku pun wat relaks je..sebab aku mmg nak anta sevis kete tu sebelum balik kampung raya nanti.

mamat tu cakap lagi klw akk tukar kt sini free je kak..aku plak dgr free aku cakap la ha klw free ok la...dan2 bila aku ckp free baru dia ckp tp brg kena cas la...ceh..tadi xnak ckp awl2 tros aku ckp ha..xpela..nanti saya nk anta servis juga...

mamat tu xpuas ati dia cakap lagi..bahaya ni kak kena tukar, (ckp xhenti) aku plak dengan sopan santunnye ckp elok2 tolak baik2 aku cakap xpe...nanti saya buat sendiri...

bila aku dh g bayar minyak kt kaunter & g balik kt kete ntah apa plak tiub mamat tu cabut pastu dia cakap lagi kak..tgk ni..bahaya ni...haih...mamat ni xreti bahasa melayu ni (mmg la dia xreti bahasa melayu sebab dia bangla..kekekek..) aku cakap xnak, xnak la. nak paksa2 plak

terus aku geram gilerr..terus aku tengking dia kt situ sekuat2 hati TAK NAK LAH!!! (disebabkan aku tgh marah) aku xsedar plak suara aku tu kuat sampai seme org kt petronas tu tgk kat aku hahahha...lepas tu baru aku perasan seme org tgk kat aku

tgh2 dok isi minyak mamat bangla xreti bahasa tu cakap lagi suh tukar...bla..bla...aku diam je sambil pandang tepat kt muka dia pastu aku jeling.teros dia diam!ha!! geram aku orang xnak jgn la paksa..ei...klw ikutkan ati aku nak je aku hempuk ngan hose minyak tu tak pun sembur ngan minyak tu baru padan muke

mentang2 la aku pompuan ko ingt aku bodoh sgt ke bab2 kete?kete aku tu umur dia baru 1 tahun stengah, bole dikira kete baru alhamdulillah..stakat ni ok lg xde rosak apa2 & aku anta servis ikut time pandai je dia nk kelentong aku.

aku ni kalau bulan2 puasa susah btol nk control marah tu la...cepat je nak naik angin..haih....kan xpasal2 bangla tu kena sebijik tp mmg salah dia pon orang xnak dia paksa2 sapa suruh.

40 ribu orang memberikan idea bernas:

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

jaga2... nana tgh naik minyak tuh... hehehe...

haah kan nana... org dah taknak tuh dahlah... nak paksa2 plak...

~~ciklinn~~ said... [Reply to comment]

hishh jahattnyer.. apasal tak hempuk jer... suka2 hati nak paksa2 orgg... geramm lak rasanya.. huhuhu

Hezesuze said... [Reply to comment]

bangla yg xpaham bahasa tu...huhu kalo bagi petrol free ok gak kan nana...ngee

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

mmg tak reti bahasa betul mamat tu....and mmg patut pun kena marah....bukan sekali, dah berkali2 ckp pun still tak paham...
sebenarnya tu strategi dia ler tu nak charge kita pada benda yg tak sepatutnya....

Adlin a.k.a Kyra MomS said... [Reply to comment]

kalau lin awal2 masa dia suh buka but tu lin tk layan dahh..maklum la sorang2 asben tkde kang jadi lain kang susah..

hahahha beari gak nana tengking mat bangla tu yea..

firahadifa said... [Reply to comment]

menyirap jugak darah dgr org yg x reti bahase nie

siti nurkhijah said... [Reply to comment]

hahaha... padan muka mat bangla tu kena tengking...

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

mmg saje cr pasal btul bangla tu..
dtg malaysia, wat hal pulak..

mrs.ecam said... [Reply to comment]

alohh kete br pki sthn bkn dh sploh taun suh tuko2 bagai...mende nyer...dh la pakse2...hempuk jek len kali...kui3 *batu api*

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

lain kali ko sembur jer minyak tu sikit kat dia.
ahaha..
bangla..
gila!

Ena said... [Reply to comment]

nampak sgt bangla tu nak amik kesempatan.. hampeh!

nuraarin-life said... [Reply to comment]

biasalah sale kan, kalau boleh nak paksa sampai kita ambil juga.. kalau silap2 kesian kita terima tapi sib baik nana tegas..

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

eik mental ke ape kak?? nsb baik akk tak ikut je ckp dia..klu tak, ntah jd pape ntah kat kete akk

~ana~ said... [Reply to comment]

bodoh bangla...dah org kata xnak tu, xnak la...mmg x faham bhs betul la...

kalau kita pun kita marah nana...

eT said... [Reply to comment]

huhu...beraninyer..
kalo eT la xtau apa jadi time tuh..:p
tp org camni mmg kene ajar pon..xpaham bahasa sungguh...

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

ish.. memang tak faham bahasa la tu.. sibuk nak paksa2 org tu pehal... klu aku bagi sebijik hose tu kat muka dia baru tau

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-hehehe naik minyak nsb baik xkena sembur ngan minyak pastu nyala api..pergh...kejam x hahaha

Nana said... [Reply to comment]

linn-tu la..aku dah sabar dah tu..memikirkan bulan puasa...saje je bangla tu menguji kesabaran aku

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-haha itu saya stuju...nk bg petrol free cantik la tu..lepas la duit minyak g opis hehehe

Nana said... [Reply to comment]

zana-tu la..cara dia tu nk juga kita tukar kat situ..terdesak nk duit komisen kot heheh

Nana said... [Reply to comment]

lin-mula2 tu pelik kan...asal nk suh buka boot kete tp ingtkan servis spesel sebab nk raya heheehhe
dah sakit ati sgt lin org kata xmau2 dia xnak dengar amek sebijik

BUNGA said... [Reply to comment]

haha.. susah ckp org x paham bahasa ni.. sakit hati dibuatnyer... sabarla nana yer.. :)

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

susah btol klu org tk paham bahasa ni kan..die pon satu..org dh kate tk nak, nak jugak pujuk2 soh tukar lagi..nasiblah dh kena tengking ngan cik nana..hihi

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

aku klu tengking pon xjln mmg aku soh polis tangkap je bangla tu,hahaha

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-kekek bg minyak free nak juga saya kak heheh lepas blk kampung jadi la ahahahah

Nana said... [Reply to comment]

fida-mmg mnyirap...bulan2 puasa ni la dia nk uji kesabaran kita kan...hehehe

Nana said... [Reply to comment]

siti nurkijah-heheh lepas tengking dia tu sikit pon xrasa bersalah sebab lepas kena tengking dia leh sengeh2 mcm kerang busuk eii..

Nana said... [Reply to comment]

nad-heheh tp mamat tu muka mcm melayu..sekali dia ckp baru pasan bangla

Nana said... [Reply to comment]

mrs. ecam-tu la pasal...kita tau kete kita xde rosak apa lagi mentang2 la pompuan dia nk kelentong2 plak

Nana said... [Reply to comment]

ayui-pas sembur cucuh ngan api ok x?muahahah kijamm

Nana said... [Reply to comment]

ena-btol kak..saje nk amek kesemptan, nak komisen la tu nak wat raya heheheh

Nana said... [Reply to comment]

nurarin-mmg kena bertegas..kalau kita layan..mmg termakan agknye cakap dia tu

Nana said... [Reply to comment]

fara-tu la pasal..reti ke mamat bangla tu tukar barang kete?mandai2 je

Nana said... [Reply to comment]

ana-btol...org ckp baik2 dia xdengar..sekali kena tengking baru diam

Nana said... [Reply to comment]

et-terpaksa memberanikan diri kalau dia dia senang2 amek kesempatan

Nana said... [Reply to comment]

cute-time aku tgk muke dia tu mmg ada rs mcm nk hempuk je hose tu..haih mendidih btol

Nana said... [Reply to comment]

bunga-tu la..mmg sakit ati klw ckp ngan org xreti bahasa

Nana said... [Reply to comment]

lily-geram..xtahan sgt nak paksa2 orang plak..dah la kita nk cepat

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

asal mamat bangla tue .. adehh kan dah kena semburrrr

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

nana, dia nak ngorat kot.. hahhaha..
puasa2, memang xleh control marah, perut lapar la katakan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...