MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, August 16, 2010

menda2 yg xpernah dibuat dlm bulan puasa

Nak listkan antara menda2 yang aku tak pernah buat dalam bulan puasa

Karoke- owh..no tidak sesekali aku akn pergi karok dalam bulan puasa…hehehe…(gile..kang abes kurang pahla pose kang…dari dok melalak tekak bek baca quran ke apa yg patut)

Bawa damia g playground- memang xpernah aku rasa sepanjang damia ada ni…ye la..kang kita nk berlarik2 itik nk kejar dia kt taman tu penat gak tu..damia bolela mnm air ribena ibu??mnm air liur je la…kekekekke

Bercuti- selama umur aku 27 tahun ni mmg tak pernah lagi aku bercuti dalam bulan puasa.ingat lagi ayu a.k.a ibudamia g cuti kat kuching last year dalam bulan puasa.mcm mana rasa nye ek bercuti dlm bulan puasa?hehehehe

Berpuasa kat kampong mak pak-(kan ma & abah aku orang Kelantan tp stay kt KL) sepanjang aku idop ni la tak pernah sekali pon aku merasa berpuasa kt kampong Kelantan( dah lama tak balik Kelantan tau…dah 6 tahun xjumpe nenek heheh..apa punya cucu lahh)

Berbuka dalam kereta –disebabkan office ngan umah hanya amek masa dlm 15mnt je nk sampai so aku xdela nk kena tempuh jem bagai.ms keje tmpt lama pun mmg kawasan kerja bukan tmpt yg sesak.so mmg sempat la berbuka kt rumah.korang ada x pengalaman berbuka dalam kereta?

Bersenam / bersukan- hehe ala jgn kata bulan puasa..bulan xpuasa pon malas nk bersenam.mcm mana la ek atlit2 berlatih dlm bulan puasa…pergh…xtahan…(lapar bole tahan lagi, tp klw dah berpeluh2 tekak kering huh..dahaga mmg xleh tahan…)

Mandi sungai/laut/kolam & sewaktu dengannye -hoho...dah sah2 la mandi lebeh2 tu makruh kan..mmg tak pernah jejak pon sungai, laut ke kolam masa bulan pose.. hatta utk mencelup2 kan kaki pon xpernah hehehe...

22 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

lamanya tak jmpa nenek.. haishhh balik pon ntah nenek tak knl dah.. ekekeke

Ena said... [Reply to comment]

heehehhe..

penah rasanya tapi dah lupa dah bila.. tapi last masa ganti puasa aritu otw g JB lupa yg diri puasa.. driver (adik) apatah lagi nak ingat.. pastu baru la teringat nak buka...

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

sume2 tu tak pernah buat lagi
t[pi klu buka dlm keta tu..ade jer bakal2 terjadi tpi alhamduillah belum lagi...

Lynn said... [Reply to comment]

dulu masa duduk kuarters, turun2 keta mesti jumpa taman dulu baru jumpa lif..apa lagi harus singgah. kasi main dalm 10 minit sajok.. cukup.lama2 nnti mama yg haus...

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, sabtu lepas kita bw ajmal main kat playground sambil dukung aqil...fuh..mencbr ok..seb baik dah nak dekat waktu berbuka...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

semua tu pun ayu tak pernah buat..cuma buka dalam keta tu memang pernah...sempat la teguk air...makan kuih cikit..jadilah...
mcm musafir je..padahal jam..

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

senarai yg best hehheh...semua tu sama ngan eli, kecuali bwk budak p playground ehehheh

woaaa 6thn tak balik kelantan? jom balik tahun ni nak?

Yan said... [Reply to comment]

buka dalam kete tak sure tp rasenye cam penahla..
tp klu buka dalam bas dulu selalu jugak... ms festime wlupun tau mmg perjalanan jauh & kemungkinan tuk berbuka dalam bas tu ade.. tp yan tak bawa ape2 bekal.. so asben time tu suh korek idung tuk buka posa.. hahaha

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

samalah...tp bab berbuka dlm kereta tu pernah gark ler nana...nak2 time hujung2 bulan posa....gi shopping....mana sempat ler buka dlm kereta ke apa kan...sementara nak cari tempat berbuka...

Hezesuze said... [Reply to comment]

ermm sameler ngan weols...
kalo pose jek xtvt sume terbantut..huhu

tapi xtvt terjah bazar ramadhan adalah wajib...ngeee

FIESYAH said... [Reply to comment]

huuuhuuu...wat mase ni aktiviti tu x delah kalo bln pose...

bk dlm kete kire adelah kadang tu terjah psr ramadan x ingat smpi nak bk pose br sedar..hee..heee

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehe tu la nye dah la ramai cucu2 dia sure dia xkenal dah kekekeke

Nana said... [Reply to comment]

ena-heheh xkan xingt nk berbuka hahah kita ni dok tgk jam je tgu time buka

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe sama la ada bakal2 terjadi tp xjadi dah siap2 spare air dlm kete jln jem time tu

Nana said... [Reply to comment]

lyn-haha tau xpe...nak2 time panas terik plak kang haus...

Nana said... [Reply to comment]

ana-heheh tu la...dh kata dah mmg xleh g tmn bulan pose tp btol la kata ana klw nk g gak dkt2 buka ok

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe kita nyaris gak nk buka dlm kete seb baik dan smpai umah bulan pose jem gile2 g cari penyakit lalu tgh2 bandar ehehe

Nana said... [Reply to comment]

eli-heheh thn ni raya blk penang la...hehe klw x buleh konvoi

Nana said... [Reply to comment]

yan-muahahah lawak gile la korang ni ada ke buka pose korek idong kekekke

Nana said... [Reply to comment]

zana-hehe dah g soping mmg xingt waktu buka dah kan..ehehhe

Nana said... [Reply to comment]

kak heze- saya plak kureng nk terjah bazar ramadhan klw amrul ada br g bazar ramdhan hehe

Nana said... [Reply to comment]

syah-hehe ralik sgt bli makanan ek hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...