MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, August 27, 2010

zakat fitrah

xabes2 cite minggu lepas..hehehe...ari sabtu lepas pas buka je ajak amrul g soping kt JJ nk cari kasut crocodile tujuan utamanye...tp xde plak kaler yg aku suka tu..abes dah..benci tol la...kasut boya ni klw ada design cun2 sure cepat abes.

ronda nye ronda ternampak kaunter zakat..so amrul pon g la bayo...lepas bayor tu dia cite. "tadi saya tanya kt orang tu" eh bang saya pakai suar pendek ni bole ke nak bayar zakat? hehe.. lawak plak aku dengar...suar pendek tu xde la atas lutut pun..tapi mayb amrul rasa mcm xsopan je nk bayor zakat pakai suar pendek.heheeh...

dah tu orang tu ckp "xpela..bole..xkan nk balik umah salin suar panjang pulak kan.." hee....kt kelumpo ni zakat fitrah RM7 sorang.negeri2 lain xsama kan harga nya?korang dah bayor ke zakat fitrah?klw lom bayor lagi..xpe..banyak masa lagi..heee



24 ribu orang memberikan idea bernas:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said... [Reply to comment]

alhamdulillah
aku tak tau la laki aku dah p bayar ke belum...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

taak bayar lagi...hujung minggu ni baru pi bayar...

p/s: ayu kena bayar 4 + 1....jeng jeng jeng...sapakah yg 1 itu..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

lega sudah bayar kan.. mggu depan harus jugak suh naman pi bayar.kang terlupa plk...

Ena said... [Reply to comment]

Alhamdulillah dah selesai awal2 kan senang..
hubby akak pun dah selesaikan.. ;D

mama tisya said... [Reply to comment]

kasut crocodile mmg cpt je abis kalo yg kita berkenan tu kena cr kt tmpt lain gk..hehehe

kita aritu p gk cr tp tkde yg berkenan..alih2 bli sandal cleef utk basahan je ada 70%

rsnye hubbyku blum p byr lg zakat fitrah..minggu ni kot

mummy_ayu said... [Reply to comment]

sama je kes ngan hubby ayu..tahun lepas kot...dia pakai suar pendek tapi ye la bawah lutut..pas tu cover ngan alas meja..mcm hubby nana la..lawak je kan..he he h..
apa pun, janji bayar..

Gieyana said... [Reply to comment]

dh bayar dh yer...aku pon x sure hb dh settlekan ker belum...rasanya kt utara mahei sket kot...

Hezesuze said... [Reply to comment]

bgus gak ada kaunter2 zakat kt sopink complex nie...senang org nk bayo zakat...

Lelord said... [Reply to comment]

lom bayo zakat tp dh tau kat mana nak g bayo kat doha ni

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

alhamdulillah, dh tunai rukun islam
tp ai lum bayo lg nih, tgu en.somi blk lu.. InsyaAllah, sempat agi tu.. =)

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

alhmdlh..kt belum lagi..

Nana said... [Reply to comment]

izan-heheh xpe2 ada masa lg klw lom bayar pon heheh

Nana said... [Reply to comment]

ayu-heheh adkaha 1 itu bibik?hehhe

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheh xpe2 kot2 tgh2 soping tu ada kaunter zakat kt soping complex leh singgah je

Nana said... [Reply to comment]

kak ena-hehe tu la settle awal2 senang kan...

Nana said... [Reply to comment]

eryn-tu la pasal..kita dah cari juga kt sogo xde juga patern yg kita nak tu dah abes katanya benci tol

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hahaha tu la alas ngan alas meja kasi cover xnampak kaki kekekeke lawak2
xpe yang penting niat kita tu nak tunaikan zakat kan...

Nana said... [Reply to comment]

gie-owh mahai ek kt sana?sebab sana pun hantaran mahai kan hehehehe

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-ahh btol tu kak...nak2 kita ni kdg2 asik sebok soping lupe nk bvayar zakat kang last2 mnt baru hegeh2 nk g bayo

Nana said... [Reply to comment]

lelord-hehehe ye juga kan..kat doha brapa agknye zakat ek

Nana said... [Reply to comment]

leily-hehe tu la apa2 kena tunggu en somi balik la kan..sama je situasi kita ni

Nana said... [Reply to comment]

fara-heheh xpe ada banyak masa lagi..

momguess said... [Reply to comment]

den bagi duit
suruh papa den bayor jer
heheheh

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

somi akak pon lom bayor lagi... rasanya dlm mggu nih kot... kt negeri pahang pon klu x silap 7 hinggit gak zakat thn nih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...