MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 7, 2010

ada orang tanya..

Mcm mana rasa beraya kt KL??heheh…ada orang tanya aku soklan ni..nak aku jawab?

Raya kt KL mcm hari2 biasa je…xmeriah pon…nak2 seme sedara mara balik kampong so..xde umah yg nak diterjah sangat.klw ada pon takat 2,3 orang sedara yg mmg beraya kt KL pastu g umah jiran2 sebelah tu je la..aktiviti raya pertama.

Pastu plak kawasan umah mak aku ni jarang la orang datang beraya masa ari raya pertama, budak2 pon xbanyak so senang la xpenat nk cuci pinggan kekekeke…aktiviti aku biasanya..makan..makan..dah makan…hahaha..menu kt umah sendiri tu mmg abes utk sendiri makan je..pas makan tgk tv pastu ngantuk tido….he….boring kan??

Yang bez nye raya kt KL satu je…jalan xjem..korang nk baring ats jalan pon bole..(cuba la klw berani..haahah) pastu nk g soping complex ari raya ke2 tu lengang je..sonok je jalan2 xde orang sangat.parking pon bole dapat depan pintu masuk heheh..

Ingt lagi raya bila ntah masa tu lom kawen…g tengok wayang kt KLCC dengan pakai baju kebaya..hahaha sewel gile time tu..sengal sangat dah xtau nk g mana…hehehe…pastu dulu2 masa mula2 baru kawen kan aku tingin sgt nk mrasa mcm mana raya kt KL, aku ajak amrul g tumpang beraya kt umah kawan dia kt Perak.beznye…sonok sgt dpt tumpang braya kampong orang.

Patutnya tahun ni beraya kt kampong tapi xjadi plak..xpela..lepas2 ni aku dah ada kampong nk beraya…heee.. bg aku part yang paling seronok nk beraya kt kampong , time perjalanan nk balik kampong tu..meriah je rasa tgk kete berduyun2 atas jalan




19 ribu orang memberikan idea bernas:

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

dulu kecik2 pernah beraya kat KL... boring gilos.. tgh hari terus kami balik kampung...

Nana said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
momguess said... [Reply to comment]

kpg aku dekat je
jommmmmmmmmmm

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

salam lebaran buat nana & family dari kami ;-)

atty's said... [Reply to comment]

kty pun dari kecik raya kat kl.

~ana~ said... [Reply to comment]

xpe nana, pasnih dah ada kg kan...insyaallah thn depan bleh balik beraya kat kg...

salam lebaran dr ana yea..:)

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

pd pemahaman aku raye kt kl xbyk kete ,hehehehe..slmt ari raye nana..maaf zhr batin

CapsLock MakcikPC said... [Reply to comment]

Ish...meriah uolls raya kl..cuma dia ada cara tersendiri dia nak celebrate..bagi makcik yg anak jati kl ni, mlm raya port baek ialah di jln tar..bkan shopping apa pun...saje je meramaikan org yg dah ramai...itu belum tgk di jusco,carrefour,punyela ramai org,kita sampai terfikir diorang ni tak balik kampung ke?...

kalau siang rayanya..still je happening,masjid ramai mengalahkan semayang jumaat...terfikir lagi..diorang ni tak balik kg ke...

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

ehehehe..comel jek siap tumpang beraya kat kampung orang lagi ek..mmg tk pernah raya kat kmpung ke..bukan nana asal org kelantan?

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

kira ok le tu nana.. ila pun dr kecik beraya kat KL.. tp sentul lain mcm sikit.. rasanyer lg meriah kot.. tp pg raya je.. ptg raya dah pecut balik kg gak... tp tido semalm je.. 2nd raya dah kat kl balik.. mak ila, raya ke 4 dah niaga jual nasi lemak.. lg advance tu..hahaha

Nana said... [Reply to comment]

lyn-hehe mmg boring xde apa pon...bez g tgk wayang je la kot hahaha

Nana said... [Reply to comment]

kak guess-hehe dekat2 pon 2 jam juga kan

Nana said... [Reply to comment]

diana-tq..salam lebaran juga

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-hehe sama la kita...last year je pengalaman beraya hari pertama kt kampung amrul

Nana said... [Reply to comment]

ana-tq..insyallah thn depan bole blk raya kot..dah thn ni amrul keje nxt year sure cuti nye

Nana said... [Reply to comment]

zt-hehe ye la..pemahaman ko sama mcm aku..KL akan lengang bila tiba ari raya heeee

Nana said... [Reply to comment]

capslock-em..mayb ada setengah tempat meriah tp bukan kt tempat saya..kawasan perumahan yg xberapa happening...memasing wat hal sendiri je

saya pon biasa malam raya terjah jalan tar..walapun tau akn bersesak2 tp suka sebab meriah hehehe
biasanye klw en.somi ada mmg selalu soping raya malam raya dapat baju murah2

Nana said... [Reply to comment]

lily-hehe kampung kelantan tu kampung mak & abah kita tp diorang pon xbalik beraya kt kampung tak kan kita nk balik plak kan heheheh lgpun nenek blah mak dah xde, tgl nenek blah ayah je..tu pon diorang xbalik xtau la ngape

Nana said... [Reply to comment]

lela-hehe senaseb la kita ek beraya kt KL..wah express mak lela ek ari raya ke4 dah juai ns lemak selalu org2 meniaga cuti seminggu hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...