MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 21, 2010

cameron highlands -day 1

sebenarnya nak kata plan sangat g cameron ni xde la...last minit punya plan juga ni..tiba2 tergerak hati nk ajak amrul g cameron..2 hari sebelum raya tu aku try la call hotel2 yg ada kt cameron...nk booking utk date 18 sept...malangnye seme otel dah penuh! mmg fedup aku..rasanye klw xde hotel yang kosong hari tu mmg cancel dah g cameron ni..bayangkan la..hotel cikai2 pun full!

cari punya cari..tiba2 terjumpa la satu hotel ni...TUDOR HOME INN kira bajet hotel la..ni je yg ada kosong aku jumpe..so malas nk call lagi wat abes kredit aku je kan..aku pon confirm je la ngan orang otel ni..mula2 nye booking ari sabtu, tp bila fikir balik kang nak balik KL ari ahad takut jalan jem kan..so ubah la amek ari jumaat.nasib baik la ada bilik kosong ari jumaat tu.

xkisah la..dok otel murah pon..janji selesa...bukan nye nak memerap dlm bilik je...bilik tu just utk mandi & tido je..lain2 aktiviti nye berjalan je kan...xkisah la..RM80 semalam pon..janji ada tmpt tinggal & paling penting otel tu dekat ngan pasar malam brinchang tu, jalan kaki je..nak g makan kt medan selera pon jalan kaki je senang.kira strategik la otel tu..dekat ngan kfc, pasaraya seme...

ada cite sedey yg buat mood holiday aku rosak...masa ats highway aku baru perasan camera tertinggal kt umah!! uwa...serius time tu rasa nk nanges je & rasa nk hempuk je pale kt dashboard kete...adeh..mcm mana la bole tertinggal..padahal camera tu bole kata nyawa no 2 la tu...sudahnye..amrul ckp xpela..kita amek je la gmbr pakai kamera nset...ish...geram nye aku!! xpuas ati!!!
GAMBAR2 DI BAWAH NI SEMENYE PAKAI KAMERA NSET JE...

on the way naik cameron tu benti kat tepi highway simpang pulai amek gmbar view dia cantik sgt
abaikan la damia yg berkaki ayam tu malas nk sarung kasut dia
ikut simpang pulai..jalan dia ok skit dari ikut tapah
tempat berteduh
pas cek in jalan2 kt pasar malam berinchang.1st time aku try makan stoberi coklat..sedap rupanye..patut la tokti suka..muahaha....
tgk makcik tu cucuk stoberi atas apa?kobis ko jadi tmpt cucuk..mentang2 la kt sana kobis bersepah2 jadi tmpt cucuk stoberi je heheeh...
shopping sayur..

tgk tu apa ntah damia tunjuk adeh..dah besar2 ni klw kuar g soping seme menda dia nak!
siang2 pkai bj lengan panjang, sejuk! baru pas ujan

39 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..best tu..ayu pun teringin nak gie sana..tak tau bila la nak sampai..

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

cikai pon, ctk tu otel dia kak..kalerfull...

lama nya tak gi CH

Adlin a.k.a Kyra MomS said... [Reply to comment]

bestkan kat sana...leh honeymoon lagi hahha...lin pun pernah ke sana bawa kyra..

Hezesuze said... [Reply to comment]

walaweiiii guna camera hp pun picta cantik2 lorrr....cam guna camera gak...huhu

ishh hotel bajet tu pun cantik jek...betul tu janji ada tmpat nk tdo kan kan...

mama zharfan said... [Reply to comment]

ok jer pic pakai camera hp pun ;)

firahadifa said... [Reply to comment]

wahhh..sempat pi cameron lagi tue.. best2

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

raya pon p cameron na.. bapa sewa hotel tu?mcm puas hati je tgk..kemas je..

dulu p rugi tak rasa stoberi coklat

MRS. K said... [Reply to comment]

pakai henpon pon gambo cantik ape..

[-suziey-] said... [Reply to comment]

waaaaa raya xabis lagi dh naik cameron..
wei cantik gk hotel bajet tu/...nmpk best je..siap ade katil budak lagi ye?

Fieza79 said... [Reply to comment]

alahai best nya...kita pon plan nk g sana sebelom pose ari tu tp last minit asben cancel pulak dh...hurmm...bl nk g ni...

btol la jln simpang pulai lg senang dr tapah...rileks je kan...!

lia said... [Reply to comment]

aku suka otw naik atas lalu simpang pulai sbb penuh dgn orkid liar.... rasa nak berenti, amik benih he3...

SYANI said... [Reply to comment]

Aku pun selalu ikut Simpang Pulai jer.. Serender la ikut Tapah. Kat CH duk hotel mana?

aZuRa AhMaD said... [Reply to comment]

wpun guna kamera hp..tp pic tetap cantik...kak zura dah 3 kali pi sana...cik abg suka sgt pi sana...rasanya pasni mesti ajak pi lagi..

SyaNa said... [Reply to comment]

aku kalo CH ni pegi 20kali pn xpe
aku sukeeeeee
da la sejuk, teh tarik terbaekk dr ladang :-)

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

bestnye jalan2 pi cameron..kite pon ade niat nk babymoon kat sane nih..saje bwk Zara..dl bwk die mase umur 2 bulan die tk reti pape lagi..kekeke

suka tgk gmbar2 damia..nmpak enjoy sgt die pi holiday..=D

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe kita 2nd time sampai CH sebab utama kita nk repeat g sini sebab dia nye ladang teh tu....rasa xnak balik je

Nana said... [Reply to comment]

fara-hehe tu la pasal...janji ada tmpt tido kan..jenuh dah cari otel seme book nyampah

Nana said... [Reply to comment]

lin-ahh tu la..bez makanan situ murah je kan udara fresh..suka ladang teh dia

Nana said... [Reply to comment]

ka heze- tu la nsb baik camera nset tu cantik gak gmbr nye xla ralat sgt..
heheh tu la nye kak saya jenis xkisah..asalkan tmpt tu selesa...

Nana said... [Reply to comment]

suziey-tu la nye nsb baik sharp juga gmbr amek pkai nset

Nana said... [Reply to comment]

fida-cuti panjang..xtau nk g mana...

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehe kebetulan ari jumaat tu xde mana2 open house..ari sabtu tu ktorg terlepas satu je open house sebab g cameron hahaha
sewa otel tu RM80/nite je murah kan

Nana said... [Reply to comment]

mrs. k hehe nasib baik la cantik juga

Nana said... [Reply to comment]

suziey-hehe ktorg ni xtau nk g mana dah tu psl la naik cameron
ahh otel tu lawa juga even dia otel bajet
tu bukan katil budak tp bilik tu utk famliy room ada 2 katil double + 1 katil 2 tingkat

Nana said... [Reply to comment]

fieza-ktia dah serik lalu ikut tapah pening2 seme dah muntah ijo seme kuar hahahah

Nana said... [Reply to comment]

lia-eh ada ek okid liar xpasan lak aku...ehehe sebok dok tgk gunung je

Nana said... [Reply to comment]

syani-ktorg dok otel bajet je tudor home inn banyak otel dah fully book tu je yg tinggal..blasah je la

Nana said... [Reply to comment]

kak zura-hehe saya baru 2x pegi sama la amrul suka g sana..dia ada pernah mention nk g cameron lg sekali (so saya rasa dia suka la cameron tu sebab dia nk repeat) tu psl la saya ajk dia g sana hehe

Nana said... [Reply to comment]

syana-btol2 aku setuju....teh tarik terbaeek dari ladang...sayur2 pons egar dari ladang...stoberi pon segar dari ladang hahaha

Nana said... [Reply to comment]

lily-hehe tu la klw bawa time kcik2 diorang mana reti apa kan...tp dah bsr2 skang ni jenuh la plak..g soping seme menda dia nak heheheh

ann @ hatiberbunga said... [Reply to comment]

wah.. smpai ke cameron korang gi beraya? hehe...

cantiknya view kt sana..
cantiknya gambar2 wpun amik guna enset je.. (guna enset jenis apa tu? hihi..)
cantiknya hotel bajet tu.. bersih & ceria!

sangat dengki ok!
(harus ku pujuk jua en.hubby ku. nak gi cameron gak!!! wargh!!)

mama tisya said... [Reply to comment]

org time ry p bercuti gamaknye tu yg penuh smua otel...gmbr dr hset cun apa...kita pernh gk tensi psl camera cz charger lupa nk bw tp nasibaik la sempt snap b4 bateri camera kong..hehehe

Nana said... [Reply to comment]

ann-hahah org beraya ktorg bercuti masa mula2 g cameron dulu lagi la..raya ke3 naik cameron
ala..kita nye nset biasa je sony ericson bukan bb pon...
otel bajet tu mmg cantik wlpon nama dia bajet otel..ehhehe
sila la ek ajak en suami g cameron tempat2 sejuk mmg bez

Nana said... [Reply to comment]

eryn- tu la pasal...time ni la kot org nk g oliday kan...hahah tinggal charger ek..kita lak charger bawa tp kamera tinggal angin je

faizz said... [Reply to comment]

best jer tgk dak damia kat Cameron...nanti kalau sy nak g leh mintak no phon otel tu...nampak dia nyer bilik not bad

wantie said... [Reply to comment]

cantik otel tu. bilik dia pun nampak selesa.'

strawberi coklat. memang sodap.kekadang ketagih nak makan. beli kat tesco then balik umah masak coklat then celup. sedap gak..

jadi la wat lepas gian.

Nana said... [Reply to comment]

faiz-ok no proble..tu la bilik dia ok sangat la dah ler murah selesa plak tu

Nana said... [Reply to comment]

wantie-ahh otel tu mmg selesa la..warna warni harga pon murah je
hehe aku br aritu la try mkn stoberi coklat tu pun sebab amrul yg nk makan

Myra Jay said... [Reply to comment]

Akak, tak leh bukak la link Hotel tu :) Ok ar RM 80 je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...