MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, September 29, 2010

syhh....ajan...

sebelum tido mcm biasa la rutin damia..kena main gameboy dulu baru bole lena...game peberet dia barbie, bukan pandai main pon...dia tibai2 je tekan2 janji barbie tu gerak dah....asik2 dok game over je hahahah...


semalam tgh2 damia dok main2 game ni, pastu terdengar azan isyak kt surau depan umah tu, so terjadi la dialog seperti di bawah:

damia : mama..bicing (bising)..tutup la game...ajan (azan)

aku : ok..xpe2 kita slow kan skit sound dia yea...

damia :tak nak main game la... tutup la..xbaik...ajan (azan) syhh...ajan (azan)

aku : heheh..ok la..kita tutup....

lepas abes azan aku pun on balik game tu kasi dia main

damia : mama...bicing (bising) la...tak baik..ajan (azan)

kalau kata time azan tu aku ada kt umah mak dia akan sound "tok yah...cebayang....dah ajan...heheeh..mentang2 arr tok yah dia imam kat surau kan..mana bole g surau lambat hahah..kan cucu dah sound

hehehe..dah abes azan pun xkasi buka game takut bising katanya...kdg2 bila borak2 ngan damia aku tak rasa mcm borak ngan budak umur 2 tahun setengah..membebel2 mcm mak nenek..nak2 klw dengar dia call abah dia..lagi la..ntah hape2 tanya..antara yg selalu dia cakap:
abah dah makan ke??
abah buat apa tu??
ada helikopter tak??
ok la..tak nak cakap la..dia malas la...
hehe...mcm mana la perasaan amrul kan,bila dgr suara anak dlm telefon.selalu klw aku call amrul, aku kasi loudspeaker, aku dapat dengar suara dia ala2 terharu gitu bila ank dah pandai borak2 dlm telepon...

21 ribu orang memberikan idea bernas:

lia said... [Reply to comment]

rasa nyer budak zaman skng mmg borak stok mcm org tua kan ha3...

tang azan tu, sama dgn Amsyar... sibuk soh org diam...

Yana said... [Reply to comment]

na..seb baik damia soh diam kalu die ajk ko g sbyg, lagi la kan...hehehe

one tu te...hehehe

Hezesuze said... [Reply to comment]

clever girl..sejuk peyut ko mengandungkan dia kan nana...

si Zaquan lagik siap sound atuk dia suh solat....huhu

mama tisya said... [Reply to comment]

bagus damia kecik2 dh tau soh senyap time azan..ehhehe

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

a'ah la nana.. sama je ngan mirul.. klu bercakap.. dah macam org beso tu hah

firahadifa said... [Reply to comment]

haha.. kan da kene sekolah...

zura@iwan said... [Reply to comment]

pandai dier.....cerdik budak2 skrg ni...hehe

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

bdk zaman skrg mmg cerdik... mcm airel pon, klu tgk azan kt tv, mmg duk diam tak gerak2.... pastuh bila azan abis, airel akan carik kopiah dia... "umi, atik (adik) cemayang eh...." hehehe... suke tgk kan????

mama zharfan said... [Reply to comment]

cute nyer damia ckp gitu :) bagus ajar anak2 bab2 agama ni :)

miZz_nizZ said... [Reply to comment]

hee.nice atik..hee.alhmdllah.alim ni nnt ni.=)

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hiks..bijak bijak..aQeel plak klu lps azan..dia cek sorang2..make sure sume org tadah tgn bace doa..ekeke:D ank2 zmn skang..terlebih kletah:p

Nana said... [Reply to comment]

lia-haha kan?aku pon ras mcm tu cerdik budak2 zaman skang ni

Nana said... [Reply to comment]

yana-haha klw dia suh aku semayang mmg aku kena sekolah la ngan damia hahah

xleh lupe 1,2..ti...hahah tu mmg mcm tu la klw amek gmbr dia akn smbg part three

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-alhamdulillah..eheh sama la kak klw kt umah mak saya dia sound atuk dia g semayang klw azan dah bunyi

Nana said... [Reply to comment]

eryn-siap wat syh...tgn letak kt mulut hahah otomatik klw dia main game ada bunyi2 sure dia kasi ttp game tak pon slow sound

Nana said... [Reply to comment]

rina-hehehe tu la pasal...budak2 skang ni seme bijak2 kan

Nana said... [Reply to comment]

fida-hehe setepet kena mak dia hahah

Nana said... [Reply to comment]

zura-hehe tu la dah bergaul ngan org besar2 kan ckp pom mcm org tua

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-alahai...bijak nye airel hehehe mmg kuit sangat

Nana said... [Reply to comment]

suziey-hehe tu la...dari kecik ktia ajar senang la lekat kan

Nana said... [Reply to comment]

miss nizz-hehe alhamdulillah..mudah2an

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...