MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, September 2, 2010

tart nenas

ni la keje ari ahad lepas...buat kuih tart sama2 ngan mak, 3 ketul butter seme nye buat..aku amek sebekas je cukup...kang xckp amek lagi kekekeke...

amrul yg request kuih ni....aku pun suka gak...kira ni kuih wajib ada stiap kali raya...xpenah beli pun..memang dari dulu buat..tp klw orang nk oder aku mmg xamek tempahan...sebab aku rs kuih tart ni makan masa skit buatnya...klw nk banding ngan kuih sarang semut.

2 jenis kuih je aku buat tahun ni..yang lain2 beli je...malas la nk buat hehe sebok dok wat kuih orang tempah je kan..dah bosan nk menggentel kuih dah kekekek...kuih2 orang tempah pun tinggal lagi 5 bekas je nk dihantar.settle dah semenye..

kuih yang dibuat dengan penuh kasih sayang hee...
comot skit...xpela utk makan sendiri je pon

30 ribu orang memberikan idea bernas:

Ena said... [Reply to comment]

akak pun suka gak kuih tart tu.. selalu tiap2 tahun akak beli tapi tahun nie tak order dah sbb selalu akak je yg makan.. hubby tak suka.. so, beli mana yg dorg ska je la.. huhu

Farra said... [Reply to comment]

yer tart ni feveret kite jugak! dah 2 tahun berturut buat tart ehheheh

Izzatul Iman said... [Reply to comment]

faveret tu.....

tapi sayangnye thun ni takleh nak makan....

must think of baby 1st...hehe...

~ana~ said... [Reply to comment]

biskut fav kita tuh..hu3x...sempat lg ke erk nak buat biskut raya nih?hu3x...eh eh..mintak dgn nana je la sikit..bleh...hah3x..

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

tart nenas nih mmg kuih peberet raya... tp skang mmg x smpat nak buat... akak beli jer...

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

nampak pun tahu kuih tart ni leceh sikit..leceh leceh pun at least nana rajin gak la buat sendiri..eli semua beli hhehe

haaa biskut eli x amik lg tuuu..jgn terbagi kt org lain pulak hahahha..
5hb kot eli balik..pape hal eli sms

Yan said... [Reply to comment]

kenapa tat gulung lg sedap dr tat biase... padahal same jekan.. ke tat gulung ade tambah2 benda len?

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

samalah kite ... kuih wajib buat tiap2 tahun ;-)

Chik Na said... [Reply to comment]

feberet chik na jugak nih.. tak buat lagi..igt sok pagi baru nak buat

Hezesuze said... [Reply to comment]

aduaaii buat kuih tart pulak..peberet akak tuuu....huhu

thn dpn buat jual lak ek..kompom akak beli haha

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

peh tat nenas... nana, biar comot, asal sedap...

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

wahh terer gak buat kuih tart ye..untung abg amrul heee ;p

* belum amik lagi kuih semut akk tu.igt this wk nak amik :-)

firahadifa said... [Reply to comment]

owhhh.. tart nenas tak buat lagik!!

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

i luv tart tooo... tp i xpandai buat.. i beli jerrrr

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

huhu..teringat dulu2 every year mesti wajib buat biskut tart ni ngan mak..tp sejak dh dok shah alam n dah kawen ni mmg tk danlah nak tolong buat sbb balik raya pon dh last minit kan..skang sume biskut tunjuk jek..=p

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe sama la kita peberet kuih tat ni sejak dari kesi smpai dah jadi mak org suka makan kuih tat

Nana said... [Reply to comment]

farra-hehe sama la kita..tau x mcm mana nk buat tat lg sdap??

Nana said... [Reply to comment]

izzatul-ala sian dia..xpe nk mkn bole tp xleh banyak2 hehehehe

Nana said... [Reply to comment]

ana-hehe bole nk minta ngan kita sabijik 30 sen hahahahahahah

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-hehe saya nkbeli xleh kak..kt umah mak saya tu ramai klw bli mana ckp sikit2 so klw buat dpt banyak skit kan

Nana said... [Reply to comment]

eli-hehe rajin la buat klw ada org tlg klw buat sorang2 malas juga
ok no problem..kita xbalik kampung pun raya kl saje...ada simpan eli nye sekut tu heheheeheh

Nana said... [Reply to comment]

yan-hehe kan?amrul pun ckp klw nk buat buat yg gulung tu xmau yg terap2 tu mayb sebab gulung tu kita makan bole rasa seme inti dia klw yang terap2 tu makan separuh je pastu sparuh lg kulit kan hehehe

Nana said... [Reply to comment]

diana-heheh sama2 bape banyak buat tahun ni?

Nana said... [Reply to comment]

chik na-hehe selamat membaking yea...wat sedap2

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-hehe tgk la mcm mana kak..klw rasa bole handle saya buat ok hehehehhe

Nana said... [Reply to comment]

lyn-hehe tu la pasal..comot xpe kompon sedap kuih ni sebab di buat dengan penuh kasih sayang kekekekeke

Nana said... [Reply to comment]

fara-hehe ala..bole la takat nk wat makan sendiri tu..hehehe save skit duit kan kang nk bli bape sgt je dapat

hehe xamek lg ek xpe dah kt klang ok la tu bila2 je bole amek dah dekat

Nana said... [Reply to comment]

fida-heheh buat sendiri gak ke

Nana said... [Reply to comment]

lela-heheh ala xsusah pun lela..jem bli dah siap tinggal nk gulung je

Nana said... [Reply to comment]

lily-kita ni klw kata dok jauh ngan mak sure mcm lily juga..xde nye dpt nk buat kuih raya ni lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...