MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 21, 2010

bawa damia g opis

ni cite ari selasa..mak aku kena g hospital untuk cek tahap kesihatan sebelum dia operate minggu depan.mak aku kata bajet dalam 2jam je sebab sebelum2 ni pun penah g cek xlama..ok la..oleh sebabkan cuti aku xbanyak kan..tinggal 3 ari je..aku pon terpaksa la bawa damia g opis...mmg xbole amek cuti..sebab nanti mak aku operate dah tentu2 aku kena amek cuti silap2 amek unpaid leave ye la..sape nk jaga damia nanti kan?

nila 1st time aku bawa damia g opis..mula2 takut gak boz marah..tp dah sms kasitau masalah aku boz kata ok..

sejam pertama damia @ opis - dia dok diam je xde bunyi suara
masuk jam ke-2 - dia dah start bersuara dah..siap nyanyi...
masuk jam ke-3 -dah tambah skit lagi jerit2 cakap kuat2 adoila..puas soh dia ckp slow2...
jam ke-4 - berak plak dah...siap sound kuat2 mama mia berak bucuk banga...pastu time basuh beyak dlm toilet dia siap nyanyi2 "mia beyak buchuk...."hahah dah bebudak opis gelak

dalam kul 10 call mak dia kata mayb lambat abes ni..aku bertahan je la sampai lunch...time lunch bawa balik umah dengan harapan mak aku dah balik spital..tgk2 blom balik lg..terpaksa la bawa balik damia masuk opis...elok je masuk dlm kete on the way g opis damia tido...angkat dia pastu bentang sweter aku ats kapet baringkan dia kt situ...lega dah dia tido...

tapi kejap je aku bole wat keje ngan aman..1/2 jam je damia tido...dah bagun tu aku kasi dia main gambe boy dia tu..skejap je pas dia boring conteng2 kertas...main2 bawa meja...sampai le beyak lagi sekali...adohai...mencabar juga rupanya bawa anak pegi opis ni rupanya kan...se behave2 damia ni..bole tahan juga nak notty dia tu mcm2 nk buat, mcm2 nk try, mcm2 nk pegang...

damia tolong "ngemas"opis ibu
dah mcm umah dia buatnye
dah lapar..minta beskut cicah air teh..
pas lunch tido..kepenatan tak tido dari pagi
alahai sian plak aku tgk gambar ni...seb baik kapet memang bersih sebab mmg tak pakai kasut dlm opis...xbawa plak tilam damia alas ngan sweter aku je
p/s: korang ada pengalaman x bawa anak pegi opis??

29 ribu orang memberikan idea bernas:

☆ciK mOt☆ said... [Reply to comment]

adehh...syahdu jek nengok dia tido...
lum ada pengalaman...kalu kena bawak 2 orang sekaligus, baik amik cuti terus...
tak aman langsung nak wat keje weii...hahaha

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

inila di katakan ibu bekerjaya mcm ai jgk.. hahaha smpai bwk ke opis kan nana..

eh seyes ar bila tgk gmbr ank tido kan jd sayu je..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

bab tido tu yang sadis tu..ayu pernah bawak Ian time dia kecik dulu...tapi sekejab je..lum sempat tunjuk dia punya aksi lagi..he he he

Ena said... [Reply to comment]

alahai.. memg sian sungguh tengok tido tergolek camtu.. tapi tak pe la.. leh sambung wat kije kan!.. ;D

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

ada pengalaman...leh katakan tiap2 bulan biler time payroll angkut anak & hubby ke opis dari pagi sampai malam kalo weekend...kalo time keje dari lepas keje sampai tengah malam..nak siapkan keje...hati panas..

Afne said... [Reply to comment]

seronok tak damia gi opis ibu? afne pernah bawa hana 2 kali tp hari sabtu la. itu pn sbb ada keje urgent klu tak jgn harap la muka ni nk dtg opis hari sabtu. hana tak takut org lgsg. siap dtg ke meja2 auntie lain ajak berborak tanya mcm2.

Hezesuze said... [Reply to comment]

sweet jek tgok damia tido...huhu ishh tak pernah bawak anak ke opis sbb time tu tak preggy lagik hahahaha

zura@iwan said... [Reply to comment]

mak ko kena operate apa beb?

naseb baik bos x kesah ek ko bw anak ke opis..hikss..

sbr je dia nyanyi2 plak time beyak...kakaka...

FIESYAH said... [Reply to comment]

tragis tngk mia tido tu....syah x de pengalaman g bwk anak g opis p ade terpikir nak bwk, p tkt x wat keje nanti...heeeheee

ramai yg minta bwk, diorg sume nak jd bb setter...

~ana~ said... [Reply to comment]

bw sekejap ada la..time x keje..dtg nak ambik brg...heh3x..

mama tisya said... [Reply to comment]

pernh skali tisya dtg opis tp time tu dh nk blk..mamaku nk p tgk adik ipar bersalin kt s.alam so trus drop tisya kt opis..okla dlm sejam je lg nk blk time tu tp kt opis ni rmi gk kdg2 org bw ank mayb tkde org jg ke apa..tp ank yg jenis hyperaktif...berlari sana sini...bising2...

lawak la damia nk berak pn nyanyi2 ye...hehehe

[-suziey-] said... [Reply to comment]

oooooooo alkisah..haish..klu aku mmg xbrani la amik risiko..sbb mmg xcaya aQeel bole dok diam jek..hahhaa..aku sanggup EL..ekekek:p

sWeEtdARLiNG said... [Reply to comment]

ada sesekali bawak anak pi opis, tapi takde laa lama...

especially masa nak bawak depa pi paed near office ni.. so sementara tunggu doktor masuk kul 9.30am, masuk opis dulu settlekan keje [punch card yang penting]


www.sw33tdarling.com

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

sian plok tgk cik damia titon sebegitu.. bosan la tu!!.. i lom pernah bw si alya mai opis lelama, kalo sekejap tu biasa la, dkt2 nk blk dh tu pun dh x reti duk diam.. kalo sari tataw la lgmana.. harus haru biru.. ;-)

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

best ke damia ikut pi opis ibu?heheheh

mcm opis nana ni sesuailah kot nk bwk anak..tgk condition pon selesa..klu kite mmg tk sesuai..sbb opis style jepun mmg konsep terbuka..plus area kilang kan..tk sesuai utk kanak2..hehe..nway, slalu wonder ibu2 yg bwk anak pi opis ni kena mintak kebenaran bos dulu ke cmner..or selambe jek bwk anak dtg..=p

Nana said... [Reply to comment]

cik mot-hehe jgn kata kau aku pon sedih tgk time damia tido..haha ni sorang ok lagi la kot aku nk bawa klw 2 orang xde la kot hehehe

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehe berkerjaya la sangat kekeke....
btol la mmg sayu je kan tgk anak kita tido

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hahahah blom sempat tunjuk aksi ek...damia xde la berkasi sangat cuma mulut je bising

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe sekejap je dia tido kak 1/2 jam je ingt kena ekon kuat2 tido lama xde nye...

Nana said... [Reply to comment]

anje-la yeke...tp xpela atleast ada hubby teman kan..bole gak tlg tengok2 aqis

Nana said... [Reply to comment]

afne-heheh sonok menda damia ni takut orang...orang dekat dia lari..bagus hana kan xtakut orang...xde la kisah sgt kan klw org lain tlg jaga

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-hehe klw bole saya memang xmau bawa dah pasni..heheh susah nk kontrol dia skejap2 je ok lama2 dia bosan

Nana said... [Reply to comment]

zura-mak aku nk operate nata buang selaput
tu la seb baik bz aku memahami maslah aku..aku mula2 takut juga tau nk bawa dia tp xde pilihan..
hahah part nyanyi time beyak tu paling tak tahan sakit perut aku gelak

Nana said... [Reply to comment]

ana-hehe..dulu2 ada juga bawa skejap2 pernah terfikir mcm mana la klw satu ari nanti terpaksa bawa damia g opis...nah akhirnya terpaksa juga bawa damia

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hahah tau xpe beyak pon nk nyanyi...
owh tisya stakat sejam je kt opis ek sure dia lom rasa bosan & xde wat kacau kan heheheh

Nana said... [Reply to comment]

suziey-hahahah aku ni yakin nk bawa damia sebab mmg tau dia bole dok diam tp tu la mulut dia je bsg skit hehehehe

Nana said... [Reply to comment]

sweet darling-hehe gitu ek...so xmerasa la bawa anak sehari kt opis tp klw anak jenis xlasak ok kot sure dia xde wat kacau

Nana said... [Reply to comment]

leily-tu la nye mmg kesian tgk dia tido kt bawah meja tu
damia dah ngantuk sebab dari pagi tak tido...

Nana said... [Reply to comment]

lily-ahh..tmpt kita xde la open...selesa la klw damia nk tido...
kita mmg minta kebenaran bawa damia pegi opis..xde la bawa sesuka hehe takut juga boz marah kan kalau main bawa je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...