MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, October 13, 2010

dinner @ SUKHUMVIT restoran

malam semalam last amrul cuti...so aktiviti wajib.MAKAN hehehe....ajak amrul g makan kt SHUKHUMVIT RESTAURANT kat kampung baru..aku baru je tau kewujudan restoran ni, sebab masa bulan puasa amrul ajak sahur kt sni...tapi aku xmakan just teman amrul je...try makanan yg amrul makan tu sedap2 belaka...amrul tau kedai ni pon kawan dia yg bawa...

so semalam g lagi makan sini...kedai ni kat JALAN DATUK ABDUL MALEK, kat kampung baru, kira kalau masuk dari tepi menara perkeso kg baru tu straight je melalui JALAN RAJA UDA, nanti ada nampak simpan kanan naik bukit, restoran ni agk tersorok ke dalam, kat area2 umah orang.memang tak nampak kalau dari tepi jalan..tu pasal la selama ni aku xpenah nampak.

so far makanan dia memang sedap2 belaka...seme yang aku oder tu memang sedap! cuma satu je ayam selasih tu mayb sebab aku xsuka bau daun selaseh tu kot..tu pasal tak abes..yang lain2 seme maveles!!harga pulak tak mahal..mcm kat kedai2 biasa je...

sukhumvit ni diambil sempena nama tempat kat thailand...makan kt kedai ni seme lagu2 dia pasang lagu thai hehe....
view kat dalam restoran
bapa mithali hehehe..
ibu relaks..abah damia yg layan damia makan hehe biar dia rasa sekali sekala layan damia kan..
ingat kat pizza hut je kan ada service button ni?sini pon ada tau heheh...
air tembikai +milo
ayam selaseh - RM5 xabes sebab aym dia hancur sgt pastu manis2 xmasuk selera aku..
kerabu mangga RM5 - sedapppp!!
tomyam sukhumvit - tomyam yg dibuat pakai air kelapa..rasanya memang sedapp gile..ni la tempat ke-2 yg aku ada jumpe tomyam kelapa selain dari tupai-tupai harga RM5.pergh...tengah dok taip2 ni terlior aku hahaha...
kailan ikan masin - sayur wajib ada tiap kali makan RM4
ni pun wajib ada sambal belacan+ timun
ni la yg special skit kt sini..banyak menu2 dia yg kita tak jumpe kt tempat lain SPECIAL MENU THAI ASLI, agak pelik2 skit dia nye menu..teringin nk try next time..
ok abes...
total seme makanan RM29 je...termasuk telor dadar damia +air teh utk damia sekali..murah kan?dah la makanan seme sedap2...cuma satu je la..klw dtg time weken parking mmg susah skit..ala..tau2 je la kg.baru tu..kalau g makan mmg susah nk cari parking...

kot kalau sape2 nk datang sini xjumpe jalan ke apa kan..nak reserve dulu ke apa..ni ada no tipon dia 017- 259 0653 / 012-274 0371

20 ribu orang memberikan idea bernas:

Me_Lina said... [Reply to comment]

wajib try ni... tp jauh la kalu nak g... weekend sure jam kan... huhuhuuh

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

huisy..nama cam pop shuvit jek, hehe..berselera sungguh tgk menu2 yg dipesan, hehe

Lelord said... [Reply to comment]

pehhhh terlir aku tgk kerabu mangga

mama tisya said... [Reply to comment]

rs mcm pernh nmpk rest ni bila p kg br...best la food sedap pastu murah kn...bila sebut tomyam sukhumvit rsnye pernh tgk menu ni kt intai2

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

Eh..laa...awat tak habaq pi kg baru.. huhuu... dkt dah ngan umah akak tu.. :P

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

murahnya lauk2 kat situ...nampak menyerlerakan....harus torai ni

zura@iwan said... [Reply to comment]

nama rest tu susah ku nk menyebutnya...hehehe..

semua mskan ala2 thai ke..hehe

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

tomyam air kelapa? sian kite tk pernah makan pon..harus try ni..tupai2 pon ade ek..heheh

Lyana said... [Reply to comment]

mak ai..terliuqqq

.pelangi. said... [Reply to comment]

mak ai !
tengok gambar dah rasa lapar :D

Nana said... [Reply to comment]

lina-klw weken tu masalahnye susah cari parking...

Nana said... [Reply to comment]

nad-haha adik badik pop shuvit hahah
mmg sedap harga pon murah je

Nana said... [Reply to comment]

lelord-hhe aku lagi la kecur air lior klw teringat2 kesedapan dia

Nana said... [Reply to comment]

eryn-kedai ni bukan luar jalan besar mmg xnampak la kalau saje jalan2 dia kt dalam2 umah orang.
oh ada ek menu tomyam tu kt intai2 heheh..setau kita kuah dia tu tomyam air kelapa xpasan lak ada tomyam sukhumvit

Nana said... [Reply to comment]

kak reen-hhe xtau la plak akk dok
situ..xde rejeki nk jumpe kan

Nana said... [Reply to comment]

anje-ahh tu ler...murah & sedapp harus try ok

Nana said... [Reply to comment]

zura-heheh sebut btol2...ahh seme makanan ala2 thai lagu2 dalam kedai tu pon lagu thai hehe

Nana said... [Reply to comment]

lily-ahh tomyam kelapa sedap tau
tupai2 dia nye kuah steamboat pakai tomyam kelapa mgm mabelesss

Nana said... [Reply to comment]

lyana-hehe klw trn kl mai singgah makan sini tau

Nana said... [Reply to comment]

pelangi-heheh tu la pasal..pegi kedai tu kan lapar pon jadi rasa nk makan sebab menu lain mcm sket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...