MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, October 29, 2010

HOR MOK - sejenis makanan.apa kebenda nye tu?

ni citeari isnin lepas, time amrul dtg keje kt kl 3 ari, malam isnin tu amrul ajak makan kt SUKHUMVIT lagi kat kampung baru tu....

oleh sebab senin tu amrul gaji kan so makan besar la kiranya...amrul main tibai je pilih set C kot kalau xsalah total menu tu RM59 tak masuk air ni menu utk4 orang makan, kebetulan aritu ada sorang kawan amrul join makan kan tu pasal kitaorang amek set 4 orang ni.antara menu2 nya...mcm kat bawah ni..sorry la aku amek pakai nset je xlawa pon gambo nye tp aku nk share ngan korang satu makanan yg lain dari lain

ayam goreng kunyit
udang goreng kari
sayur asparagus
tom yam siakap (1st time makan menu ni) besenya makan siakap 3 rasa, siakap steam
gambar2 aku mmg xde hehe sebab malas nk snap amek gmbr damia je...
ha ni la dia menu yg aku nk share ngan korang...HOR MOK seafood kot nama dia aku pon xingt dah....dalam tu ada ketam, sotong , udang & lala dia masak ala2 kari gitu pastu bungkus dalam aluminium foil time dia hidang kat kita dia bakar sekeliling aluminium tu ada mcm lilin ke hapa ntah dah abes api baru bole makan.menda tu sebenarnya dah masak pon api2 tu saje la kasi eksen kira mcm food presentation la..hehehe rasa dia ok la..not bad menu baru xpenah aku makan sebelum ni.kat sini banyak sgt menu2 yg aku xpernah nampak kt tmpt lain tu yg menarik nk try tu
ni sempat aku amek video tp time ni api dah nk padam dah baru teringat nk record hehehe....
video

20 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..menarik tu..siap ada api...best tak?

Hezesuze said... [Reply to comment]

wah berapi uols....so sedap tak?? msti berasap kan bila ko ngap haha

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

oo
ni makana terbako tu yer?!!
wah..mcm best.
nana...
ko pernah mkn tomyam potek/portex?

[-suziey-] said... [Reply to comment]

woooooom menariknya food..siap ade bakar2 ek..

mama tisya said... [Reply to comment]

wah menu ada api2..ingt kt manhattan je ada api2...hehehe...pedas ke menu yg ada api2 tu...??dkt ou pn ada 1 restoran menu die ada api

SyaNa said... [Reply to comment]

mmg ganas weyyy api2 lagi tu

~ana~ said... [Reply to comment]

hebat ar menuh tu siap ada api2 lg tuh...unik...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

sodapnya nampak!nyesal masuk blog nana.dahla tgh berpantang..uwaaa..

siap berapi terbakar tu..takut plk..hehe

Ena said... [Reply to comment]

baru malam tadi tau ada menu siakap tom yam.. harini tengok kat sini pulak. ;D

maaihhh!! tak bahaya ker erk bakar2 cenggitu jekk.. scary pulak rasanya.. mmrmmm mcm2 nak tarik pelanggan ni kan.. heheh

Nana said... [Reply to comment]

ayu-ok la not bad menu baru xpenah makan sebelum ni

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-hehe tunggu sejuk baru makan kak...

Nana said... [Reply to comment]

ayu-penah aku penah try tomyam poktek hehehe sedap...

Nana said... [Reply to comment]

suziey-tu la pasal..tkejut aku time dia bako sebab dlm gambo xde bako2 hehee

Nana said... [Reply to comment]

eryn-xpedas la...dia rasa ala2 magee kari ltk telo hehe mcm tu la

Nana said... [Reply to comment]

syana-hehe menariks kan

Nana said... [Reply to comment]

ana-tu la nye unik..rasa not bad la

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehehe xpe2 abes pantang nanti bole makan k hehehe

Nana said... [Reply to comment]

ena-haha saya pon sama kak baru tau ada menu siakap tomyam hehehe

xbahaya la kak..dia lilin ekceli skejap je terbakar

zura@iwan said... [Reply to comment]

fuyooo...nk mkn pn takott...ada apai..kakaka..

Nana said... [Reply to comment]

hehehe xde la sambaq kita pon api kecik je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...