MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, October 5, 2010

Jenjalan Genting

ari sabtu lepas, tgk amrul blk keje awal..aku pun ckp la...yang jom kita g genting nak?saje lepak2....amrul pon xde banyak soal..jom...hehehe...tp sebelum g genting tu sempat juga kitaorang g open house dulu...pas abes beraya umah mama tisya berdesup g naik genting...

last g genting masa bulan 7 last year...kali ni naik lambat skit la..kul 6 baru gerak dari KL..ala klw ikutkan genting ni bukan jauh pun dari umah aku...jenjalan..sampai kul 10.30 pastu ktorg pun balik...masa nk turun balik tu pergh...kabus tebai gile2 dah cuak aku..dah ler amrul tu rabun bawa gak la slow2 tgh nk turun tu ngan kabus tebai ujan pun turun lebat gila2 hohoh..sius cuak gile...takut aku dah ler jalan bengkang bengkok kan...

oleh sebab xplan pon nak naik genting aku ngan selamba badak nye pegi xbawa sweter( sweter ada kt opis xbawa blk umah)...mak aih...nak beku dibuatnya..kt indoor ok lagi...kuar outdoor rasa mcm nk beku dah..lepak 1/2 jam je xtahan sejukkk

kami sangat happy yeay!!
suka la damia dpt jenjalan
ronda2 @ indoor
cantik plak deco ros tu
genting walk
sejuk2 perut cepat lapo..singgah isi tank @pizza hut
amek hangin outdoor
kabus tebai giler...
grrr...sejokk xbawa sweter plak tu
tenggelam dalam kabus
kami...yg suka merayap..
wat damia..ni je yg termampu dari ibu & abah utk wat damia happy...nak g obesea ibu xmampu...dapat rasa sejuk & kabus ala2 obesea kt genting ni pon jadi la..ekekekek...walaupun trip kita ni pendek je..tapi yg penting damia dapat spent time together2 ngan abah..sebab bukan selalu dapat jumpe kan...

muah..ibu sayang korang berdua sangat2 tau...

30 ribu orang memberikan idea bernas:

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

kalo balik raub hanya lalu kat tepi sign board je..xpernah singgah lagi.. huhuhuhu

Cute MuM said... [Reply to comment]

wah... bestnyer... teringin sangat nak g lagi... last pegi pon sebelum bersalin... dulu, bile rase boring jer, terus naik sana...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

beshnyer.. tingin nk titon sana tp lom kesempatan lg..
huhuuh, bestkn dpt spend time sama², tak kisahla wlpn sekejap je..
enjoy aje Damia.. =)

makdara TERdiva said... [Reply to comment]

1 day nak bawak my rebinas bergedik2 atas sana :)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah bestnye..ayu last pegi emm....5 tahun yg lepas kot..
sbb Daddy tak berani nak bawak Ian gie sana sbb Ian ada asthma
so...kena tunggu Ian besar sikit..but next eyar memang nak plan gi cameron...

Ena said... [Reply to comment]

syoknyer.. kmain happy lg damia & mamanya tu.. hehe..

akak teringin nak bawak g tapi anak akak tu tak tahan sejuk.. kan datag la asma nya.. sejuk hujan pun asyik la flu jekk.. huhyu

Fieza79 said... [Reply to comment]

nmpk kabus tebal tu mmg sure sejuk gilaa...dh lama tk g kami anak banak...

best la kan genting dkt dgn umah leh p selalu...

SyaNa said... [Reply to comment]

eh eh part bawah tu ttibe aku yg sebak apesal
hahhaaa

sonok tgk korg.bile amrul balik sure korg spent quality time ngan damia.damia sure hepi gile

zura@iwan said... [Reply to comment]

sempat lg ko terjah genting kan.....dkt best arr....hehe..aku bila nk trn genting ntah...penah gi sekali jek...tp lama dh...huhu

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

mak ai! sempat lg tu naik genting! tak letih ka wei.. haiyaa...

eh tiket gnting mamatisya tu tak thu la bla mau guna ni.. susah betol nk plan kalo ngn cikgu..asl nk p je sabtu sekolah gnti, asl nk p je sabtu meeting.. cis!

suamihanyisterizuki said... [Reply to comment]

beshhhnyer, hany br pergi skali je ngn hubby. mesti sronok kan g ngn keluarg aterchinta nih...hurmmmm

Hezesuze said... [Reply to comment]

wah beshnye akak tgok uols gi jenjalan satu family...akak ni dah berzaman ajak abg pomen g genting tpi tak ditunaikan lagik...ahakss

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

bagus ler damia dapat jalan2 ngan abah dia....masa ni lah nak bemesra2...lagipun ibu pun nak bermesra2 gak kan..eleh..jangan tipu lah..hiks

aZuRa AhMaD said... [Reply to comment]

bestnya...kak zura lom smpai lg genting....bila la leh pi sana..

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

sejukkkkk...

Nana said... [Reply to comment]

lyn-hehe singgah la sekali xjauh mana pon naik atas tu

Nana said... [Reply to comment]

cute mum-hehe sama la kita..nak2 masa zaman blom kawen dah bosan dating kt KL g naik genting ehehehe

Nana said... [Reply to comment]

leily-klw tido sana mmg xtahan la sejukk gile2 dah pakai sweter pon gigil..seb baik ada bantal peluk original haahha
btol2..xkisah la skejap je pon yg penting dpt spent time sama2

Nana said... [Reply to comment]

mam diva-hehhe...kita ni skang dah ada anak..nk kasi anak sonok je...mak pak xde dah la..nak main2 kt theme park outdoor tu...klw nk main juga bole tp kena gilir2 jaga anak hehehe

Nana said... [Reply to comment]

mummy ayu-oo ye ke,..mmg bahya gak klw ada athma naik sana nak2 budak2 kecik ni kan...ada dulu kes masuk paper anak dia semput pas trn dari genting seb baik xde pape

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe happy dapat jenjalan jauh2 skit klw kt KL kan dah xtau nk g mana dah....
oo ada asma ek....bahaya gak tu kak..takut semput je sejuk2 kan

Nana said... [Reply to comment]

fieza-ahh mmg sejuk gila la...kabus dia mmg tebal sampai nk balik pun xnampak jalan
tu la nye KL ngan genting xjauh mana pon..dalam sejam lebih je...

Nana said... [Reply to comment]

syana-heheheh sensitip gak kau ek...
tu pasal la aku suka jalan2 or cuti2 (klw ada duit la..hahaha) sebab nye tu je cara ktorg dapat spent time sama...dah tu nk jumpe 2 mgu sekali baru jumpe kan..so sekali sekala jalan jauh2 skit bez juga wlpon kdg2 tu penat...tp aku xfikir dah seme tu..janji diorang happy

Nana said... [Reply to comment]

zura-ala...sebabnye genting tu dekat tu pasal la aku bole terjah...hehehe cuba klw 2,3 jam perjalanan xde la kot..

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheh ktorg ni mmg selalu mcm ni..xkira la penat ke letih ke...masa yg ada ktorg akan guna sebaik mungkin

oo xpakai lagi ek voucher genting tu?ktorg pakai voucher tu g ari jumaat pon ramai orang..apatah lagi ari sabtu..ingt g ari keje xde org tp penuh ngan pak arab je la

Nana said... [Reply to comment]

hany-hehe tu la..apa2 aktiviti yg kita dapat sama2 ngan family mmg seronok..nak2 holiday

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-hehehe akk kena goda sket abg pomen tu ajk g genting hahahah
ala kak xjauh pon dari klang tu..agk2 nk balik ari pon bole...tido lagi bez ehehe

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hahahah xde maknanye nak mesra2...kalau tido sana bole bermesra2 hahahahahah

Nana said... [Reply to comment]

kak zura-ha..pasni kena wat list la genting tu jadi tmpt percutian len kali tau hehehe

Nana said... [Reply to comment]

fara-grrrrr.....hehehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...