MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, October 18, 2010

lex slide - world's tallest indoor tube slide @ empire subang

petang semalam g jenjalan kt EMPIRE SUBANG, saje ronda2 sebab xpenah masuk lg shopping mall tu...sekali masa kt dalam tu aku ternampak LEX SLIDE..wah..mcm bez je ni..aku tanya amrul nak try tak??amrul cakap malas..tp aku nak try sebab aku memang suka menda2 adventure gini..tp tgk la tahap adventure dia tu mcm mana kan...klw ekstrem sgt aku xberani juga..hehhee...

aku memang tingin nk try naik slide mcm ni tau..ye la klw g sunway lagoon kena pakai bikini tak pon swimming suit baru bole nek slide mcm gini...xkose aku semata2 nk naik slide ni kena separuh bogel..hahaha...so kalau korang pon tingin nk naik slide ni tanpa perlu separuh bogel meh ler try kat empire subang ni kekekekeke...

nak naik slide ni kena pergi kt tingkat atas sekali...tiket dia harga rm12.time aku bli tiket tu memang xramai orang..time nak naik slide tu pun ada sorang je depan aku..memang xyah tunggu lama...amrul mmg teman aku kat atas, so gambar aku sampai kat bawah memang xde la..sebab xdan amrul nk turun aku dah sampai dah...cuma amrul ada la snap gambar aku sampai kt bawah through cctv yg ada kt q area tu.

hoho...bez gile...tapi pening skit la...mana tak pening?tinggi 5 tingkat dok berpusing2..pesanan aku kepada korang2 yang nak try kan..makesure korang naik slide ni b4 makan...kalau korang baru pas makan aku takut ada yg muntah je kang...heheheh.ala xlama pon..10 seconds je dah sampai kat bawah..tp kan bila dok lama tu dlm keadaan berpusing2 mcm dalam washing machine aku rasa mcm lama plak...padahal amek masa 10 seconds je hehehe.....oh yea..lagi satu limit berat utk naik slide ni 250kg.

ada brani???heheheh..
50 metres
5 storeys
10 seconds
bukti yg ngesahkan slide ni paling panjang
kena masukkan kaki dalam kain tu, tangan plak kena letak kat dada u all heheh..
landing area
harga tiket RM 12, budak pon sama juga..umur 6 tahun keatas baru bole nek menda alah ni.pastu klw nk save skit korang pegi la ramai2 5 orang dapat RM45 so satu tiket jatuh RM9 dah save RM3
gile arh..chubby tol aku hehe..budak cina tu q depan aku bakang aku xde org..mmg xramai yg naik xyah q lelama.
bukti masuk secara sah heheh
operating procedure for the usage of slide
brother tu do usha..budak sebelum turn aku tu dah sampai bawah ke blom
yeah...turn aku dah sampai..ala bukan lama pon q..ada 2 orang je hehehe...
ok siap2 masuk dlm kain dia
are u ready???
ni gambar aku dah landing amrul amek kat cctv kat atas
amacam tingin tak nak try??

26 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

best2 naik slide...kira 1st time tgk slide dlm soping mall..br buat la ek...kita dh rs naik slide time p gambang...mmg best tp tkde la tgi mcm ni...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

memang confirm ayu tak berani...yg slide biasa2 tu pun kecut perut, apa lagi yang macam ni..kalau nak berani sikit kena naik ngan ayah damia...hehe

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

huhuhu nak naik ni tggu tak sedar kot bru berani :p

yg biasa2 pon tak naik sbb takut ni kan yg tggi giler cm gini.. hasihh mau pengsan :p

Hezesuze said... [Reply to comment]

wah gilos berani ko try ek nana....glam sekejap kan ramai lak yg tgok aksi ko tu...huhu

haruss try nie...ahakss

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, dah 2x g empire shopping mall ni tp ms tu x berfungsi lg..14 oct br ni dia start operasi kan kalau x silap...tp rs nya kalau ana mcm x berani je nak naik ni...:)

sWeEtdARLiNG said... [Reply to comment]

fuuhhhhhhh giloss....!! nanti kalau free, boleh pi sana try...

www.sw33tdarling.com

Cik Jue said... [Reply to comment]

macam best je nana..nanti nak trylah...

zura@iwan said... [Reply to comment]

pestime aku tgk slide ada kt dlm sopping mall ni..ko mmg bran la weyy...hehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

fuh....mau menggigil kalau naik nie nana oit..
tabik spring ler u berani....ha ha ha.....

tp tinggi betul erkkkk

Nana said... [Reply to comment]

eryn-ahh baru je ni rasanya baru 3,4 ari je dia buka ni

Nana said... [Reply to comment]

ayu-slide ni xnampak bawah dia tu pasal kita tak takut cuba klw dia bole nampak bawa tu mau kecut nk naik heheheh

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hahahah kita tingin nk naik tp time g bukit merah hanya yg pakai bikini je bole naik sunway pon gitu...tu psl geram xdpt merasa dpt naik menda ni pon jadi la wlpon xbasah mcm kt sunway heheh

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-heheh tu ler ramai yg tukang tgk kat bawah tu siap tepuk2 tangan hahah try ler kak siok tau

Nana said... [Reply to comment]

ana-kita ni xtau pon dia baru buka tgk xramai org pon naik
kita suka menda2 esktrem gini tp sebab dia xekstrem melampau bole la try

Nana said... [Reply to comment]

sweetdarling-hehe pegi jangan tak pegi harus try tau

Nana said... [Reply to comment]

cik jue-hehe ahh bez xpuas rasa sekejap sgt...mula2 tu mmg cuak juga...

Nana said... [Reply to comment]

zura-hehe ala masa nk turun tu ada gak rasa cuak heheh jerit la juga mula2 tu hehehhe

Nana said... [Reply to comment]

zana-ahh tinggi dari tingkat 5 menggelongsor ke bawah

mummy_ayu said... [Reply to comment]

kalu ayu pun...uih..takyah la..takut...

Nana said... [Reply to comment]

ayu-heheheh bez tau try ler

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

aaaaa..gayat wehhh tgknye..tp mcm besh nih

Nana said... [Reply to comment]

zt-hahahah mmg bez wei

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

mak aii pjg nyaaa..nk try la jugak!!

Nana said... [Reply to comment]

fara-hehe try la bez..

a n a s t a s y e a said... [Reply to comment]

nanti nak gi sana la. boleh try slide tu .. saya pun suka benda-benda mcm nie =)

Delimasari said... [Reply to comment]

tahniah kerana berani naik slide tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...