MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, October 19, 2010

melawat pusat sains negara

kisah ari sabtu...asik melompat2 entry aku ni...bese la kan...amrul kalau dah balik KL sure dia ajak pegi tempat yg xpenah pegi lagi...pastu dia ajak g pusat sains negara...adoi..dah rasa mcm back tu school je mlawat tempat2 mcm ni ehehhe...ye la dulu2 time sekolah xpenah ada kesempatan nk ikut rombongan kt tmpt2 mcm ni...dah tua2 bangka baru nk pegi..

tp bez juga...banyak menda2 sains kita bole explore...nak2 damia..mcm2 menda dia try..elok juga kecik2 ni kita dedahkan ngan menda2 ilmiah ni kan...tp yg lebih over amrul la..heheh dia tu mmg suka bab2 menda yg menguji2 IQ ni..seme alat2 utk uji IQ dia try...aku mmg xde la nk try sebab IQ xberapa tinggi..masuk free je...xyah bayo..tu yg bez..hehehe


dah macam kat aquaria je kan
woho..manyak nye fish..
cuba mcm2 eskperimen
khas utk mummy ayu...hehehe
mereka bila berjumpe...xbole berenggang
siap ada playground utk bebudak
balik pusat sains g makan ikan bakar kt bakang istana..gambar xde..sebab aku dah kebulur..sampai je ikan tros ngappp..hehehe...

24 ribu orang memberikan idea bernas:

momguess said... [Reply to comment]

den tak poie lagi sini
huhuhuhu
ikan bakar belakang istana adalah sgt sedap!!!

FIESYAH said... [Reply to comment]

bagus tempat ni lagi2 pd bdk2...

Hezesuze said... [Reply to comment]

pernah sekali jek sampai tmpt nie...itupun rombongan sekolah kakak...kalo xde rombongan haraam ler smpai skrg xjejak kot..huhu

Afne said... [Reply to comment]

dh lama tak ke sana. kali akhir masa hana setahun rasanya. seronok yea damia jd belalang.

Ena said... [Reply to comment]

lamanya tak ke sana nun.. bestnyerrr..
seronok tengok damia.. ;D

zura@iwan said... [Reply to comment]

rajinnya ko lawat pusat sains ni....aku masa sek dulu gi..hehe..eh ni pusat sains lama dh kan..hahaha..

SyaNa said... [Reply to comment]

aku teringin nk gi tempat gini
mcm muzium ke kan.tp tak pernah pegi da besar2 ni.harap dulu time skolah je la

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

aku xpernah gi pusat sains ni... teringin gak nak pegi

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me pun tak pernah pegi cni :) nak pegi gaklah nanti2
bestnya ikan bakar :)

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

yelah..dh nmpak cam aquaria plak yg tpt ikan2 tuh..heheh..nway, cumei sgt gmbar damia dgn bendalah belalang tuh..=p

overall, mmg nmpak menarik tpt nih..nxt time leh bwk Zara plak jln2 situ..

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

ikan bakar belakang istana pemes

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

Kak Reen tak penah pegi pusat sains sini tp penah pegi yg kat Kedah. Ngehehe..biasa arr..kalo dkt mmg tak pegi..tpt jauh gak nak jejak. Haha.

Nana said... [Reply to comment]

kak guess-haha den ni baru pes time smapai kak..umor dah 27thn baru nk g pusat sains hahaha
tu ler sedap kan ikan bako dia..

Nana said... [Reply to comment]

syah-ahh tu la kasi diorang pendedahan awal ngan dunia sains

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-hahah tu la tmtp2 mcm gini selalu org wat rombongan sekolah
saya time skolah2 dlu xde ksempatan nk pegi..dah tua2 baru g hahah

Nana said... [Reply to comment]

afne-hehe kira ko penah la pegi juga kan...damia kemain eksited cuba memacam eksperimen...sampai xmau balik hehehhe

Nana said... [Reply to comment]

kak ena-owh penah sampai la sini ek?saya ni 1st time...amrul la tingin sgt nk pegi katanya...
damia mmg suka la dapat main2

Nana said... [Reply to comment]

zura-aku time skolah2 mmg xpenah ikut rombongan g pusat sains..mmg ada cikgu buat tp dia pilih2 student juga..
hehe mmg dah lama dah pusat sains ni...lagi satu tmpt yg ala2 pusat sains nama dia planetarium negara..beza tau

Nana said... [Reply to comment]

syana-tmtp gini mmg bese kebanyakan kita pegi bila ada rombongan sjolah kan hehe mcm muzium tu aku xpenah g time sekolah..dah besar2 baru jejak...

Nana said... [Reply to comment]

lela-hehe klw dah tua2 mcm kita ni mayb xberapa bez dah nk g melawat..tp dah ada anak kira ok la bawa budak2 tmpt mcm gini kan..

Nana said... [Reply to comment]

suziey-hehe tu la bez juga bila bole try mcm2 eksperimen tiba2 rasa mcm dalam lab kat sekolah hehehhe
ikan bakar..my peberet hehee

Nana said... [Reply to comment]

lily-hehe tu la damia yg beria2 sgt nk amek gmbr kt belalang tu..pandai2 plak dia g masukkan muka dalam lubang tu hahah xsempat org nk ajar dia dah buat sendiri

elok bawa budak2 tmpt gini kan asi dia xpose skit ngan menda2 ilmiah ni...pastu plak ada playgorund & kelas ala2 dalam tadika

Nana said... [Reply to comment]

lyb-ahh mmg pemes tp jgn silap pegi kedai sebab kedai 1st sekali cekik darah skit harganya..amek kedai hjg..tp panas skit ler..

Nana said... [Reply to comment]

kak reen-haha tu mmg bese kak sebabnye mmg tmpt tu dah ada kt negeri kita kan anytime je bole pegi..ye dak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...