MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, October 26, 2010

peristiwa gempar di JJ

lepas abes gathering kawan2 pcm bawa la budak2 ni g playland. sebelum aku cite kan kejadian gempar yg terjadi meh la dulu layan gambar2 damia & tisya main2 kat playland dlm jj tu...sebijik plak mcm kisah mamatisya ..sesuatu terjadi masa g jenjalan kt jj aritu hehehe....





*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ni la dia peristiwa yg menggemparkan tu...tengah aku sebok2 dok pilih baju tiba2 PANGGGG!!!! pastu senyap kejap mcm malaikat lalu..hehehe pastu tetiba ramai org dok bz bodi la dtg kerumun nk tgk apa yg jadi, mana yg jauh2 tu seme dok panjang2 kan leher ala2 zirafah nk usha2 juga...
ntah mcm mana vase tu bole jatuh aku pun tak perasan, setau aku damia xde la berlari2 tak tentu arah kat situ sebab dia ekor je bontot aku tgh dok pilih2 baju tu kan...masa aku sempat toleh bila vase tu dah pecah aku nampak damia lari kt aku pastu dia punya takut dia nyorok dalam baju2 yg digantung tu...aku agk damia terlanggar kot..cepat sgt menda tu jadi mmg tak perasan...

aku xde la nk marah damia..sebab tau perangai dia bukan la jenis buas2 kan..aku tgk dia behave je mayb terlanggar..tak sengaja kan..tp kesian plak aku tgk damia btol2 takut tau..keras je dia bila aku suh keluar dari dalam2 kain yg dia nyorok tu hehehe...aku dah cuak dah time tu tau..ye la dlm ati abes la..aku kena ganti vase yg pecah tu xjadi la aku nk bli baju..hahahah..aku wat derk je..terus je pilih baju mcm biasa...

nasib baik la..serpihan kaca tu tak terkena kat damia..ish gerun plak aku.bila aku tgk staff2 jj tu pon wat derk je kan..aku cepat2 amek baju yg aku nak pastu terus bayar & terus cabot....hahaha..fuhh..seb baik diorang xminta ganti..klw tak..xdapat la aku menyoping

akibat pilih baju ni la..xpasan anak terlanggar pasu tu..haih..ni la payahnye kuar soping ber2 ni..

29 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg sesuatu kejadian gk ye kt jj..hehehe

kiranye vase tu tk pecah berderai la ye..mmg tkde staff jj soh byr ye..mayb skit je kot..tp sempt lg amik bj p byr tu..hehehe

lia said... [Reply to comment]

kesian damia.... mesti fobia skit pasni...

Ena said... [Reply to comment]

a'a kesian damia..
ntah2 bukan damia yg terlanggar tapi sbb dier terkejut dengar bunyi tu..dan dier ada dekat situ.. tu yg dier lari tu..

benda2 macam tu memg kena wat dekkk jer sbb nanti mengudang mata2 yg sangat suka menyibuk.. kalo akak la.. tapi Alhamdulillah.. belum pernah jd lg.. dan harap takkan terjadi sbb anak2 akak tu bukan reti nak duk diam.. tu yg sokmo dok lam troli je..

kira nana rajin jugak la p soping berdua.. akak memg tak pernah soping kalo huby tak de.. Tak sanggup!

ops! sori akak terbuat n3 pulak kat umah nana nie.. hoho

Hezesuze said... [Reply to comment]

alaaa mmg pasu tu nak jatuh kot..pandai ko kan nana...terus cabot katenye hahahahaha

wah cantik baju ko....

NOOR AZURA MOHD JAAFAR said... [Reply to comment]

fuh! aku ingatkan besorrrrrrrr benorrrrrrr lah vase nya... hahahah mujur baju2 ko tu cantik nana oi! kiranya vase pecah pun takpe.. janji damia ok ya :)

ann @ hatiberbunga said... [Reply to comment]

aiyok! tak tau!
hehe...

~ana~ said... [Reply to comment]

hu3x...mesti cuak kan..seb baik x kena byr ganti rugi..hah3x..

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

kalo lynn pun harus buat dek... hhihiihihi

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

sib baik tak kena bayar kan...then sib baik jugak la damia tak kena serpihan kaca tu...bahaya betul...wah happy damia disamping tisya ek

SyaNa said... [Reply to comment]

ala nakal budak mana sgt la kan
dia xsengaja la tu
da depa pn letak vase kaca kt bwh ape kejadah kan

atty's said... [Reply to comment]

damia tak sengaja tuh..
nasib tak kena ganti ye nana..

lawa-lawa baju yg nana beli tu..

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

hehe nsb baik tak kena byr..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

mesti cuak kan heheh
me masa pegi melawat manchetster, my zharfan pecahkan mug kat kedai souvenir..nasib baik tak pyh bayar adoyai

zura@iwan said... [Reply to comment]

canteknya bj tu...brp hengget ko beli?

hahaha...tu la....smpi jatuh pecah pasu tu..hehe

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hahah tu la nye sama la plak
staff jj tu xde cakap apa pun suh ganti ke apa hahah kita pon cpt bayor pastu cabut ekekekeke

Nana said... [Reply to comment]

lia-tu la nye dia nyorok dalam2 kain sampai aku tarik dia xmau kuar hehe takut btol damia

Nana said... [Reply to comment]

kak ena-heheh tq atas keprihatinan akk..
saya mmg bese soping ber2 mmg xde pilihan kak..klw nk bli brg sgt2 terpaksa bawa damia sekali kdg2 tu klw adik ada dia rajin gak teman

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-xleh dok lama2 sebab ramai mata yg memandang mcm xpenah tgk pasu jatuh pastu usha2 kita mcm banduan kuar dari penjara
btw.. tq kak..hehe baju raya aji kot ni hahah

Nana said... [Reply to comment]

zura-hehe xde la besar mana tapi bunyi nye gamat la jj tu
heheh dlm pecah2 vase pon sempat lagi kan aku rembat baju hahaha

Nana said... [Reply to comment]

ann-hahah buat2 xtau je masa staff dia dtg tu ekekkke

Nana said... [Reply to comment]

ana-mau xcuak dlm ati abes la..xleh soping aku arini klw kena ganti hahahhaa

Nana said... [Reply to comment]

lyn-hahah tau xpe...nyampah gile rmai sgt dok tgk2 kita mcm salah besar je

Nana said... [Reply to comment]

anje-tu la pasal seb baik la xkena ganti heheh
part paling takut tu serpihan kaca tu kan seb baik xla xkena damia

Nana said... [Reply to comment]

syana-tu la nye...mmg xpatut la dia ltk kt bawah patut dirog tukar ngan pastu yg seramik berat tu xde jatuh klw langgar

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-tu la nye mayb terlanggar kot..tq kak...baju murah je tu

Nana said... [Reply to comment]

fara-tau xpe..dah tkt klw kena ganti hehehe

Nana said... [Reply to comment]

mam zharfan-hehe penah juga ek terjadi
biasa klw kedai2 souvenir dia ada tulis kan once broken consider sold..ni nsb baik la pasu hiasan bukan pasu utk dijual..klw x mau kena ganti gak

Nana said... [Reply to comment]

zura-hehe murah je...ada sale

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

alahai..sukenye tgk gmbar2 damia n tisya main together2 nih..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...