MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, October 8, 2010

sape tengok cerita CHINTA?

sape tengok cite CHINTA??..ritu kemain la aku boikot seme3 drama yg ada muka fasha sendat…baru skang je ati aku terbuka nk tgk cite yg dia berlakon pasalnye..tiba2 aku rasa cite ni bole layan la..pastu plak mmg petang2 aku balik keje xde wat apa kan..xde nk masak2 ke bercucuk tanam ke..jadinye kul 6.30 tu mmg masa aku depan tv relaks2 minda tgk drama

so far stakat ni blom ada sehari pon lagi aku miss cite ni.kira mmg follow la..kalau ada miss pon takat g basuh beyak damia je kejap..hahahha tu pon masa time mustika gugur tu…aku kuar blk air tgk2 mustika dah ada kt spital si mustika..

tapi kan korang perasan tak?cite ni banyak nau dia kasi censored dia nye dialog tu..mmg aku perhati dari awal2 episod banyak dia kasi potong antaranya yg aku ingat:

1. 1. Scene kt kedai kopi ada orang kampong tgk paper nama chinta jadi CHINTA CHANDURI then pakcik tu kata eh bukan ke bapak chinta nama MUSA..ada la sorang lg nyampuk..ala dia malu kot sebab nama MUSA tu nama orang kampong..pastu plak pakcik yg mula2 tu cakap eh apa nk malu MUSA tu kan nama________ (aku dapat baca mulut dia cakap NABI, so dia kasi censored perkataan nabi tu)

2. 2. Episod semalam masa baca wasiat edy, mayang marah sebab tak pasal2 chinta dapat harta 2 juta, then chinta ckp kalau kak mayang nk marah jangan marah kat saya tapi marah dekat _____ (dia sebenarnya cakap TUHAN tp di kasi censored)

Pastu aku perasan cite ni banyak mempersendakan islam..(banyak dah aku dengar dialog2 dia tu yg ada sindir2 pasal hal2 agama ni)xtau la ek...ke aku je yang rasa mcm tu???....ke aku ni sensitive sangat pasal isu2 ni…korang rasa tak mcm mana aku rasa??paling aku xsuka dialog edy ckp

“ orang sekarang ni pakai tudung bukan sebab tuntutan agama..tapi sebab tuntutan masyarakat…”


13 ribu orang memberikan idea bernas:

Un Phat Lee said... [Reply to comment]

baik takyah tayangkan kalo semua nak nak censored n kritik.ehe XD

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

tk pernah tgk langsung citer nih..sbbnye dari kol 6pm smpai 7.30pm, Zara dh booking kartun kat astro ceria..heheh

CaDLyNN said... [Reply to comment]

betul tu..cite ni dialog die pada saya agak melampau..memang sometimes die ada counter balik dgn dialog lain yg menyanggah dialog yg mcm mempersendakan islam but takut menyesatkan org yg goyang imannye :(

mama tisya said... [Reply to comment]

tgk gk citer ni tp wataknye cpt abis..jp org tu mati..jp org ni mati..dh rmi yg mati cz watak lain nk muncul...ehhehe

tp kn mcm nanti org komen citer ni ada isu berkaitan tuhan smua...siap ckp dendam ngan tuhan tu smua...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

aah eh bru terperasaan..hehehe bguslah nana cpt tersentuh bila dgr skrip cm tu..

betol gak ek kan..haishh..to mmg tk miss punya cuma smlm tgk tk hbis..ruginya tk tgk tng dia dpt hrta tu..

Aku A-Z-Z-U said... [Reply to comment]

lah? ye ke? kazu tgk kadang2 je, itupon layan sambil2, so xprasan sgt. ape yg sensitifnye dengan perkataan "nabi" dan "tuhan"?..tak faham..yg hairannya, haritu kazu tgk siri K.E.S kat TV3 pasal jurutera yg mati kena rogol dan bunuh dlm bas tu. Ada plak LAKONAN SEMULA kejadian rogol tu! Wadehek kan? Tak sensitif dan prihatin lansung dgn perasaan ahli keluarga mangsa yg menonton atau TERtonton rancangan tu. Yg patut censored tak censored, yg tak perlu censored, dicensored.

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

nana.. bukan censored.... tp cerita ni mmg byk persendakan islam.. aku pun giler tgk citer ni.. lama2 rasa mcm byk merapu bab2 agama... mak dia pun sokong ape yg anak dia buat.. dgn chinta yg xsolat n salahkan tuhan... menunjukkan kerjaya model yg mcm semua model buat kerja2 jahat mcm tu.. tp ttp nak tgk gak...

Hezesuze said... [Reply to comment]

to be onest...masa mula2 ditayangkan citer chenta ni akak tgok...sebab suka ngan lakonan 3 beradik tu...pastu bila dah beso si fasha yg berlakon terus xde mood nak tgok...event org kata bakat lakonan dia mmg besh...huhu

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

awal2 ari tu tgk....ni dah 3 hari miss citer ni...dah tak tau apa yg berlaku kat chinta...huhu..

bagus nana perasan bab2 tu...

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

tgk jugak citer nih,tp aku xpasan lak yg sensed2 tuh,heheheh,yelah,camne nk pasan,kdg2 2 raksase tu attack aku ;p

Nana said... [Reply to comment]

un phat-tau xpe...potong stim je

Nana said... [Reply to comment]

lily-hehe kita mmg berebut ngan damia tgk cite ni heheheh

.pelangi. said... [Reply to comment]

aah.
sy pun perasaan jugak.
tapi kenapa nak kena wat cmtu kan.
sbb byk kes dlm cerita ni mempersendakan cr hidup islam.
dialog, cara hidup semua tu mcm xsalah dlm islam.hmmm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...