MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, October 18, 2010

tiket flight singgit

sure ramai yang dah berebut2 tiket singgit air asia kan..ala kata je singgit gedebak gedebuk masuk itu ini..xde la jadi singgitnye...walau apa pun..harga dia tetap la murah klw nk banding ngan harga asal kan...bagi aku yg xberapa nk ada kemampuan ni...air asia jela jadi pilihan..nak nak MAS xmampu..jadi la kan..janji dapat sampai juga destinasi yg nak dituju...

mcm bulan 4 lepas aku g kuching, pun amek time promo free seat, nak g sabah bulan 1 thn depan bli time promo free seat..kan ke jimat??heheh..aku kan mmg suka bab2 jimat2 ni...nanti duit lebih bole wat soping2 ke apa yg patut...percutian terbaru ni masih dalam malaysia lagi...nak keluar malaysia tunggu la dulu...tunggu amrul naik pangkat sarjan bln 11 ni, pastu dah otai bole la...hehehe

oleh kerana ramai yang tanya aku nk g mana kan?ok la..aku kasi tau la...destinasi percutian kami ialah langkawi..flight 29 July 2011..hoho..lama lagi tu berjinggut nk tunggu hahaha..buat2nye pregnant ke apa...sape nk jawab?heheh xkisahla...tiket murah je..kalau burn pon xralat sangat...

total price utk kami 3 beranak RM51 return flight ni harga seat saje, xde checked bag, insuran, meal seme...murah kan??lagi murah dari naik bas..ehhehe...

ramai kwn2 cakap aku ni suka jalan2 suka holiday...bukan nye apa..skang damia kan dah besar so senang la nak bawa jalan2..dah xyah nk bawa dia nye stoller seme...biar je dia jalan sendiri xyah nk dukung2..so sebelum aku ada bb kecik, time ni la nk berjalan puas2 esok2 dah ada bb kecik susah plak kan...nak bawa sana sini...kalau dah ada bb jawabnye aku tak de la nk jalan jauh2..mcm dulu time damia lahir pun umur dia dah setahun baru la kitaorang start jalan2 balik..xberani bawa budak kecik g travel..

oh yea...percutian aku ni sama date dengan seorang blogger, nasib baik tak satu flight je heheh...bole la kita dating2 di sana ek...nak tau sape dia??jeng..jeng..jeng..rahsia...nak tahu kena tunggu tahun depan baru aku kasi tau..hahahahah. kepada yg telah berjaya merembat tiket singgit ni..selamat bercuti la kepada korang yea...kot2 sape2 yang pegi langkawi sama date ngan aku tu bagitau la ek..bole kita jumpe nanti...heheheh


40 ribu orang memberikan idea bernas:

Ena said... [Reply to comment]

syok la weyh!..
akak yg sokmo terlepas.. huhu

Sricahaya said... [Reply to comment]

bestnya gi bercuti..
nak masuk air asia selalu jem..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

memang murah sgt tu. bestnya dpt beli tix murah :)

Hezesuze said... [Reply to comment]

eh eh ada promosi lagik tak??? huhu

wantie said... [Reply to comment]

betui ka ni? awat aku tak tau. memang plan nak gi jenjalan. tapi bukan masa terdekat ler. sebab MIL tengah sakit.

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

wah..lagi murah nana dpt..
tak sempat ler nak merembat yg rm1 tu

tp still berbaloi lagi kan nana
takpelah..naik AA pun jadi ler
janji dpt cuti2 malaysia kan....

Afne said... [Reply to comment]

nana, klu afne teka sapa orgnya blh dpt hadiah tak? hehe.. ur secret is safe with me ;)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

ayu selalu tak pernah dapat yang RM1 ke, RM0 ke...hhuhu..may be tak pandai cari tarikh kot...selalu pilih tarikh public holiday jer...dah itu yang cutinya....hehe...

yg nak gi sabah tahun depan tu pun bayar beratus2 gak...walaupun ata jer RM0...huhu

mama tisya said... [Reply to comment]

ayu ibu damia tk dpt yg rege promo sebab AA tau die byk duit so bole bli rege mn2 pn:-p (tumpang komen kt blog nana)

best kn dpt rege murah tp bila nk booking tu kena gigih skit almaklum ler rmi sgt org nk booking kn...slamat cuti2 msia...lama lg leh kumpul duit utk soping sana..coklat tu yg penting..hehhehehe

zura@iwan said... [Reply to comment]

rembat je weyyy..aku nk rembat gk ritu..nk g kucing...x tau la nk gi date bila lg ni...huhu....

ala...aku pon suka jln2...x kesah la holiday sakan ke apa...yg penting jln2..cuci2 mata..kakaka

SyaNa said... [Reply to comment]

aku tggu next promo la jawabnye
tak konfident lg nk booking sbb xtau condition iman

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

wowee..
ini sudah bagus, rm1 tu..
pyhy nk grab ni..
nk try godek2 gak la web AA..
aiii, tp yg jd masalah tataw la thn dpn camne schedule en. somi.. dibuatnyer belayo, hangussss tiket.. =((

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

sape yg tak suka pi holiday..lagi2 'spesis' macam kite yg dok jauh dari hubby nih..skala skala bercuti2 mesia habiskan mase ngan yg tersayang mmg sgt NIKMAT kan..hehehe..lagi satu bak kate nana sementara anak dh besar n tkde bby kecik ni mmg kena pulun habis2an lah..sat lagi ade bby kecik kena berehat cuti jauh2 dl..stakat dekat2 oklah kot..=p

Cute MuM said... [Reply to comment]

ada yang seringgit lagi ker??
plan gak nak g langkawi time 1st besday Dania nanti... tapi tgk dah mahal... sedih :(

mummy_ayu said... [Reply to comment]

dulu before pregnant iris..sikit lagi nak gie langkaai..sekarang iris dah besar pun lum sampai sana lagi...alahai...

nadia said... [Reply to comment]

wah! ruginye xbook.... bestnye akak...

firahadifa said... [Reply to comment]

yah... syiok nyer dia.. bercuti2..:)

Nana said... [Reply to comment]

kak ena-menda2 gini kena alert kak klw x memang terlepas..xpe2 nxt time ada lg tu...

Nana said... [Reply to comment]

sri cahya-hehe mmg time promo sesak la web AA tu agknye nsb saya baik kot senang je nk book ritu

Nana said... [Reply to comment]

mama zharfan-hehe tu la kita mmg selalu tgu promo2 mcm ni la klw nk oliday banyak bole save

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-dah abes dah kak semalam last
xpe kak nxt time ada lg tu..

Nana said... [Reply to comment]

wantie-heheh sungguh mmg btoi..aku tau pon sebab dapat email dari AA sebab keje aku mmg book tiket staff g travel so klw ada promo2 AA akan email kan

Nana said... [Reply to comment]

zana-hehe tu ler...mmg AA je yg den mampu..jadi la kan dapat gak g jenjalan...hehehe

Nana said... [Reply to comment]

afne-hahaha syh...diam2

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe kita ni dpt murah sebab xamek checked bag, meal+ insuran amek harga seat saje...date plak main tibai je..amek pas gaji hahahah

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hahah tu la nye stuju2 dengan komen mu...kekekek ayu banyok pitih...

kita book ritu senang je..mayb nasib2 kot hheh..pagi2 dtg keje tros book xde hang pon

Nana said... [Reply to comment]

zura-hehe mmg dah rembat pon wei...
wah g kuching jgn lupe kek lapis ek

Nana said... [Reply to comment]

syana-hehe xpe2 ada lagi tu nxt time..

Nana said... [Reply to comment]

leily-hehe tu ler...kita ni main gamble je...dah ler en.somi keje xmenentu kan..xpe la klw kata hangus redha je la...kata murah kan xpe pejam mata je hehhee

Nana said... [Reply to comment]

lily-haha btol2 stuju ngan statment itu...kita yg jauh ngan hubby ni mmg terasa nikmat sgt bila bercuti...ye ler jumpe pon kdg2 kan...

tula nye kita mmg xsampai ati bawa bb kecik jalan jauh2 takut dia meragam..so sementara xde bb lg ni pulun abis2an hehehe

Nana said... [Reply to comment]

cute mum-dah abes la awak....semalam last...xpe2 tgu nxt time ad lg promo tu

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe xpe2 masukkan langkawi nxt trip korang mcm cameron hehehe

Nana said... [Reply to comment]

nadia-hehe xpe...lenkali ada lagi tu...rajin2 la jenguk web dia ek

Nana said... [Reply to comment]

fida-harap2 xde aral la that date...heheh lambat lg tu...

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

langkawi same mcm afne ye..beshnyer..aku ni tgu la rasse free sket..hehehe

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

syoknya kak!!

Nana said... [Reply to comment]

zt-hehe afne pon g langkawi ek ramai la plak hehehe

Nana said... [Reply to comment]

fara-hehe arap2 xde aral la date tu...hehe kita hanya merancang..tuhan menentukan

ita cutevirus said... [Reply to comment]

ita pong.... kehkehkeh...

Nana said... [Reply to comment]

hahah ita pong g langkawi kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...