MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, November 29, 2010

BrOgA HiLL - Part 1

YESSS!!! akhirnya...berjaya juga aku jejakkan kaki kat Broga Hill...mmg dah lama teringin nak pegi...sebelum dr. sms wat photoshoot pre wedding lagi aku mmg dah tingin nak g sini...sebab tgk gambar kawan2 yang penah sampai sini cantik nye tgk view kat atas tu..rombongan terdiri dari 6 orang kaum2 wanita sahaja.

pagi2 buta dah kuar umah...kul 6pagi gerak dari rumah.sampai kt broga kul 6.40 (xjauh pon dlm 40mnt je) masa naik tu gelap lagi...xpakai torchlight pon..sebab ari dah nak cerah..mendaki dalam 20 minit..pastu pancit! penat gile...semput...mcm nak putus nyawa dah..xtau la berapa kali benti rehat..sebab masing2 xde stamina nak naik bukit broga yang jauhnye 1.7KM dari tempat parking.parking kete kena bayar RM2

track dia agak mencabar juga la..sape kata tak mencabar?serius..paling takut sekali kena mendaki kat bukit 90darjah tu..gile gayat xleh tengok bawah.dalam 1 jam 30 minit ktorg sampai juga kat atas..klw ikutkan ada atas lagi..tapi ktorg dah xlarat nak naik...so lepak2 kt kawasan lalang chekpoint pertama tu je...tu pon dah cukup lawa dah...sampai2 je kat atas tu amek..ko ramai gile orang kt atas sana...mcm ada konsert je hahahaa...

ok la..untuk part 1 ni aku tepek gambo2 aku sorang saje khas untuk tatapan korangs...ehhehe...

posing di sebalik lalang2
muka suci murni yang mana bedak dah cair hahaha...
peberet tol ngan lalang
sangat cantik view kt atas ni
di lalang2 lagi
dah kata bukit lalang..so mmg lalang di sana sini
agak tinggi juga..bole nampak view sekitar semenyih
saya yang suka posing
ha..tak sah kalau xde aksi lompat muahaha...trademark aku nih
pas lompat kaki sakit mcm terpeleot hehe padan muke
ha..ni part yang paling bez! kitaorang seme dapat merasa nak buai yang dr. harlina naik masa dia wat photoshoot wedding diorang.nak naik buai ni mmg gile mencabar sebab terlalu tinggi..kena panjat kat pokok tu dulu then baru bole duduk kat buai.
buai...laju...laju
jgn jeles uols...i duduk kat bekas buntut dr. harlina hehhhee
indah sangat2 view dia!
oh yea..outing kali ni aku xbawa damia..memang xboleh bawa...aku nak bawa diri sendiri pon xcukup napas..ni kan nak bawa damia hehhe...pada sapa2 yang bertanya kat mana location broga hill ni..dia letaknye kat semenyih, kira bersempadan ngan negeri sembilan dah ni...landmark dia kat universiti Nottingham semenyih, sure xkan sesat nye datang sini...jalan dia senang xde belok2.

30 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

JELES NANA!!!! amik ko CAPSLOCK lagi! hehe

eh kerap gak lalu jalan besar sebelum belok tu sbb gis semenyih umh akk.. agknya kna tggl darwisy umah org bru leh daki broga ngn naman..huhu

mama tisya said... [Reply to comment]

gigih tul panjat ngan dress even pki suar

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

hehehe...tabik ar ngan ko...memang gigih...:p

Ena said... [Reply to comment]

cantik la kat situ..

owh.. kat situ.. selalu gak p semeyih tu.. netx time leh la p kan..

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

wahhh... sakan amik gambo... tp view mmg cantik ar...

zura@iwan said... [Reply to comment]

bestnya...dpt gk ko merasa ek....

tgk muka ko nmpk letih tu...hehehe...

kena panjat pokok br dpt nek buai..uishhh...mcabar betui..hehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

pergh, sejibik cam dr.harNANA, ekekek..
psst, dr sheikh amrul takde??..
tp siyes, mmg santek la..
tingin la aku nk pi gakk.. =)

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

huhu.. jeles2.. alycia xpernah smpai lg.. hubby alycia dah pg dah wat photoshoot kat sini..

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply to comment]

chantek viewnyer n lalangtuhpun chantek.hehe

CaDLyNN said... [Reply to comment]

mmg best..dah penah naik..naik sgt sekejap..almost 1 hour la..tapi turun more than 3 jam sebab sambil turun sambil amek gambar..hahaha..
anyway mmg bestla..n plan nk naik lagi..

shera haifa said... [Reply to comment]

bstnye..nk photoshot kt c2 gk..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

cantik semua gambo jeles kita tau..

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

gigih panjat tu...bestnya dapat amik gambar kat sini...

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheh alah..ni minggu2 terkahir kamera lawa ada ngan kita
so kena manfaat kan la hahaha
em..mmg xbole bawa darwisy kalau nk g sini sgt2 bahaya..licin trek dia..
ajak la naman g ps sini

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hahah tu la...nak amek gambau kekdah nye kena pakai lawa2 hehehhe

Nana said... [Reply to comment]

izan-hheheh oleh kerana kegigihan tu la skang ni aku MC sakit2 badan wei hahahha

Nana said... [Reply to comment]

ena-mmg lawa kak broga tu...
ha..lain kali bole la pegi

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-hehe sakan la sebab ada orang yg amekkan gambau
tmpt tu mmg lawa kak

Nana said... [Reply to comment]

zura-heheh mmg letih wei tak tipu punya...
berpeluh2 dah lama aku xpeluh2 mcm tu

Nana said... [Reply to comment]

leily-amrul xde la...mana dia balik kan dia kena kuarantin sebulan
ni outing ngan kawan2 je ni
heheh verangan la ada2 dr. harlina

Nana said... [Reply to comment]

alycia-nnati ajak la encik hubby naik lagi g amek gambar heehhe

Nana said... [Reply to comment]

wan-yes..mmg lawa view kat atas tu

Nana said... [Reply to comment]

cadlyn-wah..sejam je ek naik hehhe ktorg sejam lebey sebab asik2 benti
turun lagi sekejap xde nak amek2 gambar dah masing2 xsabar sampai kt parking hehhee

Nana said... [Reply to comment]

shera-heheh ni salah satu tmpt yg sgt chantek klw nk wat ps

Nana said... [Reply to comment]

anje-heheh ala kita pakai kamera orang je..
bulan dpn tuan nye kamera dah balik
xde la lagi gmbr lawa2

Nana said... [Reply to comment]

ayu-sebab kan tmpt ni lawa tu pasal la gigih
pastu dah sampai atas & tgk hasil2 gambar sgt2 rasa berbaloi wlpon penatt

bOnda said... [Reply to comment]

jeles! jeles! jeles! (10x)
lawa! lawa! lawa! (100x)
;p

Nana said... [Reply to comment]

hahaha..
bonda xjauh je dari nilai tu bonda
bole je wat aksi hindustan kt sini

mummy_ayu said... [Reply to comment]

best nye...tempat pun cantik..pic pun cantiks..

Nana said... [Reply to comment]

hehe ahh mmg cantik tempat ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...