MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, November 29, 2010

BrOgA HiLL - Part 2

ok..sambung lak part 2, kali ni gambar reramai plak.masa nak naik kat bukit yang tinggi 90 darjah tu...ada sorang member gayat...dia xmau naik sampai atas...so dalam 6 orang yang pegi tu hanya 4 orang je berjaya sampai kat atas.nasib baik la xujan semalam...& xsempat pon rasa matahari panas terik ktorg dah turun.ni la bagusnye naik pagi2 buta...xpanas sgt bila sampai kt atas

masa sampai kat atas tu tengok ada je orang bawa anak..budak paling kecik sekali baya damia..bapak dia angkut sampai kat atas..ish..nasihat aku kalau nak naik sini jangan la bawa budak2 kecik..kalau dah umur 5 tahun ketas tu ok la aku rasa..sebab trek dia licin la..nak2 bila nak turun tu kat bukit yang tinggi 90 darjah tu.gile gayat! aku turun tak tengok bawah..just tengok trek yang kita pijak tu je..kalau pandang ke bawah mmg gayat..rasa xberani nak turun.

ekceli nak kata jauh nak naik ke atas tu xde la jauh sangat..cumanye trek dia dari bawah sampai atas kena mendaki je..tu pasal la rasa mcm jauh sgt...time nak turun tu cepat je dah sampai bawah.pesanan aku kepada kawan2 yang tingin & bakal nak naik broga hill ni..pakai la kasut yang proper ek..pasainye trek dia mmg licin...aku yang pakai kasut ni pon nyaris2 nak tergelincir time nak mendaki bukit yang 90 darjah tu..nasib baik ada orang pegang..kalau x mau aku jatuh ke bawah.

walaupun penat yang amat2 sangat..tapi serius gile masa sampai je kat atas tu rasa sangat2 puas! nak2 bila tengok lalang2 kat atas tu..pemandangan dia sangat2 mengasyikkan...terus dalam hati kata..yallah..cantiknye ciptaan tuhan...kalau korang nk g sini xyah la pakai makeup...baru separuh jalan sure makeup korang cair! hahaha...peluh menjejes2! hilang 3KG aku rasa..heheh

15 minit mendaki..benti rehat kejap..(gelap lagi ni lebey kurang 6.55 a.m)bedak xcair lagi time ni heheh...
gambar2 time mendaki memang xbanyak...sebab memasing penat xkuasa nk amek gambar...
aku & kak maria akak ni stamina dia bole tahan!
kami lagi..dah kata masa mula2 sampai tu 4 orang je yang berjayai believe i can fly...kengkonon...hehhe
nampak tak trek kt belakang tu?ktorg xpegi sampai atas pon..sini pon dah lawa dah
oleh sebab xnaik sampai atas,so dapat posing kt trek dia pon jadila
peberet tol posing celah2 lalang
oh yea..time ni cik nana dah berjaya naik sampai ke atas..gud job! haha..dia mula2 dah giveup nak naik sebenarnya sebab tiba2 rasa nak muntah.tp sebab dia kuat semangat sampai juga dia kat atas
time ni muke memasing dah itam hehehe...
ini la dia 4 orang yang berjaya sampai ke atas..lagi 2 orang tunggu kat bawah je
alamak cinonet je gambar ktorgcantik kan? terpegun tengok gambar nibuai ni masing2 dapat amek gambar...buai ni letak kat kaki bukit yang tinggi nye 90 darjah tu
see...semua orang nak naik buai dr. harlina ni heheholeh sebab ada 2 orang yang xdapat posing sama2 kat atas tu..so ktorg kasi chance la..posing2 kat area buai
licin kat sini...ha..pic ni lengkap 6 orang seme ada..suh orang amekkan gambar ni
on the way nk g kat parking ada pokok getah..tu pon jadi nak posing hahaha..
babai broga...xtau la bila lagi aku nak datang
so far aku rasa sekali je cukup la kot naik broga..heheh..penat weh..xlarat....turun memang bez la..laju je..kejap je sampai bawah..nak naik?menonggek! heheh...

33 ribu orang memberikan idea bernas:

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

sian ko..penat sampai mc kan...hehehe

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

ckp kat budak kecik Nana tu, kuat juga dia yer..walo asik makan mekdi je. hahaha.. eh..baik akak call extension dia ckp trus lah. hihihi :P

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

wah best la nana siyes memmang cantik la gambo2nya...tahniah ek damia top5 contest princess sweety

Ena said... [Reply to comment]

seyes!

jeles.. nak p jugak... hik hik hik.. ntah tahun bila nak sampai pun tak tahu.. hehehe

Cute MuM said... [Reply to comment]

cantik2 gambar nyer..

tahniah menang My First Giveaway..

Murah rezeki sekarang nie..

SyaNa said... [Reply to comment]

comel la ko pakai baju tu
aku baca pn mcm penat jek
xmo la try naik
semput kang

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

pehh aku tgk lalang2 tinggi terase gatalnye smpi sini,buai tu xlame lg putuih laaa..dulukan aku dok beranang tau nana,dkat je dgn broga ni..xsangke lawo dah skg tmpt tu,hahaha

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

lalang oh lalang..memang penyeri gambar lalang2 ni...ekekek

ann @ hatiberbunga said... [Reply to comment]

iiiieeee... cantiknya gambar2 kt sini.. nk wat projek camni jugak lah. ^__^

Cute MuM said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
MrS. F!zA said... [Reply to comment]

kompom berat trun weh..cer timbang.. yela dh eksesais kemain lg..hehe

cayalah pnjat broga pkai dress..org lain ada bran??huhuhu

kalo kita kompom panaih tk thn dah kalo ngn inner lg..kna jri bju nipis2 kasi angin msuk sikit..ekeke

ieda said... [Reply to comment]

alor2 dikk dah mcm model2 haaa .. semua cute2 ..
cantik sungguh permandangan di bukit tinggi nie kan ..
kalau gi ngan kawan2 mcm nie memang happening ...
akak x pernah sampai layie .. teringin sgt nak gi .. :)

Hezesuze said... [Reply to comment]

adehh dah sampai part 3 ke uols?? ketinggalan akak nie..haha

wah beshnye uols dah panjat broga hill tu...tapi seyes ko mmg cantik pakai shawl ler nana...akak suke huhu

Cik Jue said... [Reply to comment]

tahniah nan berjaya mendaki ....tapi gambar2 semua cun2kan...

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

cantik ar seme gamba2 tuh.... tp siyes, pic nana kt lalang2 tuh mmg menarik tertarik da boom la...

Nana said... [Reply to comment]

izan-sakit2 badan aku ni ha...sengal2 abes

Nana said... [Reply to comment]

kek da-hahahha kuat xkuat la..dia la mula2 muntah pucat lesi masa separuh perjalanan..ingt kan dia dah give up turun ke apa last2 dia gak yg sampai kt atas..lagi 2 orang xberjaya hehehe

Nana said... [Reply to comment]

anje-heheh tu la mmg cantik anje...rasa xmau turun pon ada..
oh tahniah utk aqis juga ye

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe ajk la husband akk bawa kamera lawa wat ps kt atas tu hehehe

Nana said... [Reply to comment]

cutemum-heheh tq ek inform...dha lupe pon ada join GA tu
tahniah juga menang saguhati

Nana said... [Reply to comment]

syana-heheh gile kan aku g pakai dress panjat bukit hehehe semata2 nak nampak lawa dlm gambo
mmg semput wei..nak termuntah2 aku sampai kt atas

Nana said... [Reply to comment]

zt-ahh aku pon mak amrul duduk semenyih tak tau pon pasal bukit broga ni
signboard broga tu mmg biasa la nampak otw ke semenyih tu
mmg serius lawa atas tuu

Nana said... [Reply to comment]

ayu-ahh..kan nampak berseri2 je lalang tu

Nana said... [Reply to comment]

ann-heheh sila2 mmg cantik tau

Nana said... [Reply to comment]

fiza-haha xtimbang la plak
mmg ingt nak pakai tshirt je tapi kang gambo xlawa la klw sarugn tshirt je..alang2 dah sampai atas kan nk amek2 gambar tu psl pakai bj lawa2 hahaha

Nana said... [Reply to comment]

kak ieda-heheh seme mmg poyo2 suka amek gambar hehehe pantang nampak kamera
xpe kak ada masa lain kali sampai la tu

Nana said... [Reply to comment]

kak heze- hehe mana ada sampai part 3 la kak..
ada 2 part je hehe
hee yeke tq...saya baru2 berjinak2 pakai shawl ni

Nana said... [Reply to comment]

cik jue-heheh gambo cun2 sebab pakai kamera orang..bukan kamera sendiri

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-hehe tq kak..lalang tu penyeri gambar kot

mama tisya said... [Reply to comment]

cantik tmptnye..korang posing pn cun..nk2 yg kt buai ..smua feel2 dr harlina la ye

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hahh mmg lawa..
heheh seme mmg berebut nak naik..smpai org lain nk naik fedup tgu ktorg lama sgt hahah

zura@iwan said... [Reply to comment]

byk tul ko bposing..jeles aku ..nk g gk..hehe

Nana said... [Reply to comment]

zura-heheh seme kaki posing..
tu psl banyak gambar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...