MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, November 3, 2010

congratz SARJAN Amrul!!

sebelum aku cerita menda2 lain aku nak cite menda ni dulu...yang aku dah janji nk share dengan korang minggu lepas.ok ni la dia menda yg aku nk share ngan korang...ahad lepas aku, adik & damia ikut amrul balik kluang utk attend majlis kenaikan pangkat amrul @Kem Mahkota Kluang

semalam tepat jam 9 pagi dengan rasminya amrul dah di naikkan pangkat dari koperal kepada SARJAN...bukan sarjan hassan yea...tp sarjan amrul hehhee....kali ni upacara pemakaian pangkat special sikit sebabnye isteri di beri penghargaan untuk pakaikan pangkat utk suami masing2, mana yg bujang boz yg pakaikan.

damia aku xbawa tinggalkan dengan adik aku kt rumah sewa amrul kt kluang ni.kalau sebelum ni aku tengok dalam paper je kan isteri pakaikan pangkat untuk suami, kali ni aku sendiri dapat merasa mcm mana pakaikan pangkat utk suami, + ni plak baru pertama kali kat kem amrul wife yang pakaikan pangkat tu yg buat aku rasa teruja +bangga sangat tu hehehe...serius...masa dengar ucapan CO diorang sebab mengapa isteri yg kena pakaikan pangkat...ucapan CO tu buat aku rasa terharu & rasa dihargai sangat2

masa amrul bagitau yang isteri kena pakaikan pangkat aku dah eksited gile dah...amrul plak dia bole tanya awak nak datang kluang ke nanti utk pakaikan pangkat saya??hahah dia xcaya aku bagi jawapan mcm gini " yang..kalau awk nak tau kan..tu la impian saya tau diberi penghargaan utk pakaikan pangkat dekat awak sebab sebelum2 ni saya tgk dalam paper je kan...xpe2 demi awak saya sanggup amek cuti even cuti saya dah abes saya sanggup amek unpaid leave"hahhaha... serius..aku datang kluang ni kena deduct gaji 2 ari pasai cuti dah abes..

kepada encik suami..tahniah..semoga awak akan bekerja dengan lebey rajin lagi pasni ek...hehe klw awk suka gaji naik saya pon suka juga sebab elaun pon naik sama hahaha....

sebelum acara bermula isteri2 berkumpul dlm meeting room ada briefing ringkas
malu gile korang...ada 100++ orang askar yg tgk upacara ni.isteri2 plak duduk kat kerusi depan2 askar ramai2 ni dah ler aku duduk barisan depan dah mcm assembly kt sekolah je heheh...
perbarisan masuk kumpulan yg naik pangkat
perbarisan terakhir sebagai seorang KOPERAL, amrul no 6 dari kiri barisan depan
sesi berkenalan ngan CO siap kena sindir2 ni la dia asal ada tasking KL xde muka orang lain..dah orang rumah nye dok KL..asal ada outstation KL sure ada muke amrul.hehehe...lawak gile CO dia ni
tgk muke amrul malu2 kucing kena sakat ngan CO hahah aku pon jadi xtau nk cakap apa time CO dia soal2 aku sengeh2 je hahaha....
settle aku pakaikan pangkat sarjan dekat kiri & kanan bahu amrul, CO pakaikan selendang merah tu
ha..ni part yg paling malu sekali..time briefing sebelum majlis bermula ktorg dapat arahan suruh salam & cium tangan suami je sekali time pakaikan pangkat CO dia ckp salam & cium pipi sekali. kena cium depan beratus2 orang askar yg lain ok..hahah aku no hal je..mmg dah biasa salam2 pastu kiss pipi tapi dalam ramai2 ada sorang je wife kwn amrul xmau cium sebab dia segan hahaha...abes je pakai pangkat CO tu ckp "tahniah kepada isteri2 yang berani mencium pipi suami...saya dah tanya ustaz dah...dia cakap bole cium" hahaha....lawak2
aceh...ceh...tgk muke amrul senyum malu2 kamben hahaha....ni contoh wife kawan amrul pakaikan pangkat sarjan, aku xde plak gmbr time lekatkan pangkat tu mayb cepat sangat aku buat kan xsempat orang nk snapikrar kenaikan pangkat
tabik hormat...(amrul 5 dari kiri)
congratz yang...
itam gile muka amrul kan..baru 2 jam lebeh berbaris..nanti orientasi 3minggu kompom itam mcm vontot kuali kekekke....
wah happynye aku...heheh happy sebab elaun dah naik kot kekekkeek....owh sila la abaikan perut amrul yg vuncit tu ek
caya tak?selama 4 tahun kawen ni la baru 1st time aku amek gambar ngan amrul pakai uniform hehe...maksud aku uniform no 3 ni selalu tgk amrul pakai overall je
sarjan amrul & sarjan amirul
oleh disebabkan aku tolong pegang dslr kawan amrul kan, aku dah jadi mcm photographer dah aritu heheh...time aku amek2 gmbr tiba2 sorang2 panggil aku suh tlg amek kan gmbr diorang ngan wife memasing..kejap2 nana..amek kan gmbr aku kejap2 nana tlg amekan gmbr jap heheh....seb baik xbawa damia bole la jadi photographer kejap
skuad amrul yg sama2 naik pangkat :
cat & wife, azmi & wife, haznee & wife, zihan & hawa
mizi & wife, fairuz &zai, ani & ita,zura & joe
izam & wife, azinan & wife
masa tgh makan2 kan tiba2 senior amrul tegur "kek coklat mana'?? xbawa ke hahaha tergelak aku sebabnye amrul kt kem pemes ngan kek coklat pasai bila dia blk KL mesti dia suh aku bekalkan kek coklat bawa balik kem.senior amrul cakap "sedap la kek cokat tu" heheh aku tanya balik ada tak sesedap kek Secret Recipe?hehe dia kata sama je rasa mcm SR muahaha...kembang weh.
bermula dari arini amrul mayb xbalik KL selama 3-4 minggu sebab dia akan start orientasi. so raya haji nampak gaya nye memang tak bole sambut sama la...bukan aku sorang tp 24 orang kawan2 skuad dia yg naik pangkat ni pon sama..kepada semua 23 orang skuad amrul yg lain, tahniah juga sebab dah dinaikkan pangkat dalam usia yg muda...rata2 umur baru 26,ada 3 orang termasuk amrul je paling tua umur 27..

p/s: yang...harap awak tabah & sabar mengharungi minggu2 orientasi selama 3minggu ni ek saya doakan yang terbaik utk awak....kita jumpe lagi bulan depan....huhuhu...sedey woo..sebulan xleh jumpe...

47 ribu orang memberikan idea bernas:

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

wahhhhh...bestnyeeee..isteri sndiri ek yg pakaikan pngkat suami..tk tau plak ade mcm ni..mesti bangga kan nana dpt pakaikan utk amrul..congrats lagi skali..=)

kite slalu dgr ucapan hormat wanita wktu mass dinner pon dh terharu..kaum2 askar ni mmg bagi penghormatan tinggi sket kat kaum2 isteri sbb die tau pengorbanan isteri tentera mmg sgt ebsar..lebih2 lagi yg pjj mcm kite 2 orng ni kan..huhu

Ena said... [Reply to comment]

best pulak entry arini.. touching semacam jekk.. eh! cengeng la kak ni tiba2.. terharu tengok isteri2 pakaikan pangkat utk suami.. dan bergambar bersama.. teruja!

Tahniah wat Amrul.. dan tahniah jugak wat nana.. yerla.. rezeki suami tu kan rezeki isteri & keluarganya.. Alhamdulillah.. ;D

ciK mOt (",) said... [Reply to comment]

tahniah yanggg...eh silap...tahniah sarjan amrul...

Echa said... [Reply to comment]

tahniah.... seronok la kan... tapi ramai tengok tu mgkin cam segan sket la kot.. tapi first time tau yg wife pakaikan pangkat tu.... ingatkan bos yang buat... tahniah... lagi sekali..

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

wah...bes bes.. sronok baca citer nih.

mama tisya said... [Reply to comment]

tahniah utk amrul tp tkleh tahan la tgk muka amrul serius tu tp rs mcm die nk gelak je tp cover..uiks malu ye wife sorg tu nk cium pipi husband..bkn org lain pn tul tk...hehehe

ita cutevirus said... [Reply to comment]

aaawwww!!!
terharunyer ita bace...
takpe nana... amrul kan tgh berbakti pada negara... tempiasnyer dapat gak kat nana "nanti"...

Sricahaya said... [Reply to comment]

waahh..mesti teruja n sonokkan dpat sesama ngan suami ketika naik pangkat..siap pakaikan lagi..

apa pun tahniah bt En Amrul & Pn Nana..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

tahniah to ur hubby..Amrul!!
yg best tu..siap wife pakai kan tu.
cayalah..bagusla diaorang buat cam tu..
sgt sweet....!!!

Shida said... [Reply to comment]

tahniah sarjan amrul...best kan dpt pkaikan pangkat utk suami...heee....syok jugak,elaun nana dah naik....:)

SyaNa said... [Reply to comment]

mmg kena bg isteri pakaikan pingat tu.sbb pengorbanan isteri pn besar tu
berjauhan dgn suami
huhu tabah nye ko nana

~ana~ said... [Reply to comment]

tahniah buat sarjan amrul...

best nya nana dpt pakai kan pingat utk suami. bkn senang nak dpt peluang mcm tu kan..

zura@iwan said... [Reply to comment]

tahniah pada suami ko....bestnya para isteri dberi phormatan jugak ek...

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

sgt terharu + bangga kan nana... :)
kalu mamazakwan dah tersedu2 kot masa pakaikan pangkat..almaklum mudah bebeno air mata ni turun..tak kesah masa sedih @ gembira, hehe

tahniah utk en amrul jugak! :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

tahniah sarjan amrul..
hehehe, naik pangkat, naik gaji.. =)
sonot leh sama2 meraikan hari gumbira org tersayang kan.. =)

siti nurkhijah said... [Reply to comment]

tahniah...
la..darat rupanya...selama ni ct ingat amrul udara..

kalu navy ni mmg dah biasa dah isteri pakaikan pangkat untuk suami..ct pun penah kena gak tp ct tak p sebab ada meting lain walaupun kami keja lam 1 pangkalan...

rasanya bukan CEO la...tapi CO (pegawai memerintah)

Adyshariz said... [Reply to comment]

congrats sarjan amirul..slamat berjuang untuk negara..

lia said... [Reply to comment]

boleh aku tergelak kuat sorg2 sbb baca tulisan ko yg ko merahkan tu 'ustaz ckp boleh cium suami' adei.... pecah jap perut aku ;p

Nana said... [Reply to comment]

lily-hehe tu la bez kan bila isteri yg pakaikan pangkat suami tu.kita penah tgk dalam paper isteri pakaikan pangkat utk suami tp kat kem amrul ni la baru 1st time wife kena pakaikan & boz dia kata tradisi mcm ni akan dikekalkan utk masa2 akn dtg

heheh mmg bangga juga la perasaan time tu lily..btol sgt terharu dengar ucapan CO dia tu tq ek

Nana said... [Reply to comment]

ena-hhehe tq kak rezeki allah bagi kan...
serius kak saya rasa terharu gila bila pakaikan pangkat dia semalam..rasa sgt2 dihargai je

Nana said... [Reply to comment]

izan-hahah ko jangan..nak ber yang2 ngan laki orang hehehe
tq...

Nana said... [Reply to comment]

echa-mmg sebelum2 ni boz yg pakaikan
baru kali ni je dia suruh isteri yg pakaikan.katanya utk bg suami tu lebih bersemangat bila tgk isteri yg pakaikan pangkat tu utk lebih bagi dorongan kat suami kita la lebey kurang

ehehhe time cium tu segan juga tp aku buat mcm xde org je kat situ hahahah

Nana said... [Reply to comment]

kak reen-hehehe sebab diri sendiri yg rasa seronok kan..so bila kita taip kat sini sebijik mcm mana yg kita rasa tu kita tulis

Nana said... [Reply to comment]

eryn-tq...hehehe tu la amrul tgk kita dtg amek gambar tu psl yg dia sengeh2 tu hahah
kwn dia yg xmau cium tu segan katanya heheh tu la pasal bukan nye orang lain kan somi sendiri juga

Nana said... [Reply to comment]

ita-heheh tu la nye..xpe la dia berkhidmat utk negara...susah2 dahulu senang2 kemudian...haih xsabar tunggu amrul abes kursus ni nk pegi oliday

Nana said... [Reply to comment]

sri cahaya-yes...mmg betul sangat seronok & teruja nak2 kita yang pakaikan pangkat dia tu..rasa sgt2 dihargai sebagai seorang isteri
tq yea..

Nana said... [Reply to comment]

mummy ayu-hehe tq..tu la nye bagus kan diorang buat mcm ni..mcm bagi semangat utk para2 suami utk bekerja dgn lebih kuat lg..
katanya tradisi ni akan dikekalkan & kami la orang pertama yg bertuah dapat merasa pakaikan pangkat ni

Nana said... [Reply to comment]

mummy ayu-hehe tq..tu la nye bagus kan diorang buat mcm ni..mcm bagi semangat utk para2 suami utk bekerja dgn lebih kuat lg..
katanya tradisi ni akan dikekalkan & kami la orang pertama yg bertuah dapat merasa pakaikan pangkat ni

Nana said... [Reply to comment]

shida-tq..tu la mmg eksited tau masa amrul bgtau wife kena pakaikan pangkat tu hehe rasa xsabar2 nk tunggu hari pakai pangkat tu

he...elaun tu potong dari gaji amrul tros masuk dlm acc kita..

Nana said... [Reply to comment]

syana-tu la nye salah satu penghargaan utk para2 isteri juga..kalau diorang2 yg duduk kluang ngan anak isteri ok la...xde la terseksa mcm aku ni..fyi aku ni je isteri yg duduk jauh dari amrul tau yg lain2 seme dah pindah duduk ngan suami kt sana

tabah?..dah tugas dia syana...nak tak nak aku kena tabah walaupun nampak tabah kan..dalam hati tuhan je yg tau..

Nana said... [Reply to comment]

ana-tq...tu la bukan senang nk dapat peluang mcm ni..macam amrul ni kan dah dapat naik sarjan utk naik pangkat yg lain xtau la bila pulak kan....

Nana said... [Reply to comment]

zura-tq...tu la nye...rasa sangat2 dihargai tau bila dia suruh isteri yg pakaikan pangkat tu

Nana said... [Reply to comment]

nad-tq yea..yes mmg terharu nad..rasa mcm dihargai sgt2..bukan senang nk dapat peluang mcm ni kan...+ kita sendiri tak pernah tgk encik suami buat perbarisan mcm ni
heheh so far tak xde la nk tersedu time pakaikan pangkat dia tu tp asik2 dik gelak2 je la sebab kena sakat ngan boz dia

Nana said... [Reply to comment]

leliy-heheh tq..tu la naik gaji..= naik elaun isteri hahahhaha
btol2 mmg seronok dpt meraikan hari2 penting & hari2 bersejarah dengan insan yg kita syang kan

Nana said... [Reply to comment]

siti-tq..ahh la amrul darat
owh siti askar juga ek hehe baru kita tau
opss silap plak CO ek kita dengar CEO hahaha ..tau2 la kita bukan reti bahasa2 askar ni heheheh
klw kt tmpt amrul , ni la 1st time isteri diberi penghargaan utk pakaikan pangkat dia

Nana said... [Reply to comment]

adyshariz-hehe tq..bukan sarjan amirul tp sarjan amrul amirul tu kawan dia hahahaha

Nana said... [Reply to comment]

lia-hahaha time boz amrul ckp mcm tu seme dok gelak time dia tgh berucap tu dia ckp dia dha tanya ustaz sambil pandang ustaz yg memang ada dekat majlis tu tuk tu siap cakap BOLE...hahahahah

mama rifQy said... [Reply to comment]

waaaaaaaaaaa..hebat..mmg kene kiss ek..malu!!hahhaaha...kalu me..mmg malu hbs!!

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

congrats utk nana & hubby :) mesti bangga +touching dpt attend event gini

Nana said... [Reply to comment]

mama rifqy-hahah ahh mmg kena kiss...sebab masa orang pertama tu wife dia just salam tangan je sekali CO tu sound eh cium la sikit..heheheh
malu tu mmg malu tp buat2 xnampak je la orang lain tu

Nana said... [Reply to comment]

mama zharfan-tq yea..
ahhh...mmg bangga & touching la...sebab bukan senang nk dapat peluang mcm ni...+ ni plak 1st time kita dpt tengok encik asben berkawad

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

kompom terharu kan masa sarungkan tu..

tabik sarjan hassan! eh sarjan amrul!hehe

azura samsuddin said... [Reply to comment]

tahniah nana sbb husband naik pangkat, rezeki...

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheh yes..mmg terharu gile la rasa time pakaikan pangkat dia tu...

Nana said... [Reply to comment]

azura-heheh tq..amin2 rezeki...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

tahniah amrul....dan juga untuk nana...baguskan isteri yg pakaikan pangkat kat suami sendiri...mak ayu pun ader gak pengalaman cam ni...hehe..masa tu ayu kecik lagi...terkekekekkekekek ketawakan mak masa tu...balik rumah cakap...amboi mak, siap2 cium abah lagi...hehe

Nana said... [Reply to comment]

tq ayu..hahah mak pon kena kiss2 juga ek hahahah
siap kena paksa lagi tu..xpela..kita memang rela buat pon klw xkena paksa hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...