MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, November 15, 2010

fraser hill -menggedik bersama kawan2

ari sabtu lepas aku ke fraser hill bersama kawan2 yang (cik nana, falsya & deah) seme ni anak2 dara..aku sorang je mak dara...eh silap damia lg sorang anak dara hehehe...ekceli mmg xplan langsung pon nk g sini...ari jumaat deah sms ajak g fraser hill..kengkonon nk la tido semalam..tapi deah kata seme hotel dah full..aku ckp kat deah xpe la..kita gamble je g sana klw ada hotel yg kosong kita masuk je...(masing2 dah bawa baju utk tido semalaman)

nila pes time aku g fraser hill tau...perjalanan kami dari KL pukul 7.35 pagi, ikut kuala kubu baru amek masa dalam sejam lebih juga la nk sampai ke simpang fraser hill, mmg kitaorang nk kejar masa..sebab nak naik pukul 9 almaklum la...dia kan ada time nak & time turun...kalau korang terlepas time tu kena la tunggu 1jam 20 minit utk time naik seterusnya..mcm jadual yg aku snap kat bawah ni...so klw kot2 korang tingin nak pegi kan...sila la ikut jadual tu yea..xde la buang masa korang nk tunggu.time kitaorang pegi aritu..sampai2 je kat guard ni lampu ijau terus menyala..kira ngam2 je deah drive..sampai situ tros bole naik xyah nk tunggu.aku tgk kt tepi jalan ada ramai yg tgh bersidai2 tunggu time nak naik...
jalan dia..serius cakap memang bengkang bengkok kalah ular sawa...kalau nk banding jalan tapah-cameron yang aku rasa teruk tu kan..jalan nk ke fraser gill lagi la teruk...jalan kecik & sempit.memang pening la...nak sampai ke atas tu....kira dari pak guard nak ke atas dalam 11KM, sampai je kat atas..buka pintu kete aku terus UWEKK..muntah tepi jalan...hahaha..mabuk siot..xtahan aku rasa berpusing2 mcm duduk dalam washine machine.time nak balik pun aku muntah...sampai je kat empangan kuala kubu kuar kete terus UWEK....sekali kuar muntah..bukan muntah HIJAU lagi dah...tapi muntah PINK hahaha...kepada sape2 yg rasa nk g sini bawa bekal minyak cap kapak ye, dalam 5orang yg pegi tu aku sorang je pon yg muntah..damia rilek je...

bila dah sampai atas...aku cakap alamak..ni je ke bukit fraser?? mcm xmenarik je nak stay situ 1 malam...aku rasa fraser hill ni kalau nk pegi better la pegi beramai2 kalau g berdua je memang bosan....sebab memang xde apa pun..stakat clock tower tu je la yg menarik bagi aku...kitaorang pusing2 juga pergi air terjun, pastu ronda2 bli souvenir pastu dalam pukul 2 kitaorang decide nk balik KL terus la..sebab xde apa pun kat situ...suasana kat sana tak la sejuk sangat.. lagi sejuk cameron, & lagi bez gile2 cameron dari fraser hill ni...tapi kot2 kalau korang nk rasa duduk amek udara segar...tenang2 kan fikiran, posing2 ok la...

ok meh la layan aksi gedik2 di clock tower





mak & anak
fraser hill golf club
gile la smart je tgk pic ni ..pandai deah amek gmbr
aksi melompat lagi..suka pic ni
ngan mak2 orang lompat xsedar diri heheh
sesi mencarik souvenir
posing kat playground

walaupun tempat ni xberapa bez...tapi dia jadi bez sebab aku pegi ngan kengkawan yang GILA hehehe..dari start enjin kete sampai la mati enjin kete..asik dok gelak..gelakk & gelak mcm nak mampos...hahah...tenkiu korang..sebab sudi ajak aku sekali...aku always available...(kecuali klw amrul ada xbole la..hik2...) next trip kita ke mana plak?sila fikir2kan...tobat dah aku rasa..ni la 1st & last aku datang sini....serius kata memang xde apa pun yang menarik kat sini...stakat nk posing2 kat banglow2 lama tu ok la..

ada lagi 2 entry pasal fraser hill ni, satu entry kat air terjun jeriau & lagi satu sesi photoshoot kat empangan kuala kubu on the way balik KL..tunggu ek...


30 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

saper2 p fraser hill sure posing kt jam ni..kira mercu tanda la kn...kita dlu p time kecik2 so tk terasa sgt kehangatan..chewahhh tp mmg jln sempit pn..nasibaik kita tk muntak..damia muntah tk?tp suka tgk gmbr korang posing...nk2 aksi melompat

Ena said... [Reply to comment]

cantik la semua aksi lam pic tu.. pandai snap.. lawo semuanya..

maaihhh.. sampai muntah yeh!.. siannya.. ngeri jugakcakap camtu.. akak tak pernah sampai lagi..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

syioknya tgk gmbr nana..cantik!!siaep edit tu.. hehe

eh mmg smart bangetttt gambar yg damia duk kusi lain tu.. i loike berjuta kali!!! :p

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

WAH...sampai jugak ko kesana ek...
eh jap...naper mia tak lompat sekali...heheh

[-suziey-] said... [Reply to comment]

lawak btl aku tgk damia cam heran tgk maknya melompat tinggi..ekek:p

aku slalu confuse antara fraser hill ngn bukit bendera..hahahaha:p

ieda said... [Reply to comment]

seronoknya ke FH nie .. ermm akak x pernah sampai layie ..

biler lah boleh sampai nie .. huhuh

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

menaRik gambar2 uols... i like

mummy_ayu said... [Reply to comment]

best tu jenjalan...!!

SyaNa said... [Reply to comment]

aku pernah gi sekali..mmg xtahan jalan dia..aku mmg tido sana.siyes xde ape.menakutkan ade la malam2 kt sana

best wooo ronggeng ngan member2

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

wah bestnya pi jenjalan denagn kengkawan...cantik2 semau gambo...

atty's said... [Reply to comment]

seumur hidup kty pun lom penah lagi g fraserhill.

gambo semua cantik2..
damia nampak behave je..gudgirl.

Nana said... [Reply to comment]

eryn-ahh jam tu je la yg melambangkan fraser hill..situ je la yg bez pon kan
owh dah lama pegi ek time kecik2 hehe mgm blom tau kehangatan bercuti hehehe

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe kawan saya mmg teror amek gmbr kak..yg pakai bj biru tu,
tu psl gmbr dia xbanyak ada sebab dia je tukang amek gmbr heheh
jalan dia mmg teruk kak sempit gile

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehe tu la..gigih dok edit satu2 sebab gmbr2 seme pkai dslr kan..kena la edit skit kasi cantik
klw pkai kamera bese xde kose nk edit2 dha hehehe

hehe smart kan gambar tu?hasil keja tangan org berseni tu

Nana said... [Reply to comment]

izan-hehe akhirnya..sampai juga
damia malas dh asik2 lompat je kejenya hahha

Nana said... [Reply to comment]

suziey-hehe tu la dia bole usha je kan bukan nk join lompat skali
selalunye dia yg sebok nk suh amek kan gmbr dia lompat

Nana said... [Reply to comment]

ieda-xde apa yg menarik sgt la kak..klw takat pegi blk ari ok la..klw tido sana mmg xde apa pon

Nana said... [Reply to comment]

lyb-hehe tq..seb baik xde button like mcm kt fb kan hahaha

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe tu la sesekali jalan2 ngan kawan2 lain skit rasanya ngan jln ngan family

Nana said... [Reply to comment]

syana-jgn kata malam2 menakutkan..siang pon aku seram
masa pusing2 kat area banglow1 & apartment2 tgk mcm suram je..eii xberani nk tido sana

Nana said... [Reply to comment]

anje-ahh sesekali jenjalan ngan kawan2 mmg bez
hehe gmbr ehsan mr.dslr

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-klw tingin nk merasa ala2 kt oversea bole la kak mai sini...
tp takut xtahan je jalan dia teruk sgt
damia mmg behave..cuma masa nampak playground je dia ngamuk2 nak main

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me honeymoon kat frasers hill :) me stay overnite kat smoke house tu
suka me tgk pic nana pose gedik2..me tak de pose gitu..hubby tak suka :P

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

lama nya tak pgi fraser hill..dah berzaman..tp org kata kat sana sunyi kan

zura@iwan said... [Reply to comment]

duk dgr...tp x smpi2 lg..hehe

Nana said... [Reply to comment]

mama zharfan-owh..animun kt sini ek..smokehouse tu cantik la...
haha hubby u xbagi ek amek gmbr mcm ni hahha..seb baik my hubby sporting

Nana said... [Reply to comment]

fara-ahh..sunyi la..xramai org sangat pon..tu siang2 sunyi tu klw malam lagi la xtau mcm mana

Nana said... [Reply to comment]

zura-heheh klw tingin nk terjah mai la...kena tahan skit jalan dia tu la

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

Kan kekda da kata...jalan dia mmg pening..
kekda pun skali je la pegi..mmg tak pegi dah la kut.. pening gilerrrr

Nana said... [Reply to comment]

kekda-ahh la kak memang pening tp budak2 lain ok je..hahah saya je yg muntah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...