MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, November 22, 2010

hari raya aidiladha - part 1

raya kat KL pun meriah juga tau...nasib baik la umah mak aku depan surau..so memang terasa la kemeriahan nye..tahun ni ada 9 ekor lembu yang ditumbangkan..abah aku plak ditugaskan jadi penyembelih tahun ni..

so lepas orang abes semayang raya seme dah berkumpul kt surau..posing2 dulu ngan lembu apa yang patut...hahah..mana ada orang lain amek2 gmbr ngan lembu..ktorang adik badik je yang gile...ngan lembu pon nk amek gambar..kekekek..dah tu..kata jumpe lembu setahun sekali baru jumpe lembu kan...heheh tu yang jakon tu...

raya tahun ni lg sekali amrul xdpt raya sama...so just wish dalam telepon je la..tu pon dah ptg baru dia bole angkat call..xpela..stakat raya haji je pon kan...xde la sedih sangat dia xde....tp sadis btol la...tahun ni dua2 raya xdapat raya sama...1st time jadi mcm ni tau.

tahun ni mak aku xmasak..mata mak aku xbole kena asap2 ni seme sebab operation aritu kan....jadi kami pakat la adik badik masak rendang ayam, kuah kacang, kuah lodeh & sambal udang
damia & sepupu sepapat.adei..gatal tangan tol adik aku g edit gambo...ada plak sarang spiderman kt tepi tu pehal...dah upload baru pasankali ni aku agk malas nk posing hehe..xbanyak sgt gmbr yg ada muka aku
budak bandar xpernah jumpe lembu..ada ke lembu tu dia kata anjing?hahah....damia..damia
bila orang dah ajar bukan anjing..lembu..dia ckp nembubaju raya damia nenek penang kasi..
kemain tinggi senseng kain mcm nk g sawah je
damia bermesra ngan lembu
pemes lembu..seme nk amek gambar ngan dia
jakon..mcm xpenah jumpe lembu hahah...btol la...setahun sekali je jumpe lembu kt surau ni (gile bolat aku pakai bj nih!)
damia..tak takut langsung ngan lembu..siap gosok2 pale..
balik dari tgk lembu..mcm jauh je umah hehe umah depan surau je ponbersambung part 2...kisah sembelih lembu

22 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

cantik2 dah gmbr nana..hehe

eh kita lg la xde gmbr raya pon.. haha..percaya tak??ekeke

tgh hari dh tukar pakai tshirt..pgi2 kalut ngn anak bila semua gi solat tggl kami berdua je..huhu

Ena said... [Reply to comment]

tu la.. kao ada wat korban dan berkumpul reramai di pagi raya terasa la juga sambut raya..

berani gak yeh damia belai2 nembu tu.. ekekekeke.. takpe la damia nembu pun nembu la.. janji ada bunyi bu kat belakang.. nge

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

wahh behnya...banyak gak gambar raya ko weii..
aku jugak nan ado...sian kan???

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

thun ni org kg buat korban setempat kat umah pak mertua aku.
kat masjid n surau ade tpi spesel sikit sbb ade kebau n also celcom sponsor.
aku terkejut jugak nape ade celcom,ghupe2nyer sbb ade YB sponsor sekali.
meriah yer raya kat kg ko.
tpi aku thun ni beraya tanpa pakai baju raya sbb cuma sehari jer blik sana.

~ana~ said... [Reply to comment]

bkn main lg erk..bergmbr dgn lembu..huh3x..

lia said... [Reply to comment]

hebat giler damia x gerun tengok lembu....

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

hamboi... siap berpart lagik tuh.... mesti byk citer raya haji hari tu kan????

pemes lembu tuh yer.... seme pakat posing... hehehe...

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

meriah la nana! xpe la amrul xde pun, family lain ada sekali..kalu eli ni, laki xde, family pun xde dekat hehe

wahh byk tul lembu..ptt la korang jakun :P

sexy tau bju damia hehe kena pakai inner :P

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

comel bj raya damia :)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ari nengok kat FB..dekat giler posing ngan lembu..kalu ayu pun..nak jugak posing2..he he he...
btw..cantik baju raya damia..

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

berani betui damia dgn nembu.... kalo aliya mau dah masuk dalam kain... hhahahah

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehe tau kan pasal apa cantik>
pastu rajin plak nk edit2 hehe
biar benar model fareeda ni xde gmbr raya hahaha
kita pon sama tenhagari tukar pkai thsirt je

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe tu la nye berani kemain..sampai xmau blk nk tgk nembu

Nana said... [Reply to comment]

izan-heheh aku kan suke amek gambo heheheh
kat kedai xamek gambar ke
hehe
amik la gmbr gula2 ke
aiskem ke

Nana said... [Reply to comment]

ayu-sama la..kt umah aku ada yb sponser sekor lembu...
pergh celcom pon sponser ek bagus tol
kt taman aku mmg meriah skit bila raya haji

Nana said... [Reply to comment]

ana-haha lembu tu pon pelik tgk ktrog

Nana said... [Reply to comment]

lia-hehe lagi dia suka ada la..

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-banyak gambar kak..tu pasal kena part2 hehee

Nana said... [Reply to comment]

eli-ahh mmg meriah skit kt umah kita ni klw raya
heheh mmg banyak ada 9 ekor semenye
hahah baju tu xde innerla..mls nk bli budak2 bukan nampak pon kekeke

Nana said... [Reply to comment]

suzi-tq..hehe baju raya cekci jarang xde inner

Nana said... [Reply to comment]

ayu-lembu tu baik plak dia..
xde ganas2
tu berani tu
eheh tq.baju raya damia nenek dia kasi

Nana said... [Reply to comment]

lyn-hehehe ntah nye heran aku xtakut langsung..dia usap2 lg ada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...