MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, November 15, 2010

Jeriau Waterfall

ok cite kat fraser hill lagi...lepas pusing2 kat mana jalan yang bole pusing kami pon terjah air terjun jeriau..kira dari clock tower tu ada la dalam 6 KM kot.jalan nak ke sini memang bengkang bengkok..kira kar frasil hill ni memang payah nk jumpe jalan yg lurus..seme jalan dia mak aii...sangat mencabar pemanduan..seb baik la..para driver kami ni seme nye cekap hehe...sampai ke kat pintu masuk waterfall tu kena register nama dalam buku mcm cik nana kita ni tgh tulis.masuk free je xde kena bayar

time kt pintu masuk tu diorang tanya la kat pak guard tu nak naik ke waterfall amek masa berapa lama??pak guard tu kata dlm 10 minit jalan kaki sampai la..ok la kitaorang pon jalan la..aku rasa dlm 10 mnt berjalan xjumpe pon lagi air terjun dia..sah..mesti jauh lagi ni...pastu ktorang decide xmau la naik sampai ke atas sebab aku ada nampak tangga2 nak naik ke atas tu..lagipun memasing dah penat jalan hehe so dah malas nk jalan lagi...ada la jumpe anak sungai kecik on the way nk ke air terjun tu...last2 kitaorang benti lepak situ je...

lepak2 situ makan roti sandwich yg aku bawa bekal, pastu amek2 gambar 30-40 keping...pastu kitaorang pon blah...sebab tiba2 damia tunjuk kat batu besar tu sambil kata MAMA..HANTU MA...tiba2 memasing pandang aku...pastu diam...tros deah kata eh..jom la kita balik..takut plak aku dengar damia ckp HANTU...(aku rasa maybe damia nampak sesuatu kot..ye la dah kata tengah2 hutan kan..macam2 la makhluk yang ada...mana kita nak nampak ye x?)


welcome to jeriau waterfall
candidposing dulu sebelum memelakan perjalanan
picnic yg sempoi
3 sekawan
falsya & deahair dia tersangat la sejukkkkkk
nsb baik damia xngamuk2 sebab dia ada ckp nak mandi..tp aku ckp xleh..tros dia diam..celup2 kaki je
masa on the way nak balik ni la tiba2 damia cakap MAMA ada hantu kecik2 ma..sambil dia tujuk belakang dia..masing2 dah cuak...cpt2 jalan g kat kereta
lawa sgt view kat sini
sini pon ada smokehouse mcm kat cameron plak
atas tangga pon jadi nk posing hehhe
ni xtau la aksi lompatan yang keberapa ntah..banyak gak lemak aku aritu asik dok lompat je heheheh

22 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

part hantu tu agak scary lah..mesti dania nampak tu..sbb dia budak2 lg kan...aisehhh

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

hurmm...budak2 mestilah nampak sesuatu weii...
dah la ko ni p seme girl...haihh...minta dijauhkan la weii....

lia said... [Reply to comment]

aku percaya ckp damia he3....

aku suka baju damia, lawaaa... nmpk da ala2 anak gadis damia ni

amyeryn said... [Reply to comment]

gmbr lompat tu..damia pn nk lompat gk tp ibunye yg dh tgi melompat...hehehe

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

alamak damia nmpk antu ker???

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

seronok nyaaaaaaaaaaa....

biasa budak kecik mmg leh nmpk kan

mummy_ayu said... [Reply to comment]

hantu??? scary gak tu..
btw..meriah gitu..kira girls day out la nie..best!!

Hezesuze said... [Reply to comment]

aduaaii sib baik uols tak mandi sakan kan time damia ckp camgitu...huhu

zura@iwan said... [Reply to comment]

budak2 mmg nmpk sstu...kita je x nmpk..tp naseb baik dia x jerit..hehe
smokehouse kt cameron pon ada kan..

Nana said... [Reply to comment]

mama zharfan-tu la nye..dah la dalam hutan..hutan plak bukan sikit2 punya tebal...mmg tebal gile jauh kedalam kan...mayb dia ada nampak sesuatu tp xde plak dia nanges

Nana said... [Reply to comment]

izan-ha..tau xpe..dah la kami seme pompuan2...tu yg cpt2 blah tu bila dia ckp mcm tu

Nana said... [Reply to comment]

lia-hehe aku mmg percaya juga tu psl lepas damia ckp mcm tu aku tros blah..
hehe aku suka kasi damia pkai bj ala2 budak besar..xmau nmpk dia bb2 sgt

Nana said... [Reply to comment]

eryn-damia lompat juga..tp xtinggi hehehhe

Nana said... [Reply to comment]

lyn-ahh 2x dia cakap
mula2 dia kata hantu..
pastu dia kata hantu kecik2 ntah2 anak2 hantu kot ehhe

Nana said... [Reply to comment]

fara-ahh btol tu..diorang mmg bole nampak menda2 tu

Nana said... [Reply to comment]

mummy ayu-ahh scary..time dia ckp tu tros meremang bulu roma
ahh mmg girls day out la ni hehehe

Nana said... [Reply to comment]

kak heze- xde makna nak mandi kak..tersangat2 sejuk celop kaki pon dah jerit hehe

Nana said... [Reply to comment]

zura-ahh dia rilek je sambil dia gelak2 masa dia ckp ada hantu kecik2 tu, seolah2 mcm hantu tu kejar2 dia

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

antu kecik?antu blkg batu?ayohh baper byk antu damia nmpk nih?huhuhu..seram giler..weh,aku pon sure muntah pink klu naik sini

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

cantik la baju damia tu sebijik cam baju mak dia...ada cardigan lagik

Nana said... [Reply to comment]

zt-ha..tu la 2x dia mention hantu..dah ler kami dalam hutan tebal...mcm2 dah fikir
serius la wei..pening yg amat

Nana said... [Reply to comment]

anje-hehe tq..baju bli kt reject shop je tu..situ banyak baju2 budak2 yg nmpk mcm bj org besar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...