MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, November 25, 2010

jiran..

sebab apa tetiba aku nak wat en3 pasal jiran...sebabnye aku sangat2 la kagum dengan syana baca kisah dia berkonvoi bersama jiran , seronok aku baca...beznye kalau aku pon dapat rasa mcm tu...baik ngan jiran2 bole g jalan sana sini bersama. masa aku duduk rumah lama dulu merasa la juga..ada jiran2 yang bez, yang mesra..g piknik sesama kat PD, merasa la juga dulu aku..ada jiran2 yang rapat..

tapi sejak aku abes sekolah tingkatan 5 & pindah rumah yang skang ni aku duduk, xde dah rasa mcm dulu lagi...jiran2 kat sini masing2 buat hal sendiri..caya tak aku cakap?jiran sebelah kanan umah mak aku, langsung ktorg xtau sape nama dia walaupun ktorg dah duduk sini selama 5 tahun time tu..malah smpai skang ni..jiran tu dah pindah pon ktorg langsung xtau sape nama dia..

kalau nk cite pasal jiran2 yang hampeh...memang banyak la..bukan niat nak kutuk...tapi sekadar meluahkan perasaan..jiran sebelah kanan aku ni keje bagus ( dah pindah dah pon) xpernah bertegur sape ngan orang tua aku...walaupun bapak aku penah nk cakap2 ngan dia tp dia buat xlayan je...mcm hina sgt ke ktorg ni kan...tau la ko keje bagus....tp xyah la nk blagak sgt...time aku kawen, mak bapak aku jemput dia dtg..dia mmg xdatang...dari pagi sampai abes kenduri..dia duduk dalam umah pastu tak bagi anak2 dia kuar main...abes kenduri aku nampak dia kuar umah sambil bawa bantal & selimut masuk kete...xtau la mana dia nak tido...

jiran selang 2 buah rumah belah kanan plak..ada aku cite kat blog aritu..pasal anak beranak yang suka2 hati je blok jalan orang...aku ingatkan aku dah sound anak dia aritu diorang dah serik nak block2 orang dah..hampeh...skang ni..dia buat balik....block jalan orang...dah la..malas aku nak sound dah...

jiran selang sebuah rumah blah kiri plak...laki suka komplen...adik aku balik kul 12 malam naik motor, dia bole kuar pastu sound bole tak lain kali matikan enjin sebelum sampai rumah???bising..anak nak tido katanya...hello..aku pon ada anak juga...ekzos moto adik aku tu xde la kuat mcm bunyi meriam buluh...

pastu gate umah mak aku agk bunyi bising skit..bila terhempas..& berlaga dengan gate tu..bese la kan..bunyi gate..tu pon dia komplen...bising anak nk tido...adoi...mcm dia sorang je ada anak kan...damia tido ok je..xde pon terjaga bila dgr bunyi pagar tu...siap dia sound kt abg ipar aku lagi..suh letakkan span (siap bagi span tu..kat abg ipar aku suh bubuh kat gate) malas nk panjang cite..bapak aku oter camne ntah gate tu xde la bunyi2 lg skang..

pernah juga kawan amrul anta amrul balik kul 12 gitu...kawan dia benti depan umah nk turunkan amrull sekejap je pon...dia bole kuar...sound bole tak tutup enjin kete tu??bising...adei...aku angin btol la..xmau bising dok dlm hutan la...anak2 dia tu buat bising tendang2 pintu setiap kali time magrib xde plak ktorg komplen...bese la tu hidup berjiran kena la tolak ansur kan...

tu blom lagi dengan pangai dia yang suka start enjin kete dekat sejam..dah la kete dia parking kat dalam & ekzos mengadap pintu umah mak aku...dia xfikir ke asap enjin kete dia tu bahaya bole memudaratkan kesihatan orang?setiap hari panas enjin kete...& bila dia start je kete bapak aku trs ttp pintu umah...bahaya wei..asap kete tu kita dok hidu je..ktorg langsung xde komplen pon...seme menda2 yang dia buat...tapi kalau dia..cepat je nk komplen itu ini..haih...benci aku...seb baik la maid dia baik..suka bg makanan kt ktorg...hehehe...

haleeda ni jiran aku...rumah dia selang 4 buah rumah dari rumah aku
baik orangnye..dah lama xnampak kak lin last nampak dia masa mak dia meninggal dlm 2,3 minggu lepas
korang ada ke berjiran ngan selebriti?

21 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

kalo citer psl jiran ni, mmg mcm2 peel...ada yg ok ada yg tk ok..kt umh mil, jiran2 jenis wt hal sendiri...mcm tkmesra gtu..kalo jiran kt gombak smua mesra agaknye sebab mamaku mesra kot...ekekkeke

melampau la jiran yg sound2 gtu tu kn..mcm die sorg ada ank...bab jiran yg suka parking kete suka2 ati tu mmg geram..rs nk bakar je kete nye..baik kt keramat and kt gombak..menyusahkn org

Ena said... [Reply to comment]

SAMPAI CAMTU SEKALI KAN.. DOK BEJIRAN KENA LA GIVE & TAKE.. MANER LEH SUKA2 JEKK SOUND2 ORG.. SENDIRI BUAT TAK PE PLAK.. ISHHH!!


TAK DE LA PLAK JIRAN NGAN ARTIS.. AKAK MINAT GAK KAT HALEEDA TU.. SUKA DENGAR DIER NYANYI LAGU APA TU... ALA LUPA LA PLAK.. HIK2..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hehehe sakit jiwa la kalo ada jiran yg suka hati je nk tgur itu ini..nyampah weiii.. cer lain kali nana sound dia plk time dia pnaskan enjin tu.. haihhh

berisi la haleeda ni skrg..dlu mmg suka tgk dia blkaon..lmah lmbut tergoda je dgr cra dia ckp..

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

haha
khusyuk aku baca nana
nak2 part jiran keturunan syed unta yg blok jalan umah ko tu.
tu arr..
last - last gmbo haleeda kuar situ.
ape kaitan..
ahahhahaha
sengal jer.
tpi jiran yg sound anak tido tu..
aku rasa dia sakit mental kot?!
huhuhuhuh
btw,aku rasa jiran2 ko sume mental!
abis citer!
yg tak semenggah la.

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

panjangnya citer ko...tak tercapai dek akal nak baca ni...hehehe...

atty's said... [Reply to comment]

overnya jiran ko nana..sampai nak drop kan amrul kejap je , itupun nak tegur..

kty pun ngn jiran2 tak kenal ..lagik duk flat ..manjang bertutup je pintu,kalo tak tutup kang , ada ler bangla jual carpet le bagai.

zura@iwan said... [Reply to comment]

aku lg la..duk umah flat..umah aku lak ujung sekali....mn ada nk bjiran sgt....kuar2 umah jumpa lift trs..hahaha....

Hezesuze said... [Reply to comment]

mak aii pjg lebar citer ko sal jiran ni kan nana hehehehe

ermm akak xde jiran tetangga yg ade duk sebelah ruman nie sumenye makcik & pakcik belah ayah weols huhu so xde masalah jiran hehe

SyaNa said... [Reply to comment]

bongok oh jiran ko
hahhaaa
aku jiran2 sume sekepala..tp sekepala ngan syarul la
aku folow jek
kalo dia xde segan2 gak aku

xpernah lg kot jiran ngan artis

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

oh, berjiran dgn haleeda rupanya.. kelassss.. nmpk chubby lah dia kan..

Nana said... [Reply to comment]

eryn-owh ada gak ek jiran ygs uka bloking mmg bongok selfish btol kan..pancit je taya kete dia tu ehee

Nana said... [Reply to comment]

ena-ahh kak nyakitkan ati je...xtau la nape malang dpt jiran mcm tu

Nana said... [Reply to comment]

fiza-masalahnye kkita xmau carik gaduh la ritu dah sound jiran bloking
grm gak nk sound sebenanrnya
ahh dah berisi
ati senang hehee

Nana said... [Reply to comment]

ayu-haha gamabr haleeda tu kasi en3 aku bergambar hahah xsedap lak wat en3 ksong

Nana said... [Reply to comment]

ahh mmg sengal wei syed tu suka2 mak bapak dia je blok org

Nana said... [Reply to comment]

izan-hehe geram wei
luahan perasaan ehhehe

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-over kan?sikit2 dia komplen bising

Nana said... [Reply to comment]

zura-aku rs lg bagus gitu
xde org nk sound2 kan

Nana said... [Reply to comment]

kak heze- ehehe tu la
terpanajng lak en3 jiran hampeh ni hahaha

Nana said... [Reply to comment]

syana-mmg bongok kan?nyampah aku

Nana said... [Reply to comment]

alycia-ahh chubby kan hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...