MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 26, 2010

muke ensem tp ketiak berbau! errk!!


hadei..aku sendiri pon geli ngan gambo ni hahaha apa kes??...xde aku ada satu masalah ni nak share & nak minta pendapat korang juga..niat aku bukan nk kutuk2 dia ke apa..cuma nak cari jalan penyelesaian yang mana boz pon penah tanya aku..boz suh aku fikirkan..cara yg terbaik utk kita kasi hint2 kat dia yg badan dia berbau

kat opis aku ada sorang manager singh, masalah utama dia tu la...BADAN BERBAU...masyallah..hangit...pekat..likat..nak muntah korang..nak2 kalau dia kuar g k4 time lunch hour..sekali kang bila dia masuk opis balik adei..pening menusuk ke kalbu la...menangkap ke otak bau dia tu..

dia dah la jalan kaki dari opis ke k4 (dapat bayangkan x? tenghari panas2 terik tu berjalan dekat 30 mnt pergi balik) dah smpai opis lak ekon....bila dia masuk umpaman angin bayu yang menghembus eh bukan angin bayu lagi dah..dah rupa angin topan yang membawa bau dia dalam opis...seme dok tahan napas...

ada yg kasi idea suh bg dia present satu set deodorant, tp nanti takut kecik ati plak orang tua tu...mesti dlm ati dia kata eh ketiak aku busuk ke? diorang kasi aku deodorant ni (yes!! memang pon bukan takat busuk, hangit lagi hahaha..) so rs mcm xsedap plak kan..takut terkecik ati..

nak ckp direct?sir u nye ketiak masham la..u xpakai deodorant ke?sanggup ke nak ckp face to face gitu?hahahha....

nak tulis surat layang??ok juga kan?kepada sir yang ketiak masam...harap2 u pakai deodorant bla..bla..bla...eh mcm kejam je hahaha...

jadinye..apakah penyelesaian atas masalah aku ni??nk tunggu dia benti lambat lagi..dia benti settle la masalah hahahhh...gile jahat!

penah dlu masa abes skolah keje kt tmpt lama..sorang mamat ni ensem sungguh la..cair klw tgk...sekali terkena shif aku ngan dia..tobat....kena plak tmpt aku duduk tu kira bawah dia & dia plak rajin la dok kenen2 kat aku nk kenalan2..sekali dia tongkat tangan depan aku errk....sesak napas...seb baik koje kilang tu pakai mask...tu pon menusuk lagi baunye...sampai org gelar dia lipas mati la..sebab bau badan yg kuat tu

aku agak diorang2 yg ada masalah badan or ketiak berbau ni xsedar la kan badan diorang tu berbau...tol x?kalau lelaki badan berbau ok lagi beb (walau pon xok) tapi kalau pompuan badan berbau...eii..idok ler..cepat2 la carik deodorant...kalau dah pakai deodorant pon bau lg..ko makan je la deodorant tu..hahhaha...

35 ribu orang memberikan idea bernas:

BUNGA said... [Reply to comment]

hehehhee.. lawakla pulak..
kasi jer la surat layang kat dia.. kot2la dia tersedar..:P

.:mama dhia:. said... [Reply to comment]

penah gak ade pengalaman cam ni..
member sebelah work station jer...
bile die menghampiri, fuh bau die..
cam nak muntah...

nak cakap serba salah..
jd tahan je la...
huhuhu...

(sib baik dah pindah bahagian..hehehe)

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

emm..hadiah tu ok gak..pos la..tak yah letak nama pengirim..kalu dr ofis, sure dia tau org2 ofis yg bg..hehe..

penah jumpe pompuan yg berbau,huhu!suaminya tak terasa apa2 ke ek..ntah la.. ;p

moga en singh ada kesedaran..hehe

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ketiak aku dah kena banned deodorant
last aritu doktor warning jgn pakai lagi kalau taknak kena bisul lagi!
huuuuuuuuuuuu
makanya aku bwk jerlah bodyspray ke hulur ke hilir
bila lupa bawak..
nasiblah...

SyaNa said... [Reply to comment]

aku pernah dulu kt hostel
roomate aku ketiak hangit gile
aku suspek dia byk bulu tiak tu yg bau gile
smp ke sudah xckp ape pn
kalo dia dtg tu mmg tahan napas la

susahkan nk tegor.takut org kecik ati.
tapi bg surat layang ok kot.at least dia xtau sape bg & dia pn x la malu sgt kan..surat layang tu letak sekali set deodarant

Myra Jay said... [Reply to comment]

Sis, situsi sama cam member opis, dah ler dok bhgian sales,sekali lalu bau sekmpg, aiyakk, mmg xtahan ler, takkan dia tak tau..
Penah terfikir nak bg adiah deodorant tu kt dia, mayb sbg besday persent..

zura@iwan said... [Reply to comment]

haiyakkk...kalu aku sure nk muntah gk....kasi dia surat layang la weyy...kalu ada org yg berani sindir2 ok gk..hehe..

Cik Jue said... [Reply to comment]

HE TAK TAHULE..NAK BUAT CAMANE KAN..TAPI YNAG NYATA CIK JUE MEMANG ALLEGIK NYE BAU BADAN...PENING TUE..KASILAH HADIA BETUL CKAP ZURA@IWAN TU..KASI SURAT LAYANG TAK PUN KASI PERLI2 SIKIT

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

ha...ha...ha...tak boley bla la harap muka je encem tapi berbau kita dulu kat opis ada gak orang camni, pelik tak kan dia tak terasa sendirikan badan dia berbau..

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply to comment]

bgjerlh surat lyg tuh n bg adiah perfium n deadorant sekali..tp rasa pemkananpun ye gk wt bdn bau

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

hadoilah nana.... baca entry nih bg akak gelak terbahak2 tau....

nak bg hint depan2 takut dia terasa kan??? elok ar bg surat layang tu... dia tak tau sape bg... nnti dia prasan sdiri la kot???

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

tahniah damia TOP 20 contest baby ibu
http://babyibu.blogspot.com/2010/11/top-20-gaya-si-comel-berhari-raya.html

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

pstt...aku repot kat manager tu kang...tak kira tak kira...hehehe

mummy_ayu said... [Reply to comment]

uih..kalu muka encem..tapi busuk buat apa...
btw..anda menang lagi kat sini..
http://umidanishku.blogspot.com/2010/11/pemenang-nya-adalah.html
TAHNIAH!!!

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

adehh..kes ni mmg payah,nk bukak mulut kite ni penuh sopan santun kan..hmm..pki mask la weh

mama tisya said... [Reply to comment]

kdg2 ada yg leh trima ckp direct tp jrg2 bole trima..kekeke...kalo kwn rpt bole la ckp direct tp kena pk gk..tp ok per bg adiah tu...kekekeke

mmg tk tahan la kalo org yg jenis bdn cpt berbau ni..rs nk pitam...

Nana said... [Reply to comment]

bunga-kan?hehe klw kasi surat layang bukan dia tau sape pon hehee

Nana said... [Reply to comment]

mama dhia-hehehe yeke...adei pening kan

Nana said... [Reply to comment]

and-hehe gud idea
kdg2 org badan berbau ni
dia xsedar pon
badan dia bau busuk kan

Nana said... [Reply to comment]

ayu-yeke..xleh pkai deodorand dah...xpela
jgn wat aktibiti2 yg keluarkan byk peluh la klw gitu hahahha

Nana said... [Reply to comment]

syana-heee..popuan tiak busuk adei
rejek! hahahah
ok gak idea tu
bole la nanti propose kt boz haha

Nana said... [Reply to comment]

myra-hehe klw kita kasi adiah tu sure dlm ati dia fikir
mesti tiak aku busuk hahaha

Nana said... [Reply to comment]

zura-ada gak mlt lantang sindir2
hangit la
pahit la
tp dia mcm xde perasaan je
ahahah ke dia xtau
org ckp tu kat dia

Nana said... [Reply to comment]

jue-hee pening kan
dah ler sigh
keturunan bangla2, india mmg sah la bau badan kuat

Nana said... [Reply to comment]

anje-kita rs gitu la
org yg bdn berbau
mmg dia xsedar
badan dia berbau

Nana said... [Reply to comment]

wan-yes..stuju
dia tu kuat makan rempah
smpai bila kencing pon
mlekat bau rempah kt toilet hahahha

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-hehehe kami poning kak..bau badan dia
sungguh xselera! hahahaha
ok good idea tu
nanti nk try wat hahaa

Nana said... [Reply to comment]

anje-hehe tq ek kasi tau

Nana said... [Reply to comment]

izan-hahah sila la..dialu2kan
sng keje aku hahaaaa

Nana said... [Reply to comment]

ayu-alamak tq..hehe

Nana said... [Reply to comment]

zt-haha xde jerebu xde asap
tetiba nk pkai mask
kang org kata tak btol

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hee agk2 ada ke org bole terima klw kita cp direct hehehe
nk ckp pon xberani hahaha

armouris said... [Reply to comment]

info tentang badan berbau di SIHAT SELALU - Badan Berbau

mrfrogos said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
mrfrogos said... [Reply to comment]

sy gune prdk perspirex,memang bgs lawat lin ini untk mklmt lnjut

http://mrfrogos.blogspot.com/2010/12/tangan-berpeluh.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...