MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, November 3, 2010

Mydin Mall @ subang

ni plak kisah persiapan utk cari barang2 amrul utk kusus, haih...dah supe bli barang anak2 utk masuk asrama..oleh sebab amrul cakap baju2 or kasut2 yang bakal dia pakai utk kursus ni bakal jahanam..kira barang2 ni semua pakai buang je kan...amrul pon ajak g shopping kt tempat yg paling murah sekali..

ha...kalau paling murah mana lagi..MYDIN la kan...tiba2 aku teringat aku penah baca dalam paper pasal kisah MYDIN terbesar dalam malaysia kat subang.amrul kata xpernah plak tau ada mydin paling besar..so kitaorang pon main redah je g subang, on the way tu call kawan tanya kat mana mydin ni..seb baik senang je jumpe, dekat belakang summit usj je mydin ni

bila dah sampai aku tgk kt depan dia tulis MYDIN MALL..wah baru aku tau mydin pon ada mall dia sendiri hehe..ok la..besar mydin ni ada 3 tingkat, siap ada foodcourt mcm shopping mall yg lain.barang2 tu memang murah la kan...pastu semua barang yg amrul carik semua ada kt sini kecuali kasut putih & baju melayu hitam je.

ni dia antara list barang2 amrul yg kitorang g carik kt mydin aritu
1. kasut hitam, & kasut putih
2. stokin hitam & stokin putih
3. tshirt putih berkolar & tak berkolar+singlet putih
4. baju batik (dah mcm yb je nk kena ada baju batik heheh)
5. kemeja putih lengan panjang & lengan pendek
6. 2 helai suar slack hitam & suar trackshuit
7. baju melayu hitam butang 5 (2 hari round cari baju mlayu baru jumpe!)
8.pisau cukur

haih...banyak lagi la xingat dah aku..klw tgk list barang2 ada la satu kertas A4 tu amrul tunjuk.gini la dah naik pangkat sarjan kan kena la kusus, tp bukan kusus biasa2..kalau dengar amrul cite sedih aku nk cite kat sini...dia lebih kepada ragging la..isk...tak sanggup nk cite..antara menda2 yg bakal dia kena buat nanti...sian laki aku...

besar kan?dengar cite klw time raya orang2 luar KL sanggup datang sini nk soping.

pilih jgn xpilih
ops..lupa sabtu hari tanpa plastik..dah tu selonggok seme dalam troli & campak je dlm bonet kete hehehe...
kami peneman setia sarjan amrul 2 hari berturut2 mencarik kelengkapan utk kusus

22 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

tu la ada member ckp gk kt subang mydinnye beso..tktau pn..heheheh..yg tau mydin ada kt kl yg nk p masjid jamek pastu lg 1 kt selayang...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

pun tak pernah sampai..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me selalu gak pegi cni masa me kat msia..memang besar mydin ni :)

zura@iwan said... [Reply to comment]

bosarnya mydin kt subang ni...hehe..

teruk arr nnti kena ragging...nek pgkat mmg byk kena g kursus la kan..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

tahniah katn sarjan amrul ..nana aku suka sopping towel kat sini .. cantik2 murah2 jenis towel yg besar tue ...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hahhaha betol2 mcm nk msuk asrama pulak dah..wakakaka

Adyshariz said... [Reply to comment]

yelah nana..member aisha pon selalu shopping sini, murah n besar katanya.. penah smpai skali jer..maklumlah kalau hari keje, jln ke situ jammed tak hinggat..

SyaNa said... [Reply to comment]

luas ek??
sbb selalukan mydin mesti sempit2
kalo murah mmg berbaloi la

Hezesuze said... [Reply to comment]

adeehh!! tak pernah lagi terjah mydin tu uols...huhu

ok ke barang2 dia?? kalo murah haruss weols terjah nie ahakss

ita cutevirus said... [Reply to comment]

memang besor...
pernah jejak sekali je..
pastu serender... penat jalan.. ehehhe

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

2 kali pergi sini masa belum kwin
ni kes sakit ati berjln kat sunway tpi ramai makhluk
pastu jln sini pun sama.
hauauaha
tpi mmg best sini sbb masa memula buka,foodcourt dia mkn sedap2

Nana said... [Reply to comment]

eryn-kita tau pun pasal baca paper tahun bila ntah yg ada pasangan suami isteri mati eksiden masa nk g soping kt mydin subang.
mydin kt jalan tar tu banyak yg xlengkap la itu xde ini xde...kat mydin subang ni seme ada
mydin selayang xpernah pegi plak

Nana said... [Reply to comment]

mummy ayu-hehe xpe2 pasni dah tau kan bole terjah

Nana said... [Reply to comment]

mama zharfan-owh penah pegi ek kita baru 1st time jejak ni..besar kan..selesa nk soping

Nana said... [Reply to comment]

zura-ahh memang besar..
amrul ni mmg dah abes kursus tinggal pakai pangkat je
tp yang pakai pangkat sarjan ni special sikit lepas je settle pakai pangkat diorang ada orientasi dekat 3mgu a.k.a kursus juga la tu

Nana said... [Reply to comment]

diana-tq...ahh tgk towel dia banyak sgt choice lawa2 plak tu

Nana said... [Reply to comment]

fiza-tu la nye klw tgk list dia mak aii kalah budak nk masuk asrama seme nye ndak kena ada

Nana said... [Reply to comment]

adyshariz-ahh mmg luas mydin ni selesa la xmcm mydin kl sempit pastu nk pilih2 barang pon payah klw orang ramai.
btol jalan situ mmg jem la..nak2 depan summit tu

Nana said... [Reply to comment]

syana-ahh mmg luas wei...aku rasa mcm g tesco & k4 je dia nye selesa tu...klw kt mydin kl tu bersesak2 berlaga2 bontot kan sini sgt2 selesa
harga tu memang murah la..siap ada pasaraya lagi kat tingkat bawah

Nana said... [Reply to comment]

kat heze-so far barang2 kelengkapan paling murah tu saya rasa kat mydin la..tp kalau barang2 groceries tu xsure la plak

Nana said... [Reply to comment]

ita-hehe.tu blom pegi OU lagi...lagi la xlarat jalan..sampai skang xpernah tawaf sampai abes Ou tu

Nana said... [Reply to comment]

ayu-ahh..banyak tmpt makan bez2 kat sini..aritu aku pegi pagi so banyak kedai2 kt food court xbuka lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...