MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, November 10, 2010

princess tembun

ari khamis lepas kan aku cuti...tiba2 x-sil aku yg duduk kat satu taman ni sms..suh makeup kan puteri tembun (anak buah aku..)dia ada show kat sekolah katanya...berlakon jadi tuan puteri.x-sil aku ni memang xreti la nk makeup2 +dia plak masih dalam pantang bersalin kan bb dia yg meninggal yg aku cite aritu...

hehe...lawak la..aku ni bukan la reti makeup2 sangat stakat utk hias muka sendiri tu bole la kan...xpela..kata pun suh makeup kan budak2..mana la diorang tu reti nk komplen kan..kasi merah skit pipi kiri kanan...dah lawa la tu bagi budak2 ni kan hehehe...

adei..kata pon makeup budak kan..sekali tang pakai eyeliner yg liquid punya...zass...comot bawah mata..kejap2 zass comot atas mata hahaha...berapa kali dok lap2 eyeliner yg comot tu..tu blom masuk pakai maskara lagi...kejap2 mata dia gerak abes comot...hahaha..mencabar sungguh nk makeup budak2 ni..mcm mana la cikgu2 makeup kan anak2 murid yg ada show kt sekolah tu kan..heheh ni baru sorang..kalau 10 orang mau pingsan cikgu...

after make over yg xseberapa hehe...aku xpakai celak bawah mata & kening sebab aku sendiri pon mmg xpakai..
kemain ko..over tol posing mcm model hahaa...
close up skit
sebab apa x-sil aku panggil dia puteri tembun?korang tengok je la sendiri badan dia besar mana...baru darjah 3 ni..dah besar bagak mcm gini hahaha....makan nasi 2 pinggan kalah aku...
ni aku cilok gmbr anak buah aku kt skolah cekgu dia tag, xsusah pon korang nk carik dia mana satu, carila budak yg paling tembun sekali dia la tu ...hahah..... wah..jgn memain budak2 skang seme dah ada pesbuk kan...
anak buah aku ni anak kepada abang aku ngan bekas isteri dia...anak yg paling bongsu sekali...setiap kali kalau ada nyanyi2 ke konsert ke berlakon kat sekolah ke sure cikgu selalu pilih dia heheh...pasal apa?ntah..sebab comei kot badan debab2 gini kan...tapi ada ke princess badan debab2?hahaha....

p/s : korang g keje makeup x?aku stakat pakai bedak, blusher & lipstick je...aku makeup kalau g orang kawen ke dinner ke tu je la aku makeup...he...bukan apa sebab xreti sgt kan pastu mmg malas...nk godek2 muka depan cermin takut lambat g koje...

21 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

aduila siap posing mcm model..wakakakaka tp suweet je muka debab dia..

kira princess debab tapi comel la ni :p

Ena said... [Reply to comment]

heheh..

tak pe.. kecik lagi.. debab la comel.. kalo dah besar debab tak leh la nak join kan!.. sweet sangat..

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

mak sedara yg kejam ni ekekke...tp kan kalu letak celak/eyeliner confirmed lagi naik seri..sbb eli dh penah tgk 2org bdk ni.muka dia biasa je, tp bila dia pakai benda alah tu, perghhhh cun melecun!

mama tisya said... [Reply to comment]

princess tembum yg comei...tringat citer DOTTIE kt astro...

kita pki bedak & lipstik je...dlu2 rajin la pki eyeshadow & blusher tp skarng mls...:)

Gieyana said... [Reply to comment]

tembam pon comeyy gak...:D
pandai ko mekap yer..

[-suziey-] said... [Reply to comment]

bole tahan gk ko mekap..pandai gk..hiks..aku g keje mmg xmekap algsung..lipstik pn xpakai..nothing..cream safi je..hahaha

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..bukan main lagi princess2 tu semuan...
ayu gie teja make up sikit jer..tapi balik teja..abis sudah..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

wah sweet & bergaya semua preety princess tu kan..

Hezesuze said... [Reply to comment]

wah wah wah camni bleh arr make up kan akak....huhuhuhu

zura@iwan said... [Reply to comment]

pandai ko make up beb..aku x pndai da...haha.....

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

hehe..comel!
dottie tu tembun2 pun dpt gak berlakon, hihi =p

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

comey nya pwincess!! hehe

Nana said... [Reply to comment]

fiza-haha tu la pasal padahal xsuh pon dia pose mcm gitu mmg over debab ni kekekek

Nana said... [Reply to comment]

ena-haha tu la kak saya ckp kt dia nanti besar2 debab mcm gini sape pon xmau..aritu diet kecik skit..pastu diet kemana..naik blk

Nana said... [Reply to comment]

eli-heheh kita buh eyeliner hok liquid celak xboh sebab xpandai nk pakai..
mmg kompom pkai je celak naik seri kan

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hahah kan sama mcm dottie...sama la kita dlu2 rajin gak nk makeup g opis tp lama2 dah malas nak2 bila dah jadi mak org lagi la malas ehehe

Nana said... [Reply to comment]

gie-haha aku men blasah je wei...ala kita kasi kaler2 skit budak tau apa kan..tu dah lawa la di mata dia tu hehe

Nana said... [Reply to comment]

suziey-hehe ala wei aku main taram je tu payah tol nk makeup budak2 ni..
ha..cara mcm ko la baru la natural beauty tak gitu??hehe

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe kita malas pkai eyeshadow xde masa...kang lmbt g keje tu mls makeup

Nana said... [Reply to comment]

anje-tu la..kemain seme bergaun2...bole melaram kt skolah sape xsuka kan

Nana said... [Reply to comment]

kak heze- adei...diri sendiri pon xpass kak hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...