MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, November 4, 2010

syawarma raihani - the best kebab in town

sape pernah makan kebab kat jalan TAR ni?aku mula2 makan kebab ni masa darjah 6, time beli kain ngan kakak utk wat baju raya, mesti singgah beli kebab ni.dari dulu sampai sekarang..memang setiap kali datang JALAN TAR mesti singgah beli & setiap kali nk beli kena q mesti panjang.

so far ni la kebab paling sedap aku pernah makan xde tempat lain lagi boleh challenge.nama dia kebab syawarma raihani, harga kebab RM3.00 kalau pakai roti pita RM3.50 dia nye daging tu terasa rempah2 perap tu pergh..maveless susah nk describe mcm mana sedap dia..

kedai ni btol2 opposite ngan Colosseum & btol2 depan kedai kain Umang-umang
tengok q punya panjang..1/2 jam aku q baru dapat kebab
abg tu tgh dok potong2 daging
aku sorang makan 2 biji kebab.sedap gile ok..tak tipu
lepas g bli kebab misi seterusnya mencarik baju melayu hitam yg ada 5 butang kat jalan TAR jenuh pusing nk cari baju melayu yg murah xjumpe...seme nye seratus ke atas.amrul ckp xmau bli mahai2 sure baju tu akan jahanam time kena ragging nanti.
meriah plak jalan tar ada bazar2 sempena deepavali
damia minta belon upin & ipin plak..pantang nampak belon2 tu mesti nk bli
alamak sape la belakang damia tu terkantoi plak perut dia kan hahahah
puas meround jalan tar xjumpe baju melayu murah2 last jumpe kt bazar kat chow kit RM70 je sepasang.huh...jenuh...2 hari mencarik baju melayu..dari mydin subang ke mydin jalan tar, ke giant permata, ke hari2, ke pandan capital seme xjumpe kaler hitam butang 5

22 ribu orang memberikan idea bernas:

Hezesuze said... [Reply to comment]

suke kebab ayam...huhu

eT said... [Reply to comment]

best eh...leh try la pasnih..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

gigih ko snap kat jalan TAR..sampai kantoi adik perut b...i tu..kalu dia baca blog ko...alahai..he he he

Lyana said... [Reply to comment]

haahhaha..tergelak aku tgk perot terkantopi tu...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

ramai org citer kebab femes nieh .. tp aku asal pegi sini tak jumpa pun kt belah mana nana???

Ena said... [Reply to comment]

akak selalu la dok lalu depan tu tapi sampai skrg tak pernah merasa tapi memg tau dorang cakap sedap! akak malas nak beli sbb tak larat nak Q pepanjang.. mrmm

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, kita pernah mkn..sedap gile kan..tp kita suka roti pita...

mama tisya said... [Reply to comment]

pernh try gk tp tk brp kena ngan tekak kita..stakat ni suka kebab melawati yg dkt au2 tmpt psr ramadhan tu

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-saya jarang bli kebab kt tmpt lain heheh...

Nana said... [Reply to comment]

et-heheh klw ikut tekak saya mmg bezz la...bagi saya ni kebab yg paling sedappp

Nana said... [Reply to comment]

mummy ayu-hehehe time snap tu kt tmpt bli belon org xbape sesak sgt..
bila dah snap kan baru pasan tgk budak tu terkantoi perut muncit hahahaha

Nana said... [Reply to comment]

lyana-hahaha tau xpe..masa dah transfer gmbr dlm pc baru pasan eh mana plak dtg gambo budak perut buncit tu hahaha

Nana said... [Reply to comment]

diana-hhehe kebab ni dah lama dah wujud..rasanye dari tahun 80-an lagi...bagi aku mmg sedap...& aku penah jumpe kawan2 yg pernah makan kebab tu & ramai yg ckp sedap

kedai dia kat kamdar lama skang ni kedai tu dah tukar jadi umang-umang dekat2 ngan colleseum

Nana said... [Reply to comment]

ena-heheh klw akk nk bli jgn bli time lunch bli awal2 pagi xramai orang kak..memang sedapp gile

Nana said... [Reply to comment]

ana-heheh sedap kan?akhirnya jumpe juga orang komen pernah makan kebab ni...pita mahai 50 sen hehehe

Nana said... [Reply to comment]

eryn-owh kebab melawati tu banyak branch kan kt setiawangsa pon ada & kt taman melawati pon ada
kdg2 klw lalu kt setiawangsa tu singgah juga bli not bad kebab dia
tp bg kita kebab kt jalan tar tu paling sedap pernah makan

lia said... [Reply to comment]

ha3 aku tgk jer gerai, x baca g n3, aku da tau kat mana... mmg superb okeh kebab kat c2...

Nana said... [Reply to comment]

lia-hehehe ko tau ek kebab ni..xde port lain situ je la kedai dia hehehe
tu la pasal superb gile kan kebab dia

Wan&Syazz said... [Reply to comment]

haha
pasal perut tu kena censor skit
kalo org tuan punya bdn tw
tp kelakar plak
hihi

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me pun suka kebab!! tp me suka kebab yg roti pita ajer :)

Nana said... [Reply to comment]

wan-haahah tu la pasal xcakap lebey2 mana tau kot tuan empunta badan blogger juga ke..tetiba termasuk sini kan mau terkujat dia tgk gambo dia tu hahahha

serius xperasan masa amek gmbr...masa tgk balik gmbr dalam kamera pon xpasan dah transfer dalam lappy baru nampak besar skit kan hehe

Nana said... [Reply to comment]

suziey-sama la...tapi roti pita tu tgk jenis kebab juga..tp kebanyakan org jual kebab mmg pakai roti pita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...