MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 26, 2010

tanda2 korang dah gile blog!

Terjumpa pulak fakta ni..kat blog bardbahtiar.. sesambil aku baca sesambil aku gelak senak2 perut sebabnye mmg banyak yg terkena kat aku..tq bard sudi kasi saya share sini...heheheh

Pernah korang buat camni???

1) Sanggup tahan untuk pergi tandas semata-mata nk siapkan entry @ blogwalking. (Isk!!, kalau sibuk sangat pon jangan la cmni, cian badan tue, kuarkan dlu apa yg patut...barang nak pakai lama dik ooii..kang kena batu blok baru tau!)

-hahhaa..time aku baca ni mmg aku tergelak sebab terkena kat batang idung aku!

2) Benda pertama yg korang wat waktu pagi lepas bangun tido tanpa gosok gigi adalah buka blog utk tgk brapa pengunjung yg datang, tengok komen2 baru. Kadang2 tu sarapan atas katil ja sebab xmau tinggal laptop. (Hahaha, nnti makanan tumpah ats katil bru tau...)

-he...aku xla gitu..sebab pesen aku bangun pagi gosok gg dulu then baru buka blog...tu pon klw berukband aku tu ada kredit lagi la..hahahah

3) Untuk pelajar-pelajar yang tengah exam, bleh plak terpikir wktu jawab exam tu "apa ye nk update blog jap lagi". (hahaha, jgn tersalah jawab exam dh la, soalan tanya lain tetiba jwpan psl lain..)

-utk aku yg bukan pelajar ni..tiap kali nak g keje kepala dok fikir en3 apa aku nak buat arini..haha bukan nk fikir eh keje aku dateline dah nk sampai ni...sebok ngan blog! hehehe...

4) Korang lebih byk bercakap kt "shoutmix", "chatbox" berbanding dunia sebenar. (hehehe, orang cmni pon ada ka?..)

-aku jarang membalas komen2 kt shoutmix aku sendiri..pesen aku, aku akan klik kt nama org yg komen tu & komen kt shoutmix dia

5) Korang smpai tinggal solat sebab asyik sangat dok berblog, x sedar masa berlalu pantas. (xmau2, apa2 pon p solat dlu jap lagi smbung berblog ye...)

-eh xdela...klw azan g solat cepat2 pastu sambung la..hehhe

6) Entry korang kt blog nie melampau2 byk, kalo sebulan ada 30 hari, entry kt blog plak beratus2. (hahaha ada yg sehari tue bermacam2 jenis entry, tapi xpa la kalo seronok dibaca aku x kisah...)

-hahaha...ni lagi sekali terkena kt batang idung..mmg pon dalam sebulan ada ratus2 en3

7) Kat mana2 pon korang akan cb "connect" internet dan update blog xkira la kedai mamak ka, KFC ka.. Yang paling teruk korang cuba hack WIFI jiran korang sebab 'berukband' x bayar bil. (hahaha, pstikan bil korang dibayar sblom dipotong...) dushhumm! terkena kat aku!

-heee...mcm tau2 je..nak2 tipon aku kan bole wifi..kot celah2 mana yg ada tenet free sure aku connect nye..tp blog payah skit nk update pakai nset kan..selalu on wifi kt nset buka fb je

8) Masa korang berblog lebih banyak berbanding korang tengok tv. Tgk tv pon ekjap2 ja, tu pon sebab cerita feveret, kalo x labah2 yang tengok tv. (hahaha, xlama lagi bankrup la syarikat2 tv sebab xda yg tgk...)

-sangat2 stuju..tv aku mmg jarang buka..kadang2 klw buka pon aku saje kasi mcm teman bersuara..ye la kt umah aku ngan damia je.klw damia tido dah sunyi tu pasal aku buka juga tv tp x tgk pon hahaha...

9) Setiap contest yg ada korg akan msuk x kira la hadiah apa pon, janji korang rasa puas. (hehehe, msuk la contest apa pn asalkn korang rsa berbaloi hadiahnya)

-hehhee...aku memang suka join contes, ga, lucky draw n segala mak nenek la..siap dah wat blog khas utk contest lg..

10) Setiap bnda yg korqng tgk mengingatkn korang kt Blog, contohnya makan mee goreng tapi tangkap gambar dulu nak letak kt Blog, nampak benda oren teringat logo Blogger. (hahaha, nie dah tahap jatuh cinta ngan blog dh nie...)

-ha...btol2...amek gambar guna nset pon jadi..wlpon gmbr agk kureng memuaskan...yg penting bole uopdate blog siap ada gmbr skali!

hehehe...gile la..hampir tepat & bole kata banyak yang terkena kt batang hidung aku...

pastu ada lagi satu lagi aku nak tambah..kalau damia minta susu ke, minta nak mandi ke..selalu aku ckp kejap..kejap...kejap...ahahhaha adoila..mmg kronik mak ko ni damia..


22 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

bab yg tmbh tu btul2...kita pn slalu ckp..jp ye syg, nanti mama buat susu...tkpn soh hubbyku tlg buat...hahaha..mmg blogger tegar kn...kekeke...ni lg penangan utk entry contest kreatif smp hubby kita ckp..udah2 la tu, kalo tk menang tk tau la...kita ckp 1st time ni buat entry kreatif lgpn kt opis tkleh wt so kena wt kt umh...lyn je la hubbyku ngan wifenye ini..tu psl kena cover 23cm.....lalalalala

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hahahahah mostly mmg betl la..hahahah..mmg aku gile blogging..tp klu weekend mmg aku off blogging..cuti gitu..hiks:p

pst..thaniah ko menang contest umidanish..rezeki ko skang ni..

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

aduh..kena selonggok atas batang hidung sendiri.....
hik hk hik...walaupun tak sumer...tp ada gark yg tepat

pst : nana...zana tag awak tau and congrate menang contest i love papa (no 2)

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

90% sume terkena batang hidung saya juge....hahahhahaha! :D

zura@iwan said... [Reply to comment]

ermmm ada yg kena...tp x de la gile sgt...hehe.. cuma ada idea update..x de tu bsawang la jwbnya..hehe

Adyshariz said... [Reply to comment]

hahhhhaaahhha..kene batang idung aku gak..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me salah seorg dlm list tu..

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

eh memang betullah nana...semua blogger tegar cam tu kot..ekekek

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

hahahaha...byk yg terkena btg idung tuh... aduyaiii...

atty's said... [Reply to comment]

hihihihhiih..banyak yg betui..antaranya pada kty ,.,.hehehhe

mummy_ayu said... [Reply to comment]

dush...banyak gak yg kena batang idung tu..he he he....kira join the club..gila blog la nie..tambah2 bab yg nampak something jer..wah..ini boleh buat bahan blog..lawak tul..

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hehe untung la ada hubby bole gak suruh2
kita kalau amrul xde mmg dok berkejap je la hahah
klw amrul ada suh amrul yg tlg watkan hehehe
klw kt umah lak yg jadi mangsa adik badik la...hehehe

Nana said... [Reply to comment]

suziey-heheh aku ni xkira weken pon sama naik nak2 wat contest
tp kalau weken tu amrul ada mmg cuti la hehe
heheh tahniah...rezeki berganda2

Nana said... [Reply to comment]

zana-heheh tu la banyak terkena kan.
tq zana tahniah jg zana menang tpt pertama

Nana said... [Reply to comment]

nad-hahhaha kan?sama la kita

Nana said... [Reply to comment]

zura-hehehe tp ada gak yg kena kan...hehe

Nana said... [Reply to comment]

sya-muahahah...kan dah kata

Nana said... [Reply to comment]

suzi-kata tegar kan hehehe mesti ada kena nye

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hahhah nak2 bila kena wat entry kreatip haha lagi la kronik

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-sama la kita kak hehee

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-hehe akk kan tegar punya blogger ehee

Nana said... [Reply to comment]

mummy ayu-hahah kan?sama la kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...