MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Sunday, December 26, 2010

10 kelebihan perkahwinan jarak jauh (PJJ)

kalau sebelum ni aku selalu dok cite sedih2 pasal PJJ kan...arini aku nak share kelebihan hidup PJJ ngan asben ni...meh aku nak senaraikan 10 kelebihan..1o je la..dah sakit otak dok fikir hehe

1.kurang gaduh2, tekak2 or perang mulut

2. bebas berjumpe..& melepak bersama kawan2...

3. xde nak susah payah kena masak, cuci baju suami, gosok baju suami...hahahaha...(mmg dasar pemalas pon)

4. bole shopping dengan aman damai..ye la orang lelaki ni mana la suka sgt nk teman2 kita sopping lama2..btol x?

5. bole pegi holiday ngan kawan2..tu yg bez...sebab kebanyakan bila dah kawen mana ada dah nk g oliday ngan kawan2..sure la nk oliday ngan family kan

6. jadual kita xde clash ngan jadual dia..(so kalau ada majlis ari jadi ke..majlis kawen ke..xde masalah nk attend)

7. bole mandi lambat2..kalau sehari xnak mandi pon xpe hahah..ye la klw suami ada xkan nk busuk2 kan

8. duduk jauh ni sebenarnya makin mengikat lagi kasih sayang...tak caya?try la PJJ hehee

9. melatih diri menjadi seorang yg lebih berdikari, tabah & sabar

10. dapat menjarakkan kehamilan - ye ke?hahaha..ntah aku dah xde idea..aku main tibai je..kekeke.....hok ni terpulang pada masing2 la yek...

aku selalu bc komen kawan2 pasal isu PJJ ni ramai yg kata tak sanggup...duduk jauh ngan suami...kdg2 tu baru xjumpe 2 ari dah mcm sasau & mencakar2 dinding., aku paham korang xyah xplain haahha....

15 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hahahaha yg numb 10 tu agk krg yakin..kekeke kot sekali jmpa trus ada..hahahaha

* kita lg xsggup hari2 kalo tnpa suami..

Ena said... [Reply to comment]

mungkin dah takdir dan rezeki nana begitu kan!..

akak ni rasanya tak boleh kot! sbb dah terbiasa dimanjakan.. means hari2 nak kena hantar & jemput.. hah! saper suruh ajor cenggitu kan! kan dah manja tu namanya.. tak muuu drive sendiri.. wakakakka..

yg no. 10 tu.. tak leh caye ko!.. ahahhaa..

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

hahhaha mencakar dinding tak tahan..

pada eli, eli ni ada gak time PJJ..kira eli merasa 2 keadaan la..time dia p outstation, kdg2 lama gak..so bg eli, eli suka mcm tu.. betul la kata nana tu, bebas hehe pastu xyah buat keje sgt..alaa time dia ada pun, eli x gosok pun bju dia..dia gosok sendiri je pun hehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

hahahah,aku sokong 100% statement ko.. sape yg tak bese tu mmg cakau dinding.. stok air dh atas kapla.. silap² aribulan hampir kenaa potong.. ya ampunnnn!!! ;-)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

kena tgk positif apa2 benda pun :) nice entry

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

haha..org yg tak biasa kena tinggal mmglah akan kate sasau smpai mencakar2 dinding..cube klu dh terbiasa n mmg dh ternasib kena berjauhan cam kite2 nih..sec langsung kompem pndai berdikari punye..lagi2 klu dh ade anak..takan sngup mencakar2 dinding n abaikan anak tu plak ye tak..=p

zaidani said... [Reply to comment]

Dr pengalaman 5 thn kawin duk PJJ yg no.10 paling xbetul...

Yg paling best rs mcm br jerk kawin sbb xprnh merasa duk sermh (lama2lh...paling lama 2minggu kut..tupun time dia cuti so xyah cbuk2 siapkan mr hubby)sejak kawin...

Hezesuze said... [Reply to comment]

no komen sebab tak pernah mengalami cinta jarak jauh huhu

ieyza said... [Reply to comment]

nana...me x lama lagi akan merasa PJJ nie..adoii...tgh dok pikir jerr..dapat ke harungi sumer dugaan niee??huhuhu

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

hmm..masing2 ade cabaran kan? yg penting trust ur soulmate! hehehee..

firahadifa said... [Reply to comment]

ha'ahhh.. sepuluh2 tue aku agreed .. especially tang bebas la sket nk hanging out w friendss

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

tak reti ler nak komen, sbb tak pnah berjauhan pon... nak duk bertepek jer... muaaahhaaaa....

wAnIe said... [Reply to comment]

dulu duk jauh rasa ok..bila dah biasa duk dekat nak duk jauh pun dah xsanguup..hahahaha

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

kalo kita memang tak leh berjauhan la...mesti rindu tapi ada pro & kontra nya kan

MamaDamia a.k.a Haiza said... [Reply to comment]

tang mencakar2 dinding tu yang tak bleh tahan tu...kenkadang kalau suami ada pun duk mencakar dinding gak kan....tetttttttt :P 23cm disitu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...