MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, December 15, 2010

aku nak kasi voucher Mcd free jom cepat!!

STICY MODE UNTIL 17 DECEMBER 2010

sempena hari jumaat yang mulia ni..aku nak wat satu GA yang sempoi gile...mmg senang la..tutup mata pon bole buat..hehehhehe

ok dah sedia dah nak tengok syarat2nye?

1. korang haruslah terdiri dari follower aku yang tersayang...so apa lagi?1st step harus la follow blog aku ni.

2. tak perlu nk letak kat siderbar, tak perlu buat entry...tak perlu link..tak perlu seme tu.aku malas nak cek2 seme tu...heheh pemaleh!

3. apa yg korang kena buat...just bagi tau aku KENAPA KORANG SUKA BACA BLOG AKU?? sila komen dalam entry ni yek..hee...barang sape komen nye yang menarik hati aku..dialah pemenang nye...xkisah la korang nk buat panjang ke pendek ke..terpulang..tapi jangan la panjang jela2 sangat kang xlarat aku nak baca.jangan la nk ampu lebeh2..plak hahah.. komen seikhlas hati tau

4. sila tinggalkan email korang ok! senang kot nanti aku announce korang xtau ke aku bole email je kasi tau..

tarikh tutup : 17 December 2010

hadiahnye?
voucher Mcd bernilai RM10 voucher ni valid until 30 June 2011

pastu aku sangat la berbesar hati kalau korang bole VOTE damia mcm entry kat atas sekali nun..ni xwajib pon..heheh tp kalau korang nak vote aku sgt berterima kasih....heeee

pada sapa2 yang dah mmg follow aku tu kira satu kelebihan la..sebab korang dah selalu baca kisah aku kan...tapi bagi sape2 yang baru follow xpe...korang ada masa dlm 2 minggu utk mengenali hati budi blog aku nih..hehehhe...

good luck yea..

36 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

nk jugak..tgu la nanti bg komen..nk kuar dh ni:-p

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

KENAPA KORANG SUKA BACA BLOG AKU??

ko rasa kenapa???
sebabnya aku suka bacalah...baca situ baca sini...dan kat blog ko ni banyak tul citer2 sal percutian, citer masyarakat...dan paling penting sekali...aku suka baca sebab ko akan suh aku renovate blog ko kan...lalala...

kira aci tak gini??? :p

Hidayah said... [Reply to comment]

komen2 jgn tak komen..heehhee alamak takde idea la pulak..aci tak kalau kate suke baca sbb sempoi pastu design mesra alam eh bukan mesra mata sedap mata memandang kemas dan simple. . heheheheheheeheheh

nak laaaa kat kulim McD baru je bukak hehehe

Izzatul Iman said... [Reply to comment]

KENAPA KORANG SUKA BACA BLOG AKU??

Sebab terasa macam Kak Nana memang tul2 depan saya dan bercerita itu dan ini...gaya bahasa i mean... feels like kite dah lame kenal... so syok la g kat blog akak...

Cute MuM said... [Reply to comment]

KENAPA KORANG SUKA BACA BLOG AKU??

Sebab suka tengok nana bersama Damia.. Walaupon suami takder disisi.. Tapi Nana tetap tabah dan sentiasa ceria..

Lagi satu, Best giler tengok aktiviti Nana bersama kawan2.. Me jeles sangat tau..sebab tak pernah ada kawan macam tue.. Sebab tuelah me banyak habiskan masa bersama suami & Dania n My Family Members..

Last sekali.. Suka tengok kemenangan Nana sekarang nie... Lagi2 asyik menang dapat makanan... Dominos, McD... Jeles!!

Pasni bolehlah kita jadi rakan CGL kan..

[-suziey-] said... [Reply to comment]

weeeee...sonang aje..komen je ek..hehe..

ok kenapa aku suka baca blog ko aka nana amrul damia..sebab.. daily story ko sgt mengagumkan aku..ko mampu untuk buat sume bende n aktiviti yg best2 walaupun tanpa en amrul yakni suami kesayangan ko tu..segala suka duka pahit manis dan mcm2 pengalaman ko buat aku rs sonot baca..n sometimes yes its true..story ko buat aku sebak especially bila dtg angin ko buat n3 ala2 angau bila rindu kt en amrul ko tu..sbb tu la aku suka baca blog ko..dgn smgt gigih ko join contest sana sini n rezeki berpihak pd ko bila byk menang contest..at least buat aku happy on behalf of ko..long distance marriage xmenghalang ko dr utk sentiasa n hari2 berada dlm kebahagiaan dan kegembiraan....hmmm rsnya kang takut jadi n3 plak nnti nk btau nape aku suka baca blog ko..hiks..

lia said... [Reply to comment]

Knp aku suka bc blog ko?

Psl aku suka bc love stories ko dgn sarjan amrul, tu xmasuk g life yg ko lalui ber2 dgn damia masa amrul nan-ado.. Kdng2 kuar cter emosi, luahan perasaan ko rindu dgn amrul, turut sama wat aku sayu.. Kuar lak cter ko melepak, cuti sana sini dgn amrul @ kengkawan ko, wat aku slalu gatai hati ajak mr fallah bwk aku melepak2 jugak kui3

Tu la pasai aku suka bc blog ko

Pengajaran dr cter ini adlh, sila bg aku voucher itu kekekeee

Sekian terima kasih

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

KENAPA KORANG SUKA BACA BLOG AKU??

kerana >>>>>

kenapa korang suka baca blog aku
suka, tak suka biaq pi ar..
KAGUM, GEMBIRA, HAPPY menjadi satu
itulah penangan blog IBUDAMIA

KAGUM dengan ketabahan si isteri
Menjaga anak seorang diri
Sang suami jauh berhari-hari
Dalam sedih, Nana tetap 'berdiri'

GEMBIRA tgk Nana dan Damia
Seperti tiada duka, ceria sentiasa
Demi mengubat rindu anak dan bapa
Weekend saja happy berjimba2!

HAPPY kulihat ibu yg seorang
Pelbagai contest dan GA diserang
Tak sia2 segala penat dan lelah
Bila result menang tak sudah! :)

SEKIAN, TERIMA KASIH :)

Ya ALya said... [Reply to comment]

KENAPA KORANG SUKA BACA BLOG AKU

ya suka baca blog nana sebab ya suka tengok nana n damia yg ceria,anak ya sara suka tengok damia,sampaikan gaya damia angkat kaki time bergambar pun sara ikut gak....

ya suka bila tengok entry pasal makan-makan,sb ya suka makan,tapi jauh nak terjah,asalkan dapat tengok dalam gambar pun ya suka...ya gembira..blog nana ya selalu tengok walaupun jarang2 untuk tinggalkan komen..

ya suka tengok gambar2 yg ceria dalam blog nana,ceria bersama family,ceria bersama kawan2...

ya suka bila tengok nana selalu menang contest,nana jadi kekuatan untuk ya join mana2 contest walaupun ya jarang untuk menang....

harap2 bertuah la untuk dapat vouncher MCd tu untuk ya....kikiki....

Pn. Zana said... [Reply to comment]

KENAPA KORANG SUKE BACA BLOG AKU

sy ni kenal & jatuh cinta kat Blog nana ni masa contest FM kat Freaser Hill tu. lepas tu sy pulun la baca everyday except wekend yer.

--> sy suke baca sbb cara Nana mengolahkan entry tu membuat kan sy nak baca smpai hbs & senang nak faham . dn paling best, skrg suke tengok nana asyik menang je dlm contest..

harap2 dpt voucher itu yer !!

mama tisya said... [Reply to comment]

KENAPA KORANG SUKA BACA BLOG AKU??

suka sebab byk gmbr,byk citer & byk aktiviti menarik spt jln2 sana sini..mkn2 sana sini...pendek kata blog tk bersawang la even ari minggu pn ada entry...serta gigih join CGL kalo ada ms terluang...dan suka juga bc sebab dpt tgk kejayaan demi kejayaan menang dlm CGL..tahniah diucapkan

SyaNa said... [Reply to comment]

KENAPA KORANG SUKA BACA BLOG AKU??

aku suka baca blog ko sebab:
ko antara member PCM aku yang best & sporting..
setiap kali aku buat makan2 kt umah, sure ko dtg.TQ :-)
so bile aku nk tau berita terkini pasal ko, aku just klik blog ko.so aku tau la perkembangan ko, damia & abg askar..

Hezesuze said... [Reply to comment]

walaweeii tang karang ayat nie akak tak berapa reti uols..tak ape akak try ye...huhu

Akak suke baca blog ko sebab bila baca jek citer dalam blog ko tu buatkan akak lebih mengenali diri ko tau..dan suka tengok aksi muncung damia tu..muka sejibik cam ayah dia...yang paling akak kagum adalah ko bleh hidup berdua tanpa amrul DCC dsbbkan urusan kerja...kira ibu yang boleh berdikari huhu

yang penting tiba jek hari raya akak akan rindu ngan kuih sarang semut ko...hahahaha pastu ko suka sngat pergi air terjun kemensah tu kan...akak jugak tak sampai2 lagik kt sana hehe

ermm rasa itu je la takat nie...hehe

zura@iwan said... [Reply to comment]

nk join gk ler...hehe..

aku suka baca blog kau sbb dr segi penulisan & penceritaan kau menunjukkan diri kau yg sbnr, then selalu je berupdate blog kau membuatkan aku pun bersemangat nak update gak...yang paling utama aku ingat Nana ni,sbb suka sengih dan ada tahi lalat manis dibawah bibir..hehehe...

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

sebab ape aku suke baca blog ko?
sebab ko single mingle even ade laki..
yelah..dah laki ko sojar duk kat kem.
aku cukup suke baca blog ko pasal jiran2 ko yg agak tak semenggah tu..
pasal ko jln2 n mkn2 dgn amrul...
#bagi aku terkesan dihati weih sbb ko ade laki gitu (which is bila ade masa bersama,mmg sgt2 berharga)
yg pling aku tak luper part damia bye bye lori masa nato amrul dulu..(n3 lama)

dgn time damia pelat ckp kmbing ke ape ntah dlm entry yg aku dah lupa tu..
ehehe
tpi yg pasti,klu dpt bocer nih..
aku belanja setot mekdi (ni dia yg sebut)huahuhuaha
sbb dia suke mkn mekdi sekali lagi.
beta!beta!beta!(pelat upin ipin)
hihih
sekian...


citer antu dgn kaki ko kena isap smpai lebam2 tu pun boleh tahan angkernya..
dgn citer pakai tudung tu..
huhuhu
konterbesi weih!

zura@iwan said... [Reply to comment]

opss lupa kasi email..

ni email aku zura1916@yahoo.com

Ya ALya said... [Reply to comment]

saje je nak gtahu tarikh last 17/12/2010 tu anniversarry ya yg ke5.....

Cik Jue said... [Reply to comment]

kenapa cik jue suka baca blog nana;;

sebabnye..entah tak tahu le yang nyata sehari tak BW blog nana rasa mcm tak cukup BW ari ni..first time jumpe blog nana tergelak sendiri baca kisah nana...pastu suka tengok anak dar nana yang suka posing..hidup nana cam happy je..walaupun mirul nun jauh disana..
pastu suka tengok nana ambil gambar mesti ade aksi lompat..kalau tak de bukan nana rasanye...
hahaha tak tahulah kenapa yang nyata CIK JUE MEMANG SUKA BW NANA...

anna_farisyah82@yahoo.com

bOnda said... [Reply to comment]

Nakkk!!

Kenapa bOnda suke baca blOg nana???

sebab dari mata turun ke hati
blOg nana banyak infOrmasi
tentang cOntest, GA dan pelbagai lagi
saper tak baca dia rugi!

sebab kedua nana seOrang yg tabah
hasben takde (sbb keje) itu tade masalah
nana & damia sentiasa ceria & bertuah
kalO bOnda dapat vOucer ni, kira bOnda pulak yg bertuah

hik hik hik!
pantun spOntan ni nana wei..
gaya bahasa apa semua campak ke laut
;p

>emel dah ada kannn..yg kita selalu duk ceting tuuuu<
;p

nadiah said... [Reply to comment]

salam..
kenapa saya suka baca blog nana..
nana ni happy go luck orangnya,sweet je wit damia..
n3 n gambar yang ada kat blog ni buat saya tahu nana suka ambil gambar..g jalan2..
banyak informasi ..
banyak contest..
tu je la..
hari2 misti dtg..
email : sisnadiah@gmail.com

^*NaNa*^ said... [Reply to comment]

NAPE KORANG SUKA BACA BLOG AKU?

nape yer...saje je kot..sebab da follow..so lama2 sebab awk pun selalu update kan baca jelah..biasa sy bca perctian lah..senang nk refer ..selok belok jlan dsb..tu je la kot..haha...

p/s: shiemz adalah kwn opis sy..haha...kalo mng ni leh kongsi ngan dia ...makyong..sama2 makyong nih...

^*NaNa*^ said... [Reply to comment]

lupa email..
ladyziana78@gmail.com

ieda said... [Reply to comment]

wow senang nieee :)

KENAPA SUKE BLOG NANA

sbb nana sempoi .. nana suke tulis apa yg terlintas di hati nana .. nana suke tulis yg nana rasakan ok buat nana dan tidak hipokrit ..

akak suke pada yg tidak hipokrit ..:)

itu ajer .. sekian dari akak
ada rezeki akak , adalahhh :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

suka baca blog nana sebab:

ada banyak gambo2 yang best kat sini, walaupun kita tak dapat nak pi tempat yang nana pi tu dapat tengok dari blog nana pun jadik la, then nana selalu menang GA & Contest sangat2 manikkan semanagt kita untuk join gak, suka baca entry nana yang sempoi & kata2 yang sepoi2 bahasa...nana pun rajin BW ke blog2 lain then nana sanagt peramah walaupun kita tak pernah berjumpa, tengok dari air muka pun dah tau, then paling suka semua aktiviti yang nana wat then sharing semuanya kat blog nan ni....

Ibu Ayra said... [Reply to comment]

ros suka baca blog nana sebab:

boleh dikatakan blog nana nih sentiasa diapdet dengan macam2 aktiviti... walaupun tanpa amrul, si suami di sisi... Gambar2 kat blog nih semuanya menarik dan cantik... nih pengakuan ikhlas tau, bukannya nak bodek... seronok tengok nana selalu murah rezeki...menang contest & GA sana sini... walaupun dah lama kenal nana di alam maya...teringin nak jumpa bersua muka...insyaallah satu hari pasti akan tiba....

sWeEtdARLiNG said... [Reply to comment]

aiyoo bestnya dapat boucher mcd.. tp nanti yaa, otak tgh jem, takleh nak buat GA ni.. hehehehe

sw33tdarling.com

mama rifQy said... [Reply to comment]

Naoe yek suke bace Blog NANA !!

Mase 1st TIme tengOK Blog Nih..ME mmg TerKejuT.TerPANA.TERsuke.Terr.Segala Teeerrrrr laaaa..Nak tahu sbb ape me suke ?? Sebab nama NANA ! NANA ok!! 4 me,nama NANA mmg penuh bermakNA.me mmg suke org nama NANA.and Yg penting..nama NANA..Nama MANJA mse zaman CinTAN cintun ngn HUbbY dulu..NANA..suweet.so bile nampak je nama NANA.hati ini bagai tersentuh..RAMA2 akan menari nari dalam perut ku ini..

So,,bile SUke ngan nama NANA..so wajib la slalu TERJAH. Kene pulak..si NANA ini mmg suke update bLog.suke JOIN Contest! Tuh yg lagi membuatkan Me jatuh CINTA ngan NAMA NANA.NANA.NANA.NANA...

Thats all Dear,NANA!!

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Ayu suka baca blog Nana kerana:-
seronok baca pasal Damia.
pas tu suka baca pasal aktivit jenjalan & makan2 Nana. Nana kan suka jenjalan....makan angin..rajin tul. Pas tu, tumpang seronok bila tau Nana menang contest or GA. And Nana rajin update blog..so..mcm mcm nak dibaca...best!!!
so..apa kata belanja Ayu Mc'D tu..he he he

eT said... [Reply to comment]

me suka baca blog nana sbb nama damia dekat2 nama anak me...dania...sekian..hehe

CaDLyNN said... [Reply to comment]

ha..nak join~

Dulu mula-mula follow sebab join contest kat sini, pastu secara tak langsung akan baca entry lama-lama jadi ketagih..haha..suke tengok senyuman damia dan ibunya yang manis. topik yg dibincangkan kat sini pon menarik, ada pelbagai..anyway..semoga ibudamia lebih success lagi lepas ni ye~

tiefazatie said... [Reply to comment]

kenapa ifa suka baca blog sis nana nie??

sebab kan..cara sis bercerita nie..macam sis ada depan ifa bercerita nie..best layan n3 sis..ada pelbagai jenis nie..pasal adik damia...photoshoot2 sis nana...resepi...artis...kenduri kawen..jalan2..makan2..lagu2..isk2..
banyak kan..yg penting ifa suka tengok picture2 sis nana n damia nie...berposing sakan anak beranak ye..sis nana pun apa kurangnya..hihi..

btw..sis nana sgt la friendly nie..pastu gle ga n kontest juga nie..hihi..murah rezeki sis menang je nie ye..tahniah!

tue kot sebab ifa suka baca blog sis nana nie..ni ngah baca lagi nie..xabes lagi..lala..=)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me suka baca blog nana sbb:

personally and sejujurnya, me rasa kita SHERASHI a.k.a 'serasi'

fakta serasi pertama : nana >>> F.I (Fauzana Ismail)...me S.F.I (Suzi Fadhilah Ismail) ...nama bapa kita kebetulan sama, and nama kita ada huruf F :)

fakta serasi kedua : blog nana byk citer psl contest, anak, holiday, posing2 and aktiviti seharian--lebih kurang jer dgn blog me...so sesuai sgt dgn taste dan jiwa me..best jer me layan entries kat blog nana

fakta serasi ketiga : blog kita adalah eskpresi minat kita iaitu contest, comping, giveaway, menang, menang dan menang lagi hehhehhe

fakta serasi keempat : nana kini hidup berjauhan dgn hubby (amrul), and me pernah hidup berjauhan dgn hubby me selama 6 bln (me dtg UK), so me paham 100% apa yg nana rasa, tahap kerinduan yg susah nak citer kecuali diri sendiri mengalami..

fakta serasi kelima : nana suka mcd, me pun suka mcd..and part yg paling 'tak best' and kesian, me dh lama tak mkn mcd..dh setahun dh tak mkn mcd..sbb kat sini mcdnya tak halal..adess

oklah, cukuplah kot 5 fakta serasi merangkap kenapa me suka terjah & baca blog nana!!

Adyshariz said... [Reply to comment]

kenape ekk?

SATU : Awak rajin update blog, so bila kita bukak blog awak ade jelah story yg dpt dibaca.

KEDUA: kagum ngan awak sebab berjauhan dgn hubby, kalau kita, maunya nangis senyap2 waktu mlm..ngeh3x

KETIGA : tak kenal maka tak cinta, bila dh kenal awak dlm blog, rasa mcm dh kenal lama pulak.

KEEMPAT : Contest, bila baca awak menang contest..huh..jeles pulak, tapi kita tau awak rajin join dan sentiasa murah rezeki.

KELIMA : Sentiasa Follow kalau ada citer sarjan mirul ngan Damia, mcm jiran sblh rumah pulak kalu bercerita..ngeh3x


itulah sebab nape kita baca blog awak cik NANA..betui tak tipuu..hehe

nur said... [Reply to comment]

setiap blog ada kelebihan sendiri..
blog ini yang mengisahkan kegigihan ibu bersama si anak kecil mengahrung dunia.. disulami pahit manis hidup dan dimemorikan dalam setiap gambar.. sungguh beruntung..
ALL IN ONE
nurhafiz2009@yahoo.com

Lelaki Ini said... [Reply to comment]

wah
besh2!
mau2!

SyUhAdA said... [Reply to comment]

nak join jgk lah..
dah lama nak join...
tp trlupa plak ari tu..

erm,syu suka baca blog akak sebab ada byk info dlm blog nie..

tp syu pling suka blog contest and GA akak..
mcm2 GA yg akak join..
syu ni pon suka join GA jgk..
so,nak join..syu tgk blog akak jelah..
sume GA yg terbaru ada kat blog akak..
mmg SEMPOI dan BEST lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...