MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, December 27, 2010

asah skill

ari jumaat lepas kan aku amek 1/2 day...sebabnye ni la..nak wat cuppies & birthday cake anak buah aku...seb baik la ramai assistant...cpt skit siap 64 ketol cuppies. kalau nak tau lepas aku g kelas wat cuppies ni masa bulan 4 aritu, nila pertama kali aku cuba buat cuppies sendiri...

aiseh...mmg xingat dah mcm mana cara nk buat dia..tu pon main test2 dulu sebelum press krim kat cupcake tu..time nak press krim tu plak tangar bergetar2 mcm org kena pakinson je hahaa...oleh sebab aku xterer sgt nk deco2 kan, aku just wat corak yg simple2 je...pening juga nk fikir design apa nk buat..main blasah je

nak tengok ke gambar cuppies & birthday cake anak buah aku yang aku deco??korang janji ek..jangan gelak..mmg buruk skit..hee..almaklum la..orang baru belaja kan..byk lagi kena improve ni
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

sekotak cuppies design rumput pastu tabur la menda alah warne warni tu kasi nampak menarik skitmeh kasik close up skit..heheh comot gile serpihan2 kek tu kat cup
hok ni sekotak lagi balance design rumput & elmo pastu yg kale putih pepel tu saje gedik2 xtau nk wat corak apa..hahah lukis love la, star la..saje..try wat kale pepel..kan peberet kale aku
mulot elmo tu patut kale itam, tp sebab xde kale itam boh je mulut dia kale putih..ni namanye elmo bermulut elbino hahaha....
sekotak lagi tulis happy besday 11 hudoh gile tulisan tu tangan gigil2 heheh...xpela..xyah lawa2 makan jadi taik gak kan muahahah...
1st time aku deco kek coklat..biasanye kalau orang oder takat tulis happy birthday je..ala klw nk hias guna edible ni just hias tepi dia jechoc moist cake resepi rahsia dari nana ngeee
kat keliling edible image tu wat corak star je...xde idea hehe..lagipun nozzle xbanyak..pakai mana ada je la
ok la kan..walau pon xlawa mcm pro..atleast reti juga wat sendiri..kalau nak beli 16 bj rm35, kalau wat sendiri dapat la banyak sket kan..pastu corak plak..bole suka2 nak buat apa ikut design kita..

kalau ada orang nk oder myab aku fikir 2,3 kali gak kot..hehe sebabnya aku belajar ni tujuan utamanye mmg utk buat cuppies utk bday damia & anak2 buah je..malu plak nk jual..xlawa..segan nk jual kat orang..lagipun nk wat cuppies ni masyallah...sangat leceh..tu pasal la harga dia mahai..

18 ribu orang memberikan idea bernas:

Ena said... [Reply to comment]

cantik la nana..
mana ader buruk...
Teringin pulak nak order.. ahahahaha..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ok la tu..comel je..tambah yg elmo tu....tulisan tu kalu selalu buat mesti jadi cantik..tapi keseluruhan..sgt ok..ayu kasi A- la..ok tak? he he he...

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

oklah tu weii...kalu aku???hahaha, langsung tak reti...:p

mama tisya said... [Reply to comment]

ok la tu..tkpe slow2 blajar..mmg kalo 1st time buat gigil tu mmg ada....yg elmo & rumput mmg senang buat cuma byk pki frosting..hehehe

mmg leceh kn nmpk mcm senang tu psl org jual mhl..hehehe

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

good job...sangat cantik walaupun 1st time buat...lama2 expert lah tu..hehe

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, agak nya kalau kita, fail terus..hah3x...ok la tu...cantik apa...:)

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

ok hape... mana ader buruk... lgpon bkn selalu buat kan??? akak pon tak bape reti lagi nak wat cuppies nih...

betul tuh nana... klu wat sdiri byk bulih jimat kan???

SyaNa said... [Reply to comment]

ok la tu not bad
bleh lg asah tu
aku pn lama xbaking2 ni

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

suburnya rumput tu nana! kemas rapi pndai jaga :p ok la tu menjadi jgk rupa elmo...tp kan cookie monster hidung dia kaler merah bulat rasanya..ekekekek

Cik Jue said... [Reply to comment]

comellah nana...jue suka je..rumput tue nampak subur je..

ieda said... [Reply to comment]

waa not bad dikk .. cantik2 .. janji sedap .. haa leh bukak business nie :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

wah dah mula berjinak2 then dah nampak hasilnya, best2 cantik je la nana cup cake tu...so sweet

Nana said... [Reply to comment]

ena-heheh sungguh kak dimata saya nampak sgt burok hahah

ayu-haha siap kasi markah lagi..mmg tulisan dia nk buat gegar2 la...tq ek kasi A ahhaha

izan-heheh jadi la kan..xyah nk bli2 dah

eryn-ahh..rumput & elmo senang sebab xde nk corak2 kan picit je.haih..mmg sangat2 leceh kan...fedup gak wat lama2 hahaha

ayu-hehe tq...jadi la utk wat majlis senditi bole la kot

ana-heheh tq...ana bole je nk buat..kena g kelas la

kak zue-mmg pes time wat ni pas g kelas ritu..tu la nye klw wat sendiri banyak bole dapat

syana-hehe kena banyak sebey design aku kering idea la

fiza-hehe klw elmo tu teacher kita ajar idong dia kaler oren...hehe sape lagi klw bukan kak e-car

cik jue-heee..rumput tu senang skit nak buat just press je

kak ieda-heh xready lg nk amek tempahan..ni buat tuk anak buah je

anje-hee.tq..cubaan kali pertama..agak xberapa kemas la

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

ok jer sbb 1st time--kalau dh byk2 kali sure cun mcm those yg jual2 tu :)

Lelord said... [Reply to comment]

cun jek aku tgk beb..aku mmg xreti nak wat cuppies..nak deko lag arr hampeh. tp nanti aku nk blajo gak le cumil jek cuppies

Nana said... [Reply to comment]

mz-hehe tq..arap2 mcm gitu la...
biasanye percubaan pertama mmg teruk skit kan haha

lelord-hee...mayb sebab ko xtgk live kot aku rasa burok sgt..
blaja la wei..sama je kaedah dia ngan wat coklat

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

eh mana ada buruk nana..kemas laaa...i loikeeee..simple but nice tau

Nana said... [Reply to comment]

heheh tq eli...
cubaan kali pertama lepas blaja ngan kak e-car

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...