MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, December 14, 2010

breakfast @ nasi dagang ulik mayang

ahad lepas sebelum gerak ke kenduri kawen kawan amrul tu ktorg singgah bfast dulu kat nasi dagang ulik mayang..yela sebab kuar awal kul 10 sebab nk g carik adiah pengantin kan...xkan nk tunggu kul 1 baru nak makan kt umah org kawen..mau kebeluq, on the way nk berkonvoi tu singgah la dulu kat restoran ni

1st time try..ntah xpenah kesempatan nk try makan kt sini...padahal selalu le lalu kat situ..so far nak kata sedap sangat tu xde la..sebab aku penah rasa nasi dagang terbaekk...sape lagi kalau bukan mak aku yang masak hehehe..selain dari tu nasi dagang mak kepada mamatisya pon terbaeek aku penah rasa...so far kedai ni bolom bole challenge la...nasi dagang diorang tu...


dah lama xmakan nasi dagang xbape pure pasal dia xpakai beras nasi dagang kaler coklat tu
ayah & anak yg suda kekenyangan
segan gile msk kedai ni aku ngan kebaya org pandang len mcm je..mesti dorg kutuk aku.eleh stakat nk bfast pon nak kebaya bagai hehehe...wei aku nk g kenduri kawen la pasni
damia pakai baju adiah contest aritu
ada orang tanya address aku letak sini la yek..

Nasi Dagang Ulik Mayang.
Address: 55 & 57G Jalan Melati Utama 4,
Taman Melati Utama,
Setapak 53100 Kuala Lumpur

14 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

kita pn tk pernh mkn kt cni tp b4 kontroversi laku kedai ni tp skarng mcm tk laku dh...blk dr busday ank zt aritu trus ke gmbk cz lama tk mkn nasi dagang mamaku...hehehe

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hehehehe..kita kalo blk kpg ada nsi dgg mkn sikit2 je kalo mkn byk kompom muak..tkleh ngan tekak nsi dagang.. hehe

oh teror la mak korang..msti selalu buat kan..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ayu pun kureng cikit nasi dagang nie..tapi kalu kerabu..layan...

~ana~ said... [Reply to comment]

ana selalu gak mkn kat sini sbb tmp fav abg n kaka ipar utk mkn nasi dagang. kalau tanya ana, prefer ada satu kedai kat kg baru dan satu lg kat glenmarie..mmmg terbaeekkkk...

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

uikss...lama tk makan nasi dagang...nak jugak...tapi nak yang mak buat...:p

[-suziey-] said... [Reply to comment]

waaa nmpk best..tp aku xbape suka nasi dagang..bapak aku suka..kt mana ni wei?

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

hhuhuh
nasib baik..
ehehehe..
aku pun sama
ari2 lalu..
tapi dah agak jugak kenapa takmo singgah..
ye beneer..
nasi dagang org kelantan,terengganu n pahang mmg sedap tahap max.
akak ipar aku punay nais dagang mmg teh best.
sbb mak mertua aku takde dah masa aku kenal laki aku.
so..manakan mungkin dpt merasa air tgn mak mertua dok?!
mak aku?
dia org champa cmpur jawa.
masak melayu tidak,jawa pun tak.
so,tak reti nak request...
huu...nasi dagang..
meleleh air liur aku tetiba bile teringat.

SyaNa said... [Reply to comment]

aku pn pernah pegi dulu b4 kontroversi
mmg xsedap mana la
dulu syarul pernah bwk aku mkn nasi dagang kt area kg baru malam2 buta
aku lupe kedai mana.yg sedap gak la

Nana said... [Reply to comment]

eryn-heee xpenah mkn sini ek
alamak tiba2 terlior nasi dagang mama mu heheh
tkenang2

fiza-tu pasal la nasi dagang klw amek kan xleh amek banyak2 sebab beras dia mmg muak..hee mak kita jrg2 la buat sebab leceh kan

ayu-heheh suka gak ek makanan pantai timur ktorg ni mmg dari kecik dah bese mkn tu psl bole je tu

ana-ahh rsanya kita tau kat mana yg akt kg baru tu mmg penah try situ sedap kan

izan-hehe air tangan mak mmg paling sedap la kan

Nana said... [Reply to comment]

suziey-kat taman melati sebelum sampai kunang2

ayu-hehe bese2 je rasa dia aku penah mkn nasi dagang yg sedap kt kg baru.tp klw bk btol2 pure pekena kt ganu mmg mantoppp

syana-kan?bese2 je rasa dia
ahh aku pon penah g kt kg baru tu sedap kan situ

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

ni antara mknn wajib me mkn bila me balik msia nanti!!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

pernah lalu je kat sini time nak pi cheras tapi tak pernah singgah makan,

Nana said... [Reply to comment]

mz-hehe kata oghe klate..klw xmakan nasi dagang buke oghe klate la hehehe

anje-tu la tp jalan je kedai ni sama la kita selama ni lalu je xpenah singgah

Gieyana said... [Reply to comment]

hehehe..apsal kalau kita pakai bj kurung or kebaya sure owg pandang semacam jer kan...tp wt bodo dh ar kan!
Sedap ker makanan kt situ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...