MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, December 29, 2010

butterfly park @ lake garden

pas je g mlawat kawan2 kt belakang KDE tu..xde idea nk g mana...sekali aku main ckp jek..jom kita g taman rama2 nak tak?xpenah lagi masuk rasanya selama hayat saya ni 27 tahun hehehe...amrul pon on je la..sebab dia pon xpenah masuk

sampai je situ tgk tiket harga RM8 wa..h bole tahan mahai gak ek..aku ingat tiket singgit jek..heheh..xpela..xpenah masuk pon kan..masuk sekali pon jadi la...kanak2 rasanya RM4 klw besar damia free je..kalau bawa camera dia cas RM1

tak besar mana pon butterfly park ni...kecik je..dalam dia agk panas mcm bird park sebab dia ada jaring2 so angin xmasuk.tp bez la..sebab lawa kt dalam tu..ada kolam ikan...cantik gak la..pastu dia nye rama2 tu jinak2 je ada je yg terbang hinggap atas kepala, atas baju

gambar2 ni banyak sket ek..jgn bosan hee..silakan menonton

aku klw nampak org2 tgh free naseb la aku panggil je tlg amekkan gmbr hahah
mia & abah
mama & mia
wat self timer je
original kerongsang hahah..tengok tu setepek beso butterfly dok hinggap atas tudung
hahha poyo mamat ni suka nau wat aksi lebey2
butterfly kaler pepel mai hinggap atas tangan..dia tau je kan aku suka pepel
seb baik aku xkidnap dia bw blk umah
damia mmg takut nk pegang..
aku agk butterfly ni jantan la..sebab lama dia dok hinggap kt tangan aku xmau terbang pon gatal nye butterfly
mcm2 jenis ada..lawa kan
dlm kolam ni ada ninja turtle
abes ronda kt luar..nk msk dalam plak
ni plak kt ruangan pameran dlm bilik ada ekon sejuk skit
haih lawa gile butterfly pepel nih
nk balik tu ada kedai souvenir bli la satu FM butterfly park..gile mahai RM9.90...klw kt pasar malam 3 10hengget jek..tp pasar malam mana ada jual hehehe..kata pengumpul tegar FM wajib la kena bli
ok dah...mari kita balik

17 ribu orang memberikan idea bernas:

MamaRifqy said... [Reply to comment]

wah..ade bantak rama2!!cunn laaaa

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

wah..best2!!! ila pernah dtg skali je kat situ ms kecik2.. pastu gi tmn burung kat sbelah tu je thn 2008 lepas... tu pun pasal free.. kalau x.. haram xpegi.. tp mmg bestkan gi tempat mcm ni....

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

lama dah tak p sana...paling last rasannya masa cintan cintun dulu,

sW33tdARLiNG said... [Reply to comment]

kami pun tak pernah jejak lagi butterfly park ni.. ingatkan nak jejak bird park dulu....
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

[-suziey-] said... [Reply to comment]

haih lawak btl la laki ko..asal bergmbr je msti buat aksi2 lawak..hahahah:p

aku pn xpnh masuk lagi BP ni..hahaha nama je dok KL;P

Ena said... [Reply to comment]

huhu..

lama sungguh rasanya tak ke sana.. sian kan.. anak2 la, tak pernah merasa.. kena gak bawak nanti..

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ahah
bakal di pergiin nih..
belakang KDE yer..
ngeh ngeh ngeh..
bolehlah asah alat menembak.
ekeke..
wei,sporting la amrul.
lawok no aku negok.
ahaha...

zura@iwan said... [Reply to comment]

kt Penang ada...tp aku x masuk lama giler...masa kecik2 dl penah masuk arr...tp x amik gmbr dl2..haha..

ieda said... [Reply to comment]

adehhh cantik2 pic tuu dikk .. siap ada rama2 singgah heheheh lawak bila tgk cik abe nana tuu buat muke cenggitu hahahha

akak pernah pergi , tapi x leh masuk sbb masa tuu ada buat reno erghhh geram jer ..

Cik Jue said... [Reply to comment]

nana tq so much weekend ni boleh ajakcik hubby pi sana bawak farisyah...

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

hahaha..happy nya korang kak!! sukaaaa

Nana said... [Reply to comment]

na-apa bantak tu?hehe spelling error k ehehhe

lela-hahah free sape xnak g ye dak..klw kena bayar lambat je nk jejak keekek ok la kdg2 tu xde idea nk g mana kan..tu terjah tmpt2 lom pegi

izan-hehe ok la ada gak jejak..aku zaman cintun2 xmain rama2 haahhah aku selalu tgk monyet

sweetdarling-owh dua2 tmpt tu kami dah terjah..dalam sana agk panas....bawa la kipas yek

suziey-hahaha ko mcm xkenal amrul..dia kan lagi over dari aku klw bab2 amek gmbr hehehhe
xpe esok2 ko xtau nk g mana kan..bole la masuk..ni kes xtau nk g jalan mana dah ni baru la nk terjah

Nana said... [Reply to comment]

ena-heheh sy mmg xpenah masuk..tu la sesuai bw ank2 g sini

ayu-ko komen pasal monyet ke butterfly yg belakang kde tu monyet ye hahaha butterfly tu kt lake garden tmpt gelombang biru aritu.
hehe amrul mmg gile skit bab2 amek gambar nih

zura-yg taman bunga tu ke?ada gak ek tmn butterfly

Nana said... [Reply to comment]

kak ieda-ala gmbr2 ni guna kamera biasa je..klw dslr lagi cantik kan
.heheh abah damia mmg gitu la kak..sporting je dia klw nk amek2 gmbr

cik jue-hehehe silakan..bawa kipas tangan sekali yek panas dalam tu

fara-hehe happy ke?ye la 2mgu xjumpe kan tu happy tu hehe

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

apesal amrul makin hitam ni?? ekek
cantik original kerongsang tu..haha..bawak balik tak??

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

FM tu sgt cantik!! nana, bwk le tripod ke mana2 kalau memang intend nak amik family pic byk2 heheeh me sanggup usung tripod ke sana ke mari heheh

Nana said... [Reply to comment]

ayu-aritu kan kena kusus sebulan..mmg rentung la..sampai skang tak ilang2 hehehe

mz-hee cantik kan..tp mahal.tu la lupe nk bawa tripod..selalu ada je dlm beg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...