MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, December 2, 2010

edit2 gambar suka tak?

korang suka edit2 gambar tak??aku baru2 je blaja nk edit2...nak pakai power2 mmg xreti la...selalu guna kaedah yang simple2 je..kalau edit pon xde la edit lebih2 aku suka minor edit nmpk original sket mcm contoh kat bawah ni :

gambar ni edit pakai PICNIK
before & after...nampak la gambo mcm hidup sket kan...
3 gambo kat bawah ni edit kat PHOTOSCAPE
mula2 aku try edit2 kat sini la...senang je guna dia..

kan nampak mcm menariks sket gambo pas edit kan
tingin nk blaja edit guna adobe photoshop tapi xreti...dah penah la godek2 tp nampak mcm complicated je..sudahnye sampai skang xpandai2 guna adobe. geram gile tgk gambo2 orang yg terer edit...

eh korang selalu edit gambo guna apa?share la...nak tau gak

30 ribu orang memberikan idea bernas:

lia said... [Reply to comment]

Suka edit gmbr tp xpenah ada ms jd, tinggai hobi terbengkalai jer.. Adobe photoshope besy, beli for dummies tu, mmg confirm pandai tp letey la nak blajar he3

mama tisya said... [Reply to comment]

kita biasa edit guna photoshop tk pn illustrator tp illustrator tu tk brp reti sgt cz jrg guna ..yg slalu guna photoshop la..tu pn tk byk tools yg tau..skit2 bole la..mcm kita edit majalah limited edition...hehehhe


cantik gk guna piknik and photoscape ni..ala2 photoshop gk

Cik Andam Hazlina said... [Reply to comment]

lina pun suke gune photoscape je.. lebih user frendly compare ngan photoshop.. maklumla ilmu mengedit ni tak se expert org yg pandai editing.. hihihihi..

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

Kekda guna photoscape je. Sonang bai tu je nak guna dia..tak pyh nak pening2 guna photoshop tu. Hihi.

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

ayu selalu guna photoscape kalau utk blog ayu...tapi kalau nak edit gambar2 clients tu...guna photoshop lah kan..baru nampak lagi cun...hehe

FIESYAH said... [Reply to comment]

kak ambik lah kursus adobe tu, p skrg dah maju leh tengok @ belajar kat internet...

abg ipar syah skrg pun dah gile fotograper ni..heehee

Nida said... [Reply to comment]

Kak Nida pun guna photoscape jer... adobe tak berapa pandai lagipun tak pernah belajar pun.... cuma reti 1% jer kot..hahaha

SyaNa said... [Reply to comment]

aku suke edit2
tapi maalas
hehee
suh org edit kan kena bayor plak
tapi mmg cantek la bile da edit

Miss Moon said... [Reply to comment]

wah sangat cantek , nih misti kat broga neh

ZanaNordin said... [Reply to comment]

samalah nana
lagi senang guna photoschape..nak guna photoshop...tak reti and buta it....byk sgt tool ...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

takpe, dh shantek pun gambo² tu..
mmg seswai la Broga hill tuk outdoor shooting kn,ptt la dr. sheikh & wife pilih tmpt tu.. =)

Ena said... [Reply to comment]

AKAK GUNA PHOTOSCAPE JEK.. HUBY ADA AJAR DULU.. TAPI AKAK MALEH SBB BANYAK GUNA LAYER.. NANTI LA TUNGGU MOOD RAJIN DATANG BARU LEH NGADAP PHOTOSHOP!..HUUK3X,,

BTW, CANTIK DAH GAMBO YG NANA EDIT TU.. ;D

CaDLyNN said... [Reply to comment]

edit kt picnik.com
senang jugak~

[-suziey-] said... [Reply to comment]

aku klu nk load dlm blog n fb guna photoscape jek..klu rajin terlebih guna la photoshop..tp picnic ni xpnh guna..nnti aku try :D

Nana said... [Reply to comment]

lia-hehe sama la..aku lak xde sape nak ajar..kalau ada orang ajar bole kot

Nana said... [Reply to comment]

eryn-ha tu la tgk wat mcm magazinw tu bez jer...tu la yg tingin nak buat tu
tak penah lepas belaja snediri hehehe

Nana said... [Reply to comment]

lina-hahh kan?photoscape senang..simple je just klik je mana kita nak siap..xde nk klik2 itu ini

Nana said... [Reply to comment]

kak da-heheh tu la nye...yg lain2 tu mcm pening kepala je nk edit

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe tu la bese2 photog mmg edit kt photoshop tu pasal hasil meletopp tu

Nana said... [Reply to comment]

syah-hehe bole nk amek kelas tp kena tunggu ada kamera dslr sendiri dulu heheh

Nana said... [Reply to comment]

kak nida-hahah ok la tu 1% dari saya 0% hahhaha serius mmg xpandai langsung photoshop

Nana said... [Reply to comment]

syana-kalau pakai photoscape tu ok la xamek masa sgt..
yang pakai photoshop tu mmg mcm leceh sket tu la aku jadi malas nk belaja

Nana said... [Reply to comment]

miss monn-hahh...hehehhe cantik kan kat sana

Nana said... [Reply to comment]

zana-hehe tipu la zana buta IT kalau buta IT mana bole wat tutorial kt blog...kita mmg xpenah la wat tutorial sebab mmmg btol2 buta IT hahhaha

Nana said... [Reply to comment]

leily-tu baru minor edit je tu
blom btol2 edit lg hehe
tu la pasal mmg lawa broga tu

Nana said... [Reply to comment]

kak ena-tq kak ahh sama la kita guna photoscape je
mmg xreti nk godek2 la photoshop

haszuraidah ishak said... [Reply to comment]

waahhh..comel2 la gambar kat atas tu..rajinnya nana godek2 software tu..

Nana said... [Reply to comment]

has-hehe klw pakai kamera biasa xde la edit2
ni sebab pinjam kamera orang kan...cantik la tu hasilnye tu yg rajin edit tu hehe

++eden|essey++ said... [Reply to comment]

confirm peminat tegar adobe photoshop...ala dulu ms ako x reti AP ako pon gune photoscape dan sewaktu dgnnya gaks...hihihi...dh blaja harus lah praktik kn...hihii....sib baek dp cekgu sabar tahap gaban ajar anak murid cam haku...hihii..tq kt sifu ako...

Nana said... [Reply to comment]

heheh ja..ko ada org ajor bole la
aku ni sape ntah nk ajar..nk godek2 sendiri mmg xreti la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...