MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Sunday, December 19, 2010

giveaway2 hari ini adalah mengarut??

entry ni bukan la nk meluahkan rasa marah diri sendiri..tapi entry tanda simpati kepada sorang panganjur GA yang terpaksa membatalkan GA dia..sebab komen orang2 yang tak pernah menang GA (aku rasalah)

sila baca luahan penganjur ni:

tadi masa blogwalking aku termasuk dekat blog pengajur GA, yang mana GA yang dianjurkan dia telah dibatalkan..atas sebab..dia ada terbaca komen seseorang yang cakap GA2 hari ni adalah mengarut...kecuali kalau hadiah dia kereta...

alahai..bengap nye orang yang kata mcm tu..aku pun penah anjurkan GA...& hadiahnye bukan la sebijik kereta atau sebijik banglow...aku bukan la anak tokei NAZA yang kara raya harta makan tak abes...mcm hadiah2 GA aku..selalunye FM & souvenir...

aku sangat2 terpanggil nak buat entry ni pasal...sebab aku ada salah seorang yang suka sangaaat...join CGL ni...xkira la apa pun hadiahnye...jadinye kan..bila aku terbaca kenyataan ada orang yg kata GA2 hari ni adalah mengarut...tiba2 aku rasa sakit hati plak..sebab aku ni kira dalam golongan yang mengarut la ek?sebab suka join GA2 ni????kalau la aku tau sape yang ckp macam tu...memang aku nak lempang laju2 sampai 40x

sebenarnya...mcm yang pernah aku cakap..tujuan utama aku join GA, contest bukan la nak mengharapkan kemenangan semata2...(tapi alhamdulillah..dah banyak juga aku menang GA2 ni..tak caya sila cek kat label menang GA & contest tu)tapi tu salah salah satu cara juga untuk up trafic..mcm skang ni...aku tengok blog contest aku sehari dah mencecah 150-200 UV sehari...ni menunjukkan..ramai yang datang blog aku untuk cari GA & contest terbaru..

xkisah la apa pun hadiahye..keychain ke, fm ke, walau pun hadiah murah sekali pon semua aku akan join...selain dari mengisi masa lapang (yg memang masa aku lapang sentiasa) aku juga dapat kenal kawan2 baru yang berkongsi minat ngan aku yang mcm baru2 aku kenal, ifa, syuhada, nadiah, miza, & ramai lagi la..kwn2 baru yg aku kenal sebab diorang pon sama juga suka join CGL

dalam banyak2 komen yg aku baca kt blog penganjur aku sangat bersetuju ngan komen princess momoy.yes..btol orang yg cakap mcm tu mayb tak pernah sekali pon menang GA tu pasal la dia kata GA2 hari ni adalah mengarut

hai..manusia kan..mcm2 perangai...kalau la orang yang kata GA2 hari ni adalah mengarut
tu duduk kat tempat aku, MZ, cute mum, zai kulim, ros rusli, (mereka2 yg selalu menang GA) aku sure 100% kau akan tarik balik kata2 kau tu...

kalau la ko boleh rasa..apa perasaan nye abang posmen datang ngan sampul surat berisi adiah..walaupun hadiahnye hanyalah seketol keychain...ko nak tau ke apa rasanya?tanya la mereka2 yang pernah menang...sangat seronok! aku tak tipu!


kepada penganjur...sila jangan putus semangat dengan komen2 yg mcm tu..kalau saya jadi awak..serius saya ckp saya akan teruskan je GA tu..tak pe..saya tak kecik hati pon..GA tu dibatalkan...saya join hanya untuk suka2

27 ribu orang memberikan idea bernas:

Ya ALya said... [Reply to comment]

nana ya pun terkejut gak...sebab ya baru je join ri tu tau,pas tu penganjur suh batalkan......

nana ya tambah 60 kali untuk lempang lak....cukupkan 100kali....

kita join GA ni nak suka2 n nak tambah kwn.....menang n kalah semunya rezeki

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

huh..manusia kan mcm2 perangai..
nama lagi GA kat blog kan, hadiah ikut kemampuan penganjur lah. kalau rasa hadiah kecik, tak pyh join, tak pyh nak kutuk2 ker apa
and ada jer CGL yg hadiah2 best like cash, percutian, branded handbag, so nak kata CGL tu mengarut gak ker????

sorang jer yg kata gitu kan, 99 org lain tak kata gitu, so buat bodo jer, nak kata apa pun katalah, u & me blog comper tegar, dun bother ok!!!

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

blog mn yg kena tu kak?nk tau :) kesian dia..

ibuayu said... [Reply to comment]

tumpang geram...betul kata nana bila kita joint contest or GA kita bukan harapkan hadiahnya semata2..kalau menang rezeki kalau kalah joint yang lain....
Hadiah pun tak kisah apa..ibuayu memang hnatu FM..kalau dapat hadiah tu rasa macam dapat hadiah kereta rasanya....

umialya said... [Reply to comment]

melampau betullah, akakpun pernah gak anjurkan GA dan join GA, tak kira hadiah apapun, saja suka2 sambil nak tambah kenalan di alam maya.

Dia ingatkan kete tu reganya dalam RM10 @ RM 20 agaknya, maner le termampu kita nak bagi lain le jika jutawan, duit melambak2, x tau nak guna untuk apa daa

(itupun x mungkin senang2 nak bagi sbg hadiah), baik wat koleksi ntuk diri sendiri.

puteri cahaya. said... [Reply to comment]

xmengarut.. seyes. adoyai..

pu3 skg jarang on9. kurg nak joint GA!.. wawawa,, sob3x.. tapi xper, nti GA pu3 joint ye sume..
http://ainblogger.blogspot.com/2010/11/puteris-birthday-giveaway.html

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

laaa...macam ni pulak jadinya...walaupun ayu jarang join GA, sebab lebih suka join contest bergambar, tapi bagi ayu tak der mengarut ke hapa GA ni...terpulang lah pada penganjur nak bagi apa2 kan..kalau nak menang keta...hantarlah penyertaan kat petronas ke, caltex ke...sampai sudah pun belum tentu menang...

aishh..ragam manusia..

Delima said... [Reply to comment]

bg aku GA yg mengarut ialag GA yg takde motif... tp aku tk penah jumpa la blogger yg buat GA takde motif.. hahahahaha

pedulik kan je la komen org2 yg mcm tu.. tu org **d** namanyeee.. opssss.....

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

wah baik punyer ayat la, kita wat GA & contest ni saje untuk suka2 kita ni mana ade dapat sponser dari badan korporat yng berpengaruh nak bagi hadiah besaq2 ye tak, takat simple2 tu jadik la kan lagik pun bukan susah sangat nak join, sampai nak mintak resit @ bar code la, atau kena beli mana2 produk, ni just wat entry then kalo lucky leh la menang, sape setuju??

shahjiehan said... [Reply to comment]

wah2, sonoknya dpt GA...tp SJ x pnh dpt lg

Lelord said... [Reply to comment]

sengal btul la...btul aku rasa dia x penah menang kot,

huhuhu cam aku kan mmg jeles ngan ko, mz pasal slalu menang, tp aku join jek lagi GA/Contest..lgpun sja jek tuk happy2,kenal2 rakan blogger.

meh sape nak join contest aku, hadiah x seberapa jek. ekekeke tetiba jek kan

http://canteek-selalu.blogspot.com/2010/12/memorable-anniversary-contest-by-lelord.html

Gieyana said... [Reply to comment]

betui la kan..owg yg buat GA or contest nie mmg ikhlas nk memberi n mengikut kemampuan individu yg menganjur tue..dh niat dia nk memberi so x salah ler apa saja hadiah yg dia nk bg tue as long as sama2 memeriahkan dunia blogging nie kan..

Bagi aku, kalau aku x minat nk joint sesuatu GA tue mmg aku x joint awal2..tp kalau syarat2 dier mmg simple giler x yah susah2 nk buat itu-ini mmg cfm ku joint...

MY HEART said... [Reply to comment]

Tu perangai orang yang join GA tapi tak berjaya..

senang cakap orang yang DENGKI

salam kenal ^_^

shahjiehan said... [Reply to comment]

SJ ade buat GA Jugak..jom la join~

mama tisya said... [Reply to comment]

astaga, ada gk org yg berfikiran gini..sbr je la...kalo nk adiah kete p la msuk contest yg besar2 kt dlm paper ke,majalah ke...bengong tul...

Sukma SuKkma said... [Reply to comment]

mcm2 perangai ...nih mesti kes x penah menang contest mcm AJL ke..anugerah bintang popular ke..ha contest mcm tuh baru ada keta tv lcdc bagai..anggap je org yg berkenaan tuh salah masuk contest dan tersesat dan kita blh tlg tunjuk ajar jln :)

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

sori nak mencarut sikit.
cam ju.. ler makhluk tu.
ala,ape susahkan?!
aih..menang tak menag blkg citer.
aku pun manjang tak menang.
adeh..pemikiran yg korup.
klu rasa2 tak thn,tak pyh blogging ler makhluk tu.
nyibuk saje.

Ali ridha said... [Reply to comment]

CGI hari-hari ok gak.tak mengarut sangat kan.

zura@iwan said... [Reply to comment]

suka hati kita la nk kasi apa kan..asalkan ikhlas...ni semua ikut kemampuan masing2 kan...

Cute MuM said... [Reply to comment]

me pon dah nak join GA ardini tue.. pernah menang lagi hadiah dari die.. set barang avon.. semuanya lebih kurang RM100.. itu pon orang kata mengarut ker?? pelik2...
Walau menang keychain atau pensel sekali pon, me dah rasa bertuah sangat... hepi sebab kalo tak join CGL nie, mana ada orang nak bagi hadiah selain dari besday atau tarikh penting..betul tak?? lagi2 dari orang yang hanya kita kenal dalam alam maya...
me harap takderlah orang berpikiran macam tue.. hargailah mereka yang sudi anjurkan CGL walaupon hadiah bukan sebiji banglo atau kereta...

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

hrmmmm.... manusia nih mcm2... klu org tuh ckp nak adiah kete sebijik... cuba dia anjurkan dulu bagi adiah sebijik kete... baru org respek kan???? pandai ckp jer wat pe.... ader gak org gini.... haishhh....

akak pon x kesah adiah aper wlupon key chain jer... akak pon join utk suke2 jerk... klu menang tuh kira rzki la kan???

Nana said... [Reply to comment]

wah!! ramainye yang kasi feedback..
sorry tak dapat nk balas satu2..
thank you sebab bagi pandangan masing....thank you very much

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

whoaaaaaaa ada jgk manusia mcm tu..eli rs, org kaya pun mana ada nk buat GA pastu kasi hadiah kete..gile ke ape..nk hadiah kete, contest tu harus la grand punye..xkan nk buat kt blog pulak kan..mmg sewel la org tu

eB@mamaAerish'n'Aed said... [Reply to comment]

stuju... bagi link tuh... eB nak baca laks... tensen laks rasanyer...

aanie said... [Reply to comment]

sy pun sempat join GA dni tu..beberapa jam lepas tu, dni batalkan sebab komen tu la...
ntah pape la kan?kalau rasa hadiah tu mengarut, xpyh la join..ni nak anta komen cmtu lak...

Aku Ibu Muda said... [Reply to comment]

AIM pun ada buat GA-tapi kalau ada yang kata GA yang AIM buat tu mengarut, AIM nak bagi hadiah istimewa kat dia, tengok dia nak ke tak...muahaha

btw, sapa nak hadiah beads blouse, jemput la join GA yg AIM buat ni :)

Kehidupan Seeorang Call-Man Siri 1

mummy_ayu said... [Reply to comment]

mcm mana ayu leh telepas entry nie...apa pun sapa yg kata GA sekarang nie mengarut..nak hadiah keta..suruh dia buat GA hadiah keta dulu la...baru leh kata mcm tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...