MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, December 29, 2010

gulliver's travel

cite ni mmg peberet aku masa kecik2..masuk je library amek cite gulivers travel...20x baca pon xpe..hehehe... lebey kurang gini la buku cite gulliver's travels kat libry skolah

nak kasi synopsis skit

alkisah..gulliver ni kena wat satu assigment tempat keje la..dia dihantar ke bermuda triangle utk jangkamasa 3 minggu...on the way nk ke bermuda triangle tu...gulliver dah disedut masuk dalam pusaran air (yg kengkonon orang kata bermuda triangle ni misteri kan?)

bila dia sedar2 je dia kena ikat ngan rakyat kerajaan liliput yg mana penduduk dia seme nye kecik2..gulliver ni dah jadi gergasi la..mula2 rakyat liliput ingat gulliver org jahat...smpai la satu ari...gulliver tlg selamatkan raja dari mati terbakar...dengan padam kebakaran guna air kencing hahaha..lawak gile...yela..dia kan gergasi..sekali dia kencing abes padam kebakaran.start dari tu gulliver dah jadi wira kat kerajaan liliput

banyak la kisah lawak2 dlm cite ni..kang aku cite seme kang tak seprise plak korang nk g tengok kan...pendek kata cite ni bez la..mmg lawak..gelak sepanjang masa...


oh yea..nk cite skit sebelum tgk wayang tu kan..ada la DJ dok tanya soklan....mmg xde ramai orang pon kat ruang legar tu time dia tanya soklan, oleh sebab xde nk rebut2 jawap ngan orang kan..aku jawab je la..

soklan dia:

TGV cinema stand for??
aku dengan selamba badaknye g kat dj tu :

dj : yes..what's ur name?
aku : nana in the house....heheh (acah je..jawab elok2 la..nana)

dj : ok..tgv stand for??
aku : tanjung golden village cinema (jawap sambil tutup mata sebab senang sangat soklan dia hahaha...)

dj : are u sure??
aku : yup 110% sure hehehehe

dj : are u sure or not?? (eleh saje la tu nk gertak2 aku..tanya soklan tak mencabar minda..hahha...mmg la aku sure...sekeh kang baru tau)
aku: yes im sure..bcoz after this im going to tgv..sambil kuarkan tiket wayang tunjuk kat dia...kekekeke

dj : gelak mcm nk terkuar anak tekak...muahahaha..

jadi nye sebagai balasan jawap soklan yg tak mencabar minda tu kan..dapat la adiah ni:
beg wangsa walk mall..bole la pakai time ari sabtu..kan ari tanpa pastik

ada isi sebenarnya dalam beg ni..aku nk wat entry teka2 heheheh tunggu ek
misi mencarik penerima ole2 seterusnya..bersiap sedia..ngan jawapan..
entry teka2 bakal menyusul
suka tol wat teka2 bez plak rasanya hahah

15 ribu orang memberikan idea bernas:

atty's said... [Reply to comment]

baca review nana mcm besh je..
harus g nonton nie..

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ahaha
sengal la dj tu.
uhuhuh.

Ena said... [Reply to comment]

adeihhh!!
dapat adiah lagik la tu maknanya kan nana..
syabas bete syabas..

SyaNa said... [Reply to comment]

hahaha kena sedass dj tu
soklan xmencabar langsung

mummy_ayu said... [Reply to comment]

rajin tul nana gie tgk wayang..dgn damia ker?
cita gulliver ni memang best..pas tu tgk hero pun memang lawak..so..confirm best punya..
ayu bab tgk wayang sekarang dah kureng la..beli cd je la...

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

TEheheheh...secara kebetulan kita kuarkan entry yg sama. Kekda baru je up entry pasal Gulliver ni gak. Baru smlm tgk kat KLCC. teheheheh

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

best erk cter nih... tp tggu dvd jerlah...

nak wat teka teki lagik??? akan join jgk,... hehehehe...

Lyana said... [Reply to comment]

pergh..nana ni slalu bertuah..hikhikhi...best2

misz sheyla said... [Reply to comment]

huwaaaa...jeles..nak tengok gak

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

baru gi tgk ngan aleesya + ayyunie + bibik ahad lepas...memang lawak giler ah citer ni...siap jadi barbie doll lagi...ekeke

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

ishk..bertmbh list movie aku nk tgk nih!!

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

beshh tu dpt goodies free
nak tgk gak movie tu heheeh

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-hehe harus kak...mmg bez

ayu-haha tu la pasal..dapat sebijik ngan aku kekeke

ena-hehe ala kak..soklan senang je kan try je la jawab...hehheh

syana-heheheh tau xpe...amek kan sekali kena ngan aku

ayu-hehe kami mmg suka tgk wayang..tu aktiviti wajib klw amrul balik..& mesti bawa damia sekali..so far damia dah biasa & dia sgt2 behave dlm wayang tu

kek da-heheh ebz kan cite gegasi ni

kak zue-hehe akk xbole join dah..sebab akk dah dlm senarai penerima ole2 hehehe

lyana-hehe ala..rezeki terpijak namanye tu hehehe

sheyla-hehe len kali klw ada la...goodies free jgn segan2 jawab klw di tanya soklan

ayu-hahahh tu la nye..sian barbie kena tenyeh2 kt patung lelaki suh kiss2 hahha

zt-hehe cite ni ko kena taruk wajib tgk k

mz-hehe menda free seme suka kan?wajib tgk mz mmg bez

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

larrr mmg cite ni ada ms zaman sekolah ehh..ishhh dasat tul eli ni tak igt lgsung. ptt la ada gambar gulliver dlm versi kartun hehe

mama tisya said... [Reply to comment]

bila ntah nk p tgk citer ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...