MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, December 28, 2010

melawat cik NYET

ari ahad mmg pack aktibiti kitaorang..ye la..amrul balik KL kan..sure la merayap dari pagi sampai malam.mmg bese gitu la..membalas dendam lama xjumpe kan..sure merayapnye...pastu kdg2 xde idea nk g mana ronda2 dalam kete pon jadik hahaha...sewel

ekceli masa kuar ni mmg xde arah tujuan pon..dah jalan dalam kete tu tanya amrul eh kita nk g mana ni??amrul ckp jom kita tengok kawan lama nak...ok ikut je la...

sekali tau2 dia bawak g belakang KDE kat ampang sana nun..melawat kawan lama sebenarnya aktiviti melawat kawan2 ni dah lama kitaorang buat pon..sejak dari zaman bercinta2 dulu lagi..sampai la skang dah ada damia..kitaorang bawa damia plak melawat kawan2..heeeeee...

kdg2 tu kalau rajin bli la pisang ke, roti ke, kacang ke..bagi kawan2 ni makan...nak tengok ke kawan2 kitaorang??

ha..nampak tak kat belakang tu..bukan yg manusia tu.. tp haiwan2 kt bakang tu?
ye..ni la kawan2 kitaorang..dah lama tak datang melawat..dekat 2,3 bulan gak la kot xdatang sini
kat bawah tu ada padang golf KDE so ptg2 lepak2 ngan family ok la..dpt irup udara segar sebab dia kat hutan
damia ni mmg berani ada ke dia bole pegang anak monyet tu..aku ckp
"damia jangan pegang.."
damia jawab : jangan pegang..pegang..." hahaha adoila dia bole nyanyi plak lagu si ana rafali tu kekeke..
aku mmg xberani nk pegang diorang ni haha tengok nak juga wat peace..dapat bergambo ngan tangan aku pon jadi la kekekek
owh skang ni dah advance skit..dia dah wat tempat duduk
tengok la gelagat kawan2 kami
kalau korang datang sini sure jumpe pakcik ni, pakcik ni mmg penjaga monyet2 ni..dia volunteer je..bagi makan kt monyet ni seme...bagus pakcik ni banyak pahala dia kan...
mmg berani ada ke dia bole g belai2 monyet tu riso aku takut kena kekoh (tau apa kekoh?hahah tanya org klate)
ni la gaya 2 banak yg 2mgu xjumpe mmg manja sgt2...damia mmg xmau la ngan aku klw amrul ada
sebelum balik tu kan..damia ada terperasan satu monyet ni yg bontot dia merah semacam je kan
damia tanya aku : ee...mama kenapa bontot dia merah??
aku jawab : dia period kot..hahaha...xla dia sakit tu...
monyet2 kt sini memang la jinak2 belaka..tapi xmau la berani2 sgt nk pegang kan..watnye tiba2 dia naik Hantu naye je kena kekoh..

kalau korang nak g senang je..carik Kelab Darul Ehsan, Kat Ampang ni aku upload map utk korang, kira dari petronas kt simpang flamingo hotel tu terus je sampai hujung jalan..jumpe la.ok la kan..bawa anak2 tgk monyet..free je..nak g zoo masuk mahai kan hehehhe....

22 ribu orang memberikan idea bernas:

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

aku ritu nak p...tapi tak tau kat mana...sian kan

Ena said... [Reply to comment]

period? ehehehe..
tapi sian plak engok montot si nyet tu..

zura@iwan said... [Reply to comment]

hehe...kwn2 korang ek...ko lahir tahun 1980 ke? hehehe...hb aku pon suka usik taw...dia perli aku nyet2 tu kwn aku..huhu..sbb aku lahir thn 1980...adeiii..

damia ni beraninya..

[-suziey-] said... [Reply to comment]

so sihat ke kwn2 kroang tu? ekekekek:D giler geli aku tgk nyet last tu..haihhh

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ahaha..
aku pun minggu lepas baru tgk lotong kat bukit melawati..
ko bac la entry2 penuh aku tu eyr..
huhuh..
lotong beso - beso...
anak2 dia kaler gold.
mak dia kaler itam

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

cun la nana pakai dress--sama plak style+gaya kita rupanya heheh

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

kita pun ada pi tengok ari tu, tapi kat Bukit Melawati...friendly sungguh monyet tu kan

Hezesuze said... [Reply to comment]

tak sempat nak jenjalan sana sini coz sibuk uruskan persekolahan anak1 huhu

mama rifQy said... [Reply to comment]

eh ehh..bnyaknyee nyet!! Me geli n takut laaaa..mmg tak berani nak g nihh!! beraninyee damiaaaa!!

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

hahaha..banyaknya kawan2 nana ngan damia...apesal tak kidnap bawak balik rumah satu??? ekekek..

yg bontot merah tu...alahai...semacam jer tengok..

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

adehh..akukan..xkirela kiut camne po monyet nih,aku fobia wehhh

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

ohooo..ade plak tpt lepak2 tgk monyet mcm ni ek..Zara mesti suka cam damia jugak klu dpt tgk monyet banyak camnih..hehehehe

Nana said... [Reply to comment]

izan-ala senang je wei tu ada map ikut je map dia sampai la

ena-heheh dah tu damia banyak sgt tanya nye...mula2 tu jawap la elok2 dah lama2 tu main tibai je kasi jawapan kekeke teruk btol ibu dia kan

zura-xla..aku lahir thn 83 lagi la..taon khinzir hahahaa

suziey-haha walafiat seme2nya asal geli?aku takut, takut dia gigit je

ayu-tu la aku ada tgk kat blog kau...sana tu lotong kan sini ada la sekor lotong sesat...

Nana said... [Reply to comment]

mz-hahahha alamak lari topik ni kekekek...baru skang je nk blaja dressing ala2 feminim hahahah

anje-tu la..aritu tgk entry anje ada monyet gak kan...friendly la jg tp xbape nk berani la

kak heze-hehe sian dia xpe tgu cuti semestar akn dtg plak k

na-sama la..takut dia gigit je..damia sikit pon tak takut dia bole belai2 plak

ayu-heheh mmg nk kidnap je anak dia yg bb tu damia dok berkenan..bb monyet dia panggil kang ada yg kena kejar ngan mak monyet kang hahhaha

zt-hehehe ramai la plak yg takut ngan monyet ni ek

lily-hehe..tmpt ni penah masuk tv dulu...antara tmpt2 tumpuan org ramai klw nk tgk monyet kt KL.zara suka ek..bolela bawa sini nanti

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

nyet tu nama dia babun..eee mmg geli bila tengok bontot dia..ekeke

Nana said... [Reply to comment]

hahhaha ada sekor je yg buntut merah nyala tu sian plak tgk

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

berani gilos si damia ni..
kalu kite la..jgn harap nk pi tmpt2 gini..!takut!!!!! kalu jalan pun,sure pejam mata pegang tgn papazakwan...keh,keh,keh..! :P dh mcm org bute ;P

sW33tdARLiNG said... [Reply to comment]

brader yg baju itam tu, tiap2 kali kami datang mesti dia ada...
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

hahahha... cepat jerk gi tgkap gambo nyet bontot merah... dan dan jerk... kihkihkih...

Nana said... [Reply to comment]

nad-hehe tu la mmg xtakut langsung damia..mak dia pon takut nk dok dekat2 dia bole belai2

sweetdarling-owh korang bese pegi juga ek..hehe pakcik tu mmg jaga monyet2 tu seme kan

kak zue-hahah dah dia dok depan mata tangkap je la

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

hahaha lawak btl la dmi ani..blh pulak nyanyi lagu tu ye..hahaha..

adoii vontot tu!! geli pulak tgok!

Nana said... [Reply to comment]

fara-hahah tau xpe..dah orang2 yg tgk monyet tu seme gelak kekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...