MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, December 21, 2010

minta izin

nak tanya korang...masa mula2 korang register FB, blog ada tak korang minta izin dengan en.suami?hehe..pasal tiba2 aku tanya soklan ni? (klw yang tak kawen bole baca je..ahaha..no komen juga silakan)

adala sorang kawan sekolah aku ni...rajin la dok email2 ngan aku, dah tu aku tanyala dia ada fb tak?blog ke?bole la aku follow..dia cakap xde..sebab suami dia TAK BAGI buat fb,fs,fp,blog segala mak nenek bagai.heheh..sian kawan aku tu..dia ckp dia nk buat tp dah laki xbagi..kena la ikut cakap suami kan..kang derhaka kena panah petir baru tau muahahah....

tapi kan bila dia ckp mcm tu baru aku terfikir eh, aku dulu nak buka acc apa2 tak penah pun minta izin ngan amrul, hahaha...aku rasa klw aku call amrul yang jauh tu semata2 nk minta izin nk buka acc fb pun sure amrul pelik kan?pesal plak nk minta2 izin, nk buat, buat la...itu amrul la....dia bukan heran aktiviti2 sosial aku nk berfb & berblog ni hehehe (acc fb dia pun aku yang wat kan heheh..)

dalam keadaan aku yang PJJ ngan amrul kan, aku klw nk kuar jauh2 baru aku call bagitau dia..kadang2 tu dah balik umah dah pun baru call eh tadi saya pegi sini..situ hahahha...btuah punye bini.tp xpe..sebabnye aku penah bincang pasal isu MINTA IZIN ni ngan amrul.dia cakap awak nk pegi mana, pegi la..tak payah minta2 izin.hehe..laki aku sgt memahami...ye la dah tu ktorg duduk jauh xkan stakat nk kuar umah bli bawang seketul nk kena call minta izin kan?buat abes kredit je hahahah..(gile punye berkira)

bila dengar rintihan kawan2 tiba2 aku rasa syukur nye..amrul jenis xkisah...pegi la mana pon..buat la apa pun so far dia xpenah nk sekat2..that y la i lebiu berjuta2 lemon abah damia..ngeh2x...

16 ribu orang memberikan idea bernas:

SyaNa said... [Reply to comment]

aku x tanya pn
main teros buat jek
da buat br btau
hahhaaa

eda_ej said... [Reply to comment]

buat fb ngan blog sume tya hubby dulu.. seb baik hubby jenis ok bab2 cam ni.. tp mmg ade jenis hubby yang tak suke wife die bersosial kat laman maya ni.. serius.. mmg dah jumpa.. my friend ade cam tu.. tak pe la, die pon nak idop ngan husband die, bukan nak idop ngan kite kan.. kalau die buat gak kang jd cerai berai plak.. so bia la die ikot ckp hubby die.. yang penting kite enjoy!!! hehehhe..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

hubby kita tak kisah selagi pandai menjaga diri, jangan mengaibkan sape2 atau janagn citer benda2 yang keterlaluan...yang penting janagn samapi melekakan

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me pun mcm nana gak..hubby ok jer asalkan inform masa nak pegi mana2 tu

momguess said... [Reply to comment]

huh!!!
bab2 mcm ni yg buat kan den pikir lapanpulohjuta kali nk kawin nie

Ya ALya said... [Reply to comment]

ya macam nana gak n MZ...gtahu nak g mana,tapi biasanya mesti berkawan la kalu nak keluar.....

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

haah lah.. mn ada tnye pun nk buat fb ker, blog ker.. belasah jer hehe.. so far alhamdulilah.. aku pun syukur.. sbb laki aku jenis yg xkisah...

mama tisya said... [Reply to comment]

bab nk buat blog or fb ke tkde plak minta izin tp blog mmg hubbyku yg soh buat...hehehe cuma fb tu je die tk brp suka cz mcm social..kwn2,...hahahaha..tp die tgk je kita online fb, now die pn nk kena ada fb gk cz pengetua die soh utk cikgu2...heheheh

cuma kalo bab2 nk kuar tu kena la minta izin...kalo die tk bg tkde la pegi..slalunya kalo tmpt tu jauh ke, time tu mlm ke sure die pk gk keselamatan so ada sebab la naper die tk bg...

mama tisya said... [Reply to comment]

social fb tu maksudnye rmi kwn2 cz die riso sgt kalo bab2 kwn2 thru internet yela die tau bini nye rmi kwn lelaki..yela kenal dlu pn thru ym...hahahahaha

eT said... [Reply to comment]

me plak...asben yg soh update blog...dia nk baca...ngeh3...
akaun2 lain tu kalo create xder la plak nk mintak izin..:p

Hezesuze said... [Reply to comment]

erkkkk kene mintak izin ek...now abg pomen dah tau weols ada fb & blog so dia OK jek...tu dah kira ok kan hehe

zura@iwan said... [Reply to comment]

salam...

aku ada gk penah dgr kwn yg suami dia x kasi b'fb..
tp aku dl mmg ada ckp kt hb nk buat blog utk aku & hb ler....dia ok jer...asalkan jgn ceta hal private dh le kan...fb pun aku & hb x kesah...

ibuayu said... [Reply to comment]

yelah..kena minta izin ke..ibuayu pun tak minta izin masa buat fb and blog..keh3 asal kita tahu batas2nya sudahlah kan

Lelord said... [Reply to comment]

huhuhu aku pun men buat jek...darling ok, lgpun fb dia aku yg soh dia reg ms dia nak dtg doha, akn aku PJJ gak jap. bab kuo tu dulu ms aku kije kat kl dh nak kuo baru sms hahaha so far dia ok as long as aku tau jaga diri.

Nana said... [Reply to comment]

syana-sama haha agknye sebab laki kita ni jenis berfikiran tbuka kan tu psl diorg xkisah

eda-heheh tu la kesian jg ngan nasib kwn2 mcm tu xpe la...dia kena patuh ckp laki dia...kang dosa hehe

anje-hehe btol2 yg penting jgn la melekakan...agk2 la kan

mz-heehe sporting kan...

Nana said... [Reply to comment]

kak guess-hehe ala kak xseme lak mcm tu kan..ada yg sporting ada yg tak..

ya-heheh...tu la...amrul pon selalu suh ajk kwn

zura-hahah baru tersedar ek kekekeke

eryn-heheh dia kena wat fb ek?wah...dasat tu ek cikgu kena ada fb hehe eh tak tau lak korang kenal through ym

et-hehe sporting nye hubby et...siap dia nk baca lagi ek

kak heze-hehe..asalkan dia tau kan..& kita bukan wat benda tak elok

zura-hehe bagus hang..minta izin dlu tak mcm aku main redah jek hehe
btol2 jgn cite psl dlm kain udah ler kan..ada tau org cite hal2 dlm kain ish

ibuayu-yes paling tepat perkataan tu
asalkan kita tau batas & tau jaga diri & maruah suami kan?

lelord-hee..kira sporting gakla laki ko

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...